22. Oktober 2017 14.00-14.59

Arsenalproffset om matchen mot Ungern: Det blir tufft

Glöm Danmark. Nu är det Ungern som gäller. Landslaget har laddat om efter besvikelsen över den uteblivna matchen och går för en ny seger i VM-kvalet. – Det blir tufft, tills vi får in ett mål, säger Jessica Samuelsson.

Test av handkrämer: Expertens tre favoriter

Smörj in händerna regelbundet med handkräm. Du får inte bara en lenare och mjukare hy, utan också naglar som växer sig starkare och längre.
Charlotte Kalla om mötet med Holmlund
VAL SENALES. Det har gått en dryg vecka sedan Charlotte Kalla delade en scen på Alnön tillsammans med Anna Holmlund.Det är minuter som Kalla aldrig glömmer.– Det var speciellt. Väldigt känslomässigt. Jag är ju så grymt imponerad av Anna, säger Kalla.
Jag fick höra att jag skulle rannsaka mig
Spelare i svenska fotbollslandslaget skickade bilder på sina kön till kvinnliga anställda på Svenska fotbollförbundet.Det säger tidigare utvecklingschefen Gunilla Axn - som menar att hon blev nedtystad av förbundet.– Jag fick höra att jag skulle rannsaka mig själv som kvinna, det var en ganska tuff period då kommer jag ihåg, säger Axn till SportExpressen.Men Lars-Åke Lagrell och Sune Hellströmer, förbundets dåvarande ordförande och generalsekreterare, hävdar att de aldrig informerats om trakasserierna.

Bil har kört av vägen på E6

En bil har kört av E6 vid vid Helsingborg.Polis, räddningstjänst och ambulans är larmade till platsen.Skadeläget är oklart.
Bilisternas skräck: Någon skruvar loss hjulbultarna
Det är mardrömmen för bilägarna.Någon eller några skruvar loss hjulbultar – och utsätter förare och passagerare för livsfara.– Det är någon eller några som ägnar sig åt att gå fram till parkerade bilar och lossa på hjulmuttrarna till ett hjul och då oftast ett framhjul, berättar polisens utredningschef Pär Israelsson.
Läs mer om Pär Israelsson.
Hammarby bekräftar: Ikonen förlänger sitt kontrakt
Den snart 37-årige klubbikonen Kennedy Bakircioglu förlänger kontraktet med Hammarby. Säsongen 2018 blir den tolfte och sista som Bakirgioglu gör för de grönvita stockholmarna, skriver Hammarby Fotboll på sin hemsida.
Ung man föll ihop på läktaren inför finalen
Dubbelfinalen i Stockholm Open försenades en kvart efter viss dramatik på läktarna.En ung man på läktaren föll ihop på golvet och fick snabbt läkarvård.Mannen kunde strax senare resa sig upp och föras i väg med ambulans från Kungliga Tennishallen. – Han kunde sitta upp av egen kraft och fick hjälp i väg med ambulans, säger turneringens kommunikationschef Marcus Dunr.
Lars återfann vapengömman via terroristens hemliga foton
Spänningen ökar i Sveriges närområde, senast genom den ryska militära storövningen Zapad. Samtidigt satsar Putin mer än någonsin på förband för spaning, blixtangrepp och sabotage. Det är i dagarna 30 år sedan tre fynd av sovjetiskt militärt sprängämne gjordes i Stockholm. En stor mängd militär utrustning från östblocket gömdes vid samma tid i en skog nära Arlanda. I en andra artikel presenterar författaren Lars Gyllenhaal nya rön om vapengömman vid Arlanda – och kopplar den till Sovjets stöd till internationell terrorism. En stor vapengömma med sovjeti
Läs mer om Arlanda, Putin, Stockholm och Zapad.
KHL-forwarden klar för svenska klubben
Sportchefen: Våra supportrar kommer att älska honom
Vi måste prata om #metoo i skolan
Kampanjen har inspirerat tusentals kvinnor att vittna om sexuella trakasserier – och rörelsen har fått ringar på vattnet.Nu uppmanar Lärarnas riksförbund att skolor runtom i landet lyfter #metoo i klassrummet.– Skolan måste ta tag i de här frågorna och vara en drivande del av det, säger ordförande Åsa Fahln.
Läs mer om Åsa Fahln.
Svenska fotbollförbundet ska granska sextrakasserier efter larm
Gunilla Axn uppger att hon utsattes för sextrakasserier av spelare i herrlandslaget under sin tid som högt uppsatt inom Svenska fotbollförbundet. Axn säger att hon kopplade in chefer – ändå tystades händelserna ner. Nu uppger generalsekreterare Håkan Sjöstrand att förbundet kommer granska uppgifterna.
Läs mer om Håkan Sjöstrand och Svenska.
Parterapi handlar inte om att vara ihop till varje pris
En toasits som aldrig fälls ner. En partner som alltid glömmer mjölken till kaffet. Till synes små saker som kan betyda något större, och som visar sig när ett par går i terapi. – Det är som att skala en lök, säger Anders Nyman som tillsammans med psykologkollegan Allan Linnr har skrivit en bok om parterapi.
Läs mer om Allan Linnr.
Personalbristen går ut över barn med cancer
Staten måste se till att sjukhusen har utbildningsanstallningar för sjuksköterskor. Bristerna inom svensk barncancervård utgör ett alarmerande symtom på en större problematik inom vårdens kompetensförsörjning. Det skriver Sineva Ribeiro, ordförande för Vårdförbundet.
TV4-ledningens besked – efter interna kritiken
I Timell-skandalens svallvågor har det ställts krav på TV4-ledningens avgång.Högsta cheferna Casten Almqvist, Fredrik Arefalk och Åsa Sjöberg har i intervjuer medgett att de brustit i sin hantering.Nu har kanalen meddelat att man tillsätter en utredning – men utredningen ska lämnas över till ledningen själva.– Jag har förtroende för hela min ledning, sa TV4:s vd Casten Almqvist under lördagen.
Ryss greps vid gränsen – skulle hämta sin katt
En 52-årig rysk flygplanskapare som utvisats från Sverige greps när hans försökte ta sig in i landet igen – för att hämta sin katt, skriver Sydsvenskan.–Det rör sig om en skygg katt som är känslig för främmande människor, säger mannens advokat Richard Schönmeyr.
Äldre kvinna misshandlad
En kvinna i 60-årsålder bosatt i Trelleborg har anmält att tre till fyra män överfallit och misshandlat henne.– Kvinna har uppgett att hon är öm i kroppen, säger Kim Hild, pressinformatör på polisens ledningscentral i Malmö
Läs mer om Kim Hild, Malmö och Trelleborg.
Hamilton i pole position – kan säkra titeln
Med sin 72:a pole position har Lewis Hamilton åter satt sig i förarsätet inför kvällens GP. Det ska dock mycket till för att säkra F1-titeln redan ikväll i Austin, Texas.
Läs mer om Austin och F1-titeln.
Jag kända bara att nu får det vara nog
Carolin Solskär berättar för DN vad som ledde fram till att hon arrangerade söndagens #metoo-manifestiation.
ÖFK köper ut ordföranden från tredjepartsägande
Östersundsordföranden Daniel Kindberg köps ut från sitt tredjepartsägande av den allsvenska klubben.