21. Oktober 2017 08.00-08.59

Ett dussin ovärderliga principer för utvecklare

Har du koll på de här tolv principerna för systemutveckling? Läs och begrunda.

Den raka ettan är högst trolig

Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje.
Crystal Palace går in i svårtippat möte
Topptipset 21 oktoberSpelstopp: 15.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Inget kan stoppa Manchester City
Missat att göra läxan inför helgens stryktipset eller europatipset?Sitt lugnt i båten – Eskil Hellberg bjuder på sina bästa ider här.

V75 i sista stund: Inled med en spik i lopp ett

Inte pluggat på inför V75 på Örebro?Ingen fara – Jonas Noreen bjuder på alla sina tips.
Läs mer om V75 och Örebro.Ingen.
HV 71 är en favorit i fara
Dagens bästa spel 21 oktoberSpelform: Bomben 1Spelstopp: 15,14.Spelexpert: Eskil Hellberg
Detonation mot personbil i Stockholm inatt
En personbil i Solna fick rejäla skador efter en mystisk detonation under natten mot lördagen, uppger polisen på sin webbplats.– Våra tekniker ska undersöka vad det var för typ av detonation, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens presstjänst
Läs mer om Anna Westberg, Solna och Stockholm.
Skuren och blodig man hittad utomhus
En väktare hittade inatt en blodig man vid resecentrumet Knutpunkten i Helsingborg.Mannen har förts till sjukhus.Kort efter at mannen hittades anträffades två man med blod på sig i närheten, och de misstänks nu för misshandel.
Malin Berghagen nära döden
PALMA. Malin Berghagen har flera gånger drabbats av sorg – och lärt sig hantera tankarna på döden.Vid ett tillfälle var hon själv nära att bli överkörd av en buss.– Hade jag tagit ett steg till hade jag inte fixat det, säger hon.
Historiskt mål för Ovetjkin – framspelad av Bäckis
DENVER. Efter två mållösa matcher slog Alexander Ovetjkin till i natt, svensk tid, och avgjorde för Washington i bortamötet med Detroit.Och vem skulle leverera passningen i förlängningen om inte Nicklas Bäckström.Fullträffan var Ovejkins 10:e på åtta matcher i höst och gav Capitals en 4-3-seger.Han toppar NHL:s målliga och Bäckis är uppe på delad tredje plats i poängligan.Segermålet var historiskt för Ovetjkin, som nu passerade Jaromir Jagr i statistiken över spelare som gjort flest mål i förlängningen i NHL.Det här var ryssens 20:e fullträff i overtime
Hjälten om hyllningen: Ska försöka njuta...
GÖTEBORG. Efter 14 säsonger, närmare 800 matcher och två SM-guld har det blivit dags för Frölunda att hylla en av förenings största genom tiderna.Inför matchen mot Skellefteå hissas Niklas Anderssons nummer 24 i Scandinavium.– Jag känner skräckblandad förtjusning, säger han.
Allvarligt knivhuggen i natt – polisen söker efter gäng
En man har knivhuggits under natten mot lördagen i Valsta centrum i Sigtuna.Ett gäng misstänks ligga bakom attacken, skriver polisen.Inatt vårdades mannen med skador, som beskrivs som allvarliga, på en intensivvårdavdelning.
Läs mer om Sigtuna.Ett och Valsta.
Kraftig brand i villa: Fick bara brinna ned
Under den tidiga lördagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en kraftig villabrand utanför Borås, skriver Borås Tidning.– Det fick bara brinna ned kontrollerat medan vi såg till att det inte spred sig ytterligare, säger Fredrik Iwansson vid räddningstjänsten till tidningen.
Läs mer om Fredrik Iwansson.
Spaniens regering i krismöte om Katalonien
Efter veckor av politisk kris samlas den spanska regeringen i dag till ett extrainsatt möte för att besluta vilka steg man ska ta för att begränsa Kataloniens självstyre.
Läs mer om Katalonien.
EKG: Skrockfull? Jag?
Kåseri. Det bjuder jag på, men jag tror inte på skrock till 100 procent, möjligen 50.
Konstrecension: Moderna museets stora höstutställning Manipulera världen
I Moderna museets stora höstutställning Manipulera världen prövar 28 nutida konstnärer Öyvind Fahlströms ider. Ingela Lind frågar sig vad hans verk säger oss i dag.
Läs mer om Manipulera.
Björn Wiman: Ingen kan säga inte alla män när alla kvinnor vittnar om samma sak
Özgecan Aslan skulle ha fyllt år i helgen, den 22 oktober. År 2015 var hon 19 år och gick första året på psykologlinjen i staden Mersin i Turkiet. Nu var hon på väg hem efter att ha ätit tillsammans med en vän på ett shoppingcenter. De tog en minibuss åt samma håll. Hennes vän gick av bussen före henne, så Özgecan Aslan blev ensam kvar med chauffören.
Läs mer om Mersin, Turkiet och Özgecan Aslan.
Var fjärde undersköterska utsatt för sextrakasserier
Vårdanställda är särskilt utsatta för sexuella trakasserier. Varje år utsätts omkring var fjärde undersköterska i sitt arbete. Nu ska Diskrimineringsombudsmannen starta en större tillsynsinsats av kommuner och landsting.
Vi behöver inte en enda observationsstudie till
Världsledande forskaren Felice Jacka efterlyser handling och nya vårdmetoder. Sambandet mellan mat och psykisk ohälsa är redan bevisat. Det är hög tid att börja behandla depression med diet, säger hon.
Läs mer om Felice Jacka.
Nya bevis: Så lite socker kan orsaka depression
Var tredje svensk konsumerar mer socker än vad som krävs för att riskera depression. Två olika studier har visat ett orsakssamband som bara anats i tidigare forskning. Vi vet att det finns en koppling, men kan vi förhindra det?, säger professor Marjolein Visser.
Läs mer om Marjolein Visser.