21. Oktober 2017 13.00-13.59

Helt självlärd dator nästa steg mot en tänkande maskin

En ny version av programmet Alphago, som besegrade Go-världsmästaren Lee Sedol förra året, har lärt sig spelet på egen hand, och på ett par dagar hittat tekniker som det tog människan tusentals år att upptäcka. Det är ytterligare ett steg mot datorer som kan tänka som människan.
Oron för Jonah Hill – smalare än någonsin
Skådespelaren Jonah Hill fick fansen att häpna tidigare i år med att visa upp en betydligt smalare figur än tidigare.På nytagna bilder går det att se att stjärnan fortsätter att rasa i vikt – och är nu smalare än någonsin.Förändringen oroar familj och vänner.
Läs mer om Jonah Hill.

Södra satsar på grön träsprit

Om ett par år blir det comeback för ett gammalt välkänt biodrivmedel i Sverige: träsprit (metanol). Skogsindustrikoncernen Södra satsar 100 miljoner kronor på att bygga om massafabriken i Mönsterås. – Ska vi nå målen om fossiloberoende krävs bra alternativ till dagens fossila produkter, säger Henrik Brodin, affärsutvecklare för drivmedel på Södra.
Läs mer om Henrik Brodin, Sverige och Södra.
Spelar varje match som om det vore min sista
Från skadad och bortglömd blev Rasmus Bengtsson under hösten en av de mest framstående Malmö FF-spelarna säsongen 2018.Tiden efter knäoperationen var lång och tuff – nu berättar han om vägen tillbaka.– Nu tar jag varje match som om det är den sista jag spelar, det gäller att passa på att njuta så länge jag kan, säger den 31-årige mittbacken.
Läs mer om Malmö FF-spelarna.
Skadad Rapaport kan missa hela säsongen
Helena Rapaport har drabbats av en knäskada och kan missa hela den alpina säsongen.
Just nu: Rajoy lämnar besked om Katalonien
Premiärminister Mariano Rajoy ska klockan 13 berätta om hur den spanska regeringen ska hantera Katalonien. Ministrarna har i extrainsatt möte diskuterat återupprättandet av legaliteten för Kataloniens självstyre.
Läs mer om Katalonien.
Nu avgörs stridsfrågan om migrationen inom KD
Strax efter lunch på lördagen avgörs Kristdemokraternas stora tvistefråga i huruvida man ska anta en mjukare migrationspolitik eller ej.– Det finns olika förslag till beslut här under helgen. Men jag upplever att det finns ett väldigt stort stöd för den linje som partistyrelsen föreslår, säger Ebba Busch Thor till Expressen.
Läs mer om Ebba Busch Thor och Expressen.
Presskonferens om Katalonien
Spanska premiärministern håller presskonferens om situationen i Katalonien.
Läs mer om Katalonien.
Knivattack i München
Flera personer har skadats när en man beväpnad med kniv gick till attack mot förbipasserande i centrala München. Fyra personer har enligt myndigheter skadats lindrigt. Två andra anfölls, men skadades inte. Den misstänkte kunde gripas någon timme efter attackerna.
Läs mer om München.
Erik Esbjörnsson: Jacob Zuma i brons retar upp nigerianer
Sydafrikas president Jacob Zuma reste i veckan till Nigeria, efter att ha avverkat två statsbesök i Zambia och Kongo Brazzaville. Men syftet med resan till Nigeria var något helt annat.
Uppgifter: Han kan ta över efter Richt
Svenska fotbollförbundet söker en ny landslagschef och är inne i slutfasen av rekryteringen.Enligt SportExpressens uppgifter är förre landslagsspelaren och tidigare Ajax-stjärnan Stefan Pettersson högaktuell att ta över efter Lasse Richt.– När något är klart kommer vi att kommunicera det, säger landslagets presschef Niklas Bodell.
Vi måste kunna ha en viss ljudnivå här
Stockholm Opens vd Christer Hult gästar SportExpressens monter och berättar om turneringens framtid, publikens ljudnivå och sitt arbete inom ATP.
Läs mer om ATP och Christer Hult.
Vogues hyllning till Haga: Coolaste stadsdelen
Göteborg lever upp till ryktet om att vara Skandinaviens lilla London tack vare stadens coolaste stadsdel – Haga. Det skriver Vogue.Nu hyllar det amerikanska modemagasinet stadsdelen som Göteborgs coolaste.
Läs mer om Haga, London och Vogue.Nu.
Så kan du göra gott – och tjäna pengar samtidigt
Vill du hjälpa familjer i Afrika med ditt sparande? Nu finns även ett svenskt företag som lockar med möjligheten att göra gott – och samtidigt få god avkastning på investeringen. Men var beredd på att hela beloppet kan gå förlorat.
Läs mer om Afrika.
Många miljoner går förlorade när unga sparkas ut
Samhället har mycket att förlora, när vi först har satsat många miljoner kronor, och sedan kastar ut ungdomar ur Sverige. Vi behöver fler ungdomar som är beredda att satsa på oglamorösa yrken, skriver Lena Månsson, tidigare gymnasielärare.
Läs mer om Lena Månsson och Sverige.
Spanska regeringen i krismöte
Den spanska regeringen har suttit i krismöte under lördagsförmiddagen.Nu kallar premiärminister Mariano Rajoy till pressträff med anledning av situationen i Katalonien.
Läs mer om Katalonien och Mariano Rajoy.