21. Oktober 2017 17.00-17.59

HV 71 besegrade Rögle – trots skadeproblemen

HV 71 hakar på i toppen av SHL.Trots skadeproblemen kunde smålänningarna besegra bottenlaget Rögle på hemmais.Segersiffrorna skrevs till 2-1.
Läs mer om Rögle.

TESTA: Kan du orden på högskoleprovet hösten 2017?

Den 29 oktober var det dags för årets högskoleprov. Här kan du testa dig själv på orddelen och se hur många rätt du får. Lyckas du få alla rätt?
Förbannelsen: Växjö föll mot Luleå – igen
LULEÅ. Växjös förbannelse kvarstår.Inte sedan våren 2014 har laget lyckats vinna i Luleå.När lagen möttes under lördagseftermiddagen var Luleå – återigen – snäppet större och vann med 2–0.
Läs mer om Luleå och Luleå.När.
HV 71 besegrade Rögle – trots skadeproblemen
HV 71 hakar på i toppen av SHL.Smålänningarna med stora skadeproblem besegrade bottenlaget Rögle på hemmais.Segersiffrorna skrevs till 2-1.
Läs mer om Rögle.

17-åring visade vägen för Luleå mot Växjö

Isac Lundeström, 17, har haft en bra vecka i SHL-ishockeyn. I tre matcher i följd har Luleåcentern gjort mål – och mot Växjö visade hans ledningsmål vägen till Luleås 2–0-seger.
Läs mer om Luleå, Luleåcentern och Växjö.
Undersökning: Andra som kör illa oroar oss – men själva kör vi bra
Bakomvarande som inte håller avståndet, förare som inte blinkar eller gör det för sent, mobilpratare och andra bilister som är dåliga förare. Det retar vi oss på i trafiken. Själva är vi dock mycket bättre, bättre eller åtminstone lika bra som övriga bakom ratten.
Han bara mosar de i ledningen...
Inför start ville tränaren Susanne Richter helst inte se M.T.Joinville i dödens.Tusen meter från mål satt han där ändå – men det spelade ingen roll. Han krossade konkurrenterna ändå.– Han är som en tanks alltså. Han bara mosar de som sitter i ledningen, säger Susanne Richter i TV12.
Läs mer om Susanne Richter.
Susanne, 66, vill ha fler jämnåriga WoW-spelare
Quests, bossar och flera världar att utforska. Susanne Bergstedt, 66, har spelat onlinespelet World of Warcraft i 10 år.Nu hoppas hon att fler pensionärer ska upptäcka spelet.– Mina barnbarn och jag har haft jättekul med det här. Och deras kompisar tyckte att barnbarnen hade världens häftigaste mormor, säger Susanne Bergstedt.
Tredje guldet för Sverige i thaiboxnings-EM
Sofia Olsson tog EM-guld i 54-kilosklassen i thaiboxnings-EM i Paris. Det är Sveriges tredje guld i mästerskapet.
Läs mer om EM-guld och Sverige.
Beskedet till svenskan: Stoppas av arrangören
Mikaela Laurn ville ha sina ringpojkar med sig till fajten mot Cecilia Brækhus – men stoppas av arrangören.I stället kommer boxarna ackompanjeras av ringtjejer från Norge.– Det kan handla om en maktkamp och att Cecilia vill ha kontroll över situationen, säger Ed Roff, PR-ansvarig på Laurns team Sauerland.
Kan du klara högskoleprovets orddel?
Testa dina kunskaper om ord med 20 ord från höstens högskoleprov.
Kan du klara högskoleprovets orddel?
Testa dina kunskaper om ord med 20 ord från höstens högskoleprov.
MP: Förbjud glyfosat i bekämpningsmedel
Vi vet att glyfosat dödar all växtlighet, kan skada insekter och är giftigt för vattenlevande organismer. Det debatten nu handlar om är huruvida glyfosat kan orsaka cancer, infertilitet och skador på nervsystem och njurar. Därför driver vi att försiktighetsprincipen ska tillämpas och glyfosat förbjudas, skriver Miljöpartiets fyra EU-parlamentariker.
Läs mer om EU-parlamentariker.
Högskoleprovet 2017: Hur många ord kan du?
Orddelen i höstens högskoleprov har släppts. Hur många rätt får du? Testa dig själv här.
TV4-chefer får förtroende – trots mörkläggningen
TV4-ledningen kände till anklagelserna mot Martin Timell – men lät honom ändå fortsätta som programledare.Programchef Anna Rastner ska ha lovat en drabbad kvinna att agera, något som enligt offret aldrig hände.Även innehållsdirektören Åsa Sjöberg pekas av flera ut för att ha skyddat Martin Timell.Trots att TV4:s vd Casten Almqvist erkänner att de blundat för problemen säger han nu:– Jag har förtroende för hela min ledning.
Tyfon stoppade Rosenqvists segerjakt
Felix Rosenqvist slutade totaltrea i sin debutsäsong i japanska Super Formula, det främsta formelbilsmästerskapet i Asien.
Läs mer om Asien och Super Formula.