21. Oktober 2017 16.00-16.59

Madsen anklagas för dödshot med hammare

En tidigare praktikant hos Peter Madsen anklagar den mordmisstänkte ubåts- och raketbyggaren för att ha hotat honom med hammare. I en intervju med danska tidningen BT berättar han om händelsen.Praktikanten beskriver hur Madsen blev rasande och hotade slå sönder hans huvud.
Läs mer om Madsen och Peter Madsen.

Boende i Barcelona: Det här är inte slut än

BARCELONA. De är galna, säger Pilar Domech med låg, nästan bävande röst. Hon har just fått veta att den spanska centralregeringen inskränker Kataloniens självstyre, att regionpresident Carles Puigdemont ska avsättas och regionalt nyval utlysas inom sex månader.
Läs mer om Barcelona och Pilar Domech.

Lindelöfs riktiga debut i United

Phil Jones åkte på en skada i Uniteds möte med Huddersfield.Då fick Victor Nilsson Lindelöf hoppa in – redan efter 23 minuter.Svensken har tidigare spelat en minut för United i Premier League-sammanhang.
Maktens kvinnor – så träffade de kärleken
På fester, hemma hos vänner eller i klassrum. För vissa gick det fort medan andra fick kämpa för att få sin relation accepterad i flera år. Så träffade kvinnorna i maktens första rum kärleken.
Splittrat läge efter Tjeckiens val
Miljardären Andrej Babis, kallad Tjeckiens Trump, och hans parti Ano är starkast i Tjeckiens parlamentsval, enligt de första räknade rösterna. Men han väntas få svårt att skrapa ihop en majoritet.
Läs mer om Ano.
Stora vändningen – om Messis framtid
Leo Messis framtid i Barcelona har varit osäker.Nu kan klubben erbjuda stjärnan ett livstidskontrakt, för att få honom att stanna.
Läs mer om Barcelona.
Securitaschef bestulen – delårsrapport publiceras tidigare
En chef på Securitas har blivit bestulet på bland annat dokument om företagets ekonomi. Därför kommer Securitas att publicera sin delårsrapport redan på söndagen.
Båtbrand vid hus i Arninge
Läs mer om Arninge.
Sveriges linje om asylrätt utmanas inom EU
Asylrätten står inför förändringar i EU och Sveriges linje att ge permanenta uppehållstillstånd kan komma att ändras. – Jag har svårt att se att Sverige kan avvika från det system som övriga medlemsstater kommer att ha, säger migrationsminister Helne Fritzon.(S)
Läs mer om Helne Fritzon och Sverige.
Masskrock på bro – stopp i trafiken
Det har skett en masskrock på Svinesundsbron, uppger polisen.– Det ska vara fem bilar och tio personer inblandade totalt, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.Bron har stängts av till följd av olyckan.
Läs mer om Svinesundsbron.
Tyskt flygplan tog ett extra varv runt kontrolltornet – som farväl
Istället för att landa valde piloterna att ta ett extra varv runt kontrolltornet på flygplatsen i Düsseldorf i Tyskland. Nu har piloterna tagits ur tjänst, rapporterar den tyska tidningen Der Tagesspiel.
HV71 förstärker med kanadensisk back
HV71 förstärker med backen Stefan Elliott, 26. Kanadensaren kommer närmast från spel i KHL och AK Bars Kazan. Han har även erfarenhet från spel i NHL och AHL.
Läs mer om AHL, KHL, NHL och Stefan Elliott.
Pablo Neruda avled inte i cancer
Den chilenske nobelpristagaren Pablo Neruda avled inte av cancer eller undernäring, som tidigare varit de officiella dödsorsakerna, enligt en grupp internationella experter.
Läs mer om Pablo Neruda.