21. Oktober 2017 12.00-12.59

Det moraliska förfallet dansar fram i marsipan

Hieronymus Bosch skapade Lustarnas trädgård för 500 år sedan.Margareta Sörenson ser målningens märklighet omformulerad till dans.
Är tusen gånger bättre än Zlatans
Jere Karalahtis bok där han avslöjar knarket och beroendet under karriären har gjort lika stor succ som den har blivit kritiserad.Nu berättar den finska hockeystjärnan om idn bakom boken.Och menar att den är bättre än en viss supersvensks självbiografi.– Folk säger mig att den här är tusen gånger bättre än boken om Zlatan.
Läs mer om Zlatan.

Emma Henriksson hoppar av efter förlorad omröstning

KD satsar på vården som huvudfråga inför valet. Då väljer partiets tyngsta politiker på området att hoppa av helt från ledningen efter att hon petats från posten som vice ordförande.
TV4-cheferna är ett gäng hycklare
Martin Timell är tagen ur tjänst, och under fredagen tog kanalen det enda rimliga beslutet - att stryka Äntligen hemma ur tv-tablån.Men vägen dit var lång och krokig. TV4 har länge blundat för problemen.Nu framstår cheferna som ett gäng hycklare.
Läs mer om Äntligen.
Bil smet efter krock
Polis, ambulans och räddningstjänst larmades vid lunch till en trafikolycka i Helsingborg.Två bilar ska ha varit inblandade i olyckan, men föraren i den ena bilen avvek från platsen innan polisen kommit fram.
Läs mer om Helsingborg.Två.
Barn kan få skadestånd efter mobbning – igen
Tidigare i år riktade Barn- och elevombudet vass kritik mot en skola i Malmö – och lämnade ett skadespråksanspråk på 40 000 kronor.Barnet hade utsatts för kränkningar och Beo ansåg inte att skolan vidtagit tillräckliga åtgärder.Nu lämnar man ett nytt skadeanspråk eftersom kränkningarna ska ha fortsatt.
Läs mer om Barnoch, Beo och Malmö.
Frölundas besked gör fortfarande ont
ÅBO. Det var 2011 som Tomi Kallio fick beskedet att hans tid var ute i Frölunda.Han var ju ändå 34 år.Sex år senare har Kallio såväl vunnit SM-guld med Växjö som förvandlat TPS Åbo till ett topplag.Och 40 år ung leder han lagets poängliga.– Man kan väl säga att jag vann den där duellen mot Frölunda. Enkelt, säger Kallio.
Rasar mot barnmorskan: Idag vart jag så kränkt
John Guidetti och Sanna Dahlström väntar sitt andra barn.Nu rasar Dahlström – efter barnmorskans ord under ultraljudstestet.Jag som inte brukar ta åt mig av vad andra säger gjorde det. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, skriver hon på Instagram.