22. Oktober 2017 15.00-15.59

Häst fast i släp – räddningstjänsten på plats

En häst har fastnat i ett hästsläp under färd.Nu är räddningstjänsten på plats för att få loss djuret.– Hästen sitter fast i någon mellanvägg. Vi jobbar för att få hästen fri, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Ola Åkesson.

Fängslade KI-forskaren dömd till döden i Iran

Ahmadreza Djalali, forskare vid Karolinska institutet (KI) och fängslad i Iran sedan april förra året, har dömts till döden, uppger Expressen.
Läs mer om Expressen, Iran och Karolinska.
Skådespelaren Rosemary Leach död
Den brittiska skådespelaren Rosemary Leach är död, skriver The Guardian. Hon avled på sjukhus på lördagen efter en kort tids sjukdom, uppger hennes agent.
Läs mer om Rosemary Leach och The Guardian.
Penisbilder rör upp känslor bland exproffsen: Jättechock
Att tre av landslagets mest kända spelare har skickat bilder på sina penisar till Gunilla Axn rör upp känslorna bland gamla lagkamrater. – Det här kommer som en jättechock för mig, säger Anders Svensson som spelade i landslaget mellan 1999-2013.
Läs mer om Gunilla Axn.
KI-forskare dömd till döden i Iran
Enligt uppgifter har den svenskiranske KI-forskaren Ahmadreza Djalali nu dömts till döden i Iran. Vi har kännedom om allvarliga uppgifter som tyder på att han har dömts till döden, säger Lina Eidmark på UD.
Peter Madsen-författare: Peter tyckte att det behövdes en avslutning
I åtta år har den danska författaren och journalisten Thomas Djursing följt Peter Madsen, ubåtsägaren som misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Han har skrivit en bok om den danska uppfinnaren och planerar nu att göra en uppföljare. – Självklart kan jag inte släppa honom nu, det vore absurt, säger Thomas Djursing till den danska tidningen Berlingske.
Läs mer om Berlingske, Kim Wall och Peter Madsen.
Ilskan mot Kissie efter semesterbilderna
Stjärnbloggaren Alexandra Kissie Nilsson är på lyxsemester med pojkvännen i Sri Lanka.Från resan delar paret med sig av bilder och upplevelser. På sin blogg berättar hon om de erfarenheter som hon gjort – och hur hon bland annat bemöts av sexism.Men hon har också hunnit med att reta upp sina följare efter ett besök i ett tempel – något hon får kritik för.Otroligt respektlöst!, skriver en följare.
Läs mer om Kissie och Sri Lanka.Från.
Gunilla Persson: Många säger att jag borde bli statsminister
Gunilla Persson är inte främmande för att ge sig in i politiken.När Hollywoodfrun är på besök i Sverige berättar hon om sitt engagemang – och att flera personer har förslag på hennes framtid:– Det är många som säger Du, Gunilla, du borde vara statsminister i Sverige, berättar Gunilla Persson i Nyhetsmorgon.
Nu har Svenska spel nått dubbelmiljonären
På söndagen fick Svenska spel tag på den man i 70-årsåldern i Karlshamn som vunnit drygt 2,2 miljoner kronor på lotto.– Han visste inte alls vad som hade hänt. När jag berättade sa han det här har jag väntat på, berättar spelföretagets vinnarkommunikatör Magnus Fridell.
Läs mer om Karlshamn och Svenska.
Prestandaversionen av Tesla Model 3 avslöjad
Ingen har ännu testat Tesla Model 3 och det mesta har varit mer eller mindre kvalificerade gissningar.Fram till nu. Här är det första beviset på kraften hos den kommande Tesla-modellen – prestandaversionen öser på bakom stängsel!
Läs mer om Tesla Model och Tesla-modellen.
Tung värvning av Björklöven
Läs mer om Björklöven.
SHL-klubbens drag – lånar in forwarden
Wemmenborn plockas in: Väldigt glad att få chansen
Fängslade KI-forskaren dömd till döden i Iran
KI-forskaren Ahmadreza Djalali, 45, greps av iransk polis under en föreläsningsresa.Nu har hans fru och två barn i Stockholm fått mardrömsbeskedet – en iransk domstol har dömt deras make och pappa till döden.– Vi har tagit del av mycket allvarliga uppgifter som tyder på att han har dömts till döden, säger Lina Eidmark på utrikesdepartementet.
Läs mer om Iran, Lina Eidmark och Stockholm.