22. Oktober 2017 18.00-18.59

Abe mot klar seger i japanska valet – jämnar vägen för militär upprustning

Premiärminister Shinzo Abes regeringskoalition såg på söndagskvällen ut att gå mot en klar seger i Japans parlamentsval. Samtidigt kan Abe troligen glädja sig åt att bli önationens hittills långvarigaste innehavare av premiärministerposten.
Läs mer om Abe.
Rånare på hotell - stor polisinsats
Polisens insatsstyrka gör en insats på ett hotell i västra Stockholm efter att en beväpnad rånare slagit till, skriver Aftonbladet.Rånaren tros fortfarande vara på hotellet.
Regeringskansliet anlitar bolag utan säkerhetsskyddsavtal
Regeringskansliet har gett företag tillgång till lokaler med information om regeringskansliets telekommunikation utan säkerhetsskyddsavtal, avslöjar SVT Nyheter. – Det här är värren än skandalen kring Transportstyrelsen, säger Daniel Stattin, professor i juridik vid Uppsala universitet, till tv-kanalen.

Erik Helmerson: Låt inte de åsiktsintoleranta vinna

Det finns inga skäl att ge vika för åsiktsmobbar som vill tysta den ena och bojkotta den andra. De arga folksamlingarna är mindre än vi tror.
Småbolag ska få betalningstiderna kortade
13 svenska storbolag ska ta fram en hederskod för att korta betalningstiderna till sina leverantörer. I dag kan vissa leverantörer få betalt först efter 120 dagar, vilket kan skada bolagens likviditet. – Jag är jätteglad över att en så stor del av svenskt näringsliv faktiskt visar vägen framåt, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S).
Läs mer om Mikael Damberg.
Regeringskansliet har anlitat skandalbolag
Regeringskansliet har gett två IT-bolag med fläckat förflutet tillgång till lokaler med information om myndighetens telekommunikation – utan säkerhetsskyddsavtal, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om IT-bolag.
Fick matchstraff när Leksand vann igen
Leif Carlsson har fått en riktig succstart som tränare för Leksand.Sedan Carlssons intåg har laget två raka segrar – under söndagen besegrade man Oskarshamn med 3-1.
Läs mer om Leksand, Leksand.Sedan och Oskarshamn.
Lagrells hårda ord – tror inte på Axn
Gunilla Axn säger att ordförande och styrelsen informerades om trakasserierna på svenska fotbollsförbundet.Men Lars-Åke Lagrell slår tillbaka mot uppgifterna.– Jag tror inte att det är så att landslagsspelarna har suttit och skickat bilder till henne, säger han och kallar den interna utredningen för dumheter.– Det företrädare nu gör genom förnekelse skadar bara SvFF, säger Gunilla Axn.
Läs mer om Axn, Gunilla Axn och SvFF.
Sjukdomsfall på buss på E4 – trafiken leds om
En busschaufför har drabbats av sjukdomsfall.– Det är oklart om det är någon form av sammanstötning i samband med detta, säger Tor Stens vid polisen.Nu är trafiken avstängd på E4 norr om Uppsala.
Läs mer om Uppsala.
Mördade mannen hade kraftiga brännskador
Den man som hittades mördad i norra Göteborg på lördagen hade kraftiga brännskador, skriver GP.Efter att han blivit grovt misshandlat har någon alltså försökt tända eld på kroppen.– Jo, det är riktigt att kroppen är bränd, bekräftar Haraldsson för tidningen.
Läs mer om Göteborg och Haraldsson.
Johan Esk: SvFF kommer att kastas ned i en allvarlig kris
Att landslagsspelare i fotboll ska ha skickat penisbilder till kvinnor på förbundet visar att män gör idiotiska saker överallt. Reaktionerna visar att saker trots allt kanske har blivit bättre.
Blåvitts ilska efter den nya förlusten
IFK Göteborg föll tungt mot Östersund.Efteråt var lagkaptenen Sebastian Eriksson, 28, mycket kritisk.– Vi går ut och bajsar ner oss, säger han.
Johan Esk:
Att landslagsspelare i fotboll ska ha skickat penisbilder till kvinnor på förbundet visar att män gör idiotiska saker överallt. Reaktionerna visar att saker trots allt kanske har blivit bättre.
Ännu mer TV-karisma ska rädda Kristdemokraterna
När Ebba Busch Thor blev partiledare ansågs det viktigt att hon går genom rutan. Nu har rikstinget också valt in tv-journalisten Lars Adaktusson i partitoppen – men avvisar en hel del av hans politik.
Läs mer om Kristdemokraterna och TV-karisma.
Magnus Carlsson polisanmäler nu
Schlagerkungen Magnus Carlsson, 43, har polisanmält en kvinna.Anledningen?Hon anklagar honom för att ha gjort henne med barn, berättar han i Kändispodden.
Läs mer om Kändispodden.
Fansen rasar mot bilderna på Klopp
Tottenham ledde mötet med Liverpool med 2-0 redan efter tolv minuter.Nu rasar fansen mot tränaren Jürgen Klopp, efter hans reaktion vid 0-2-målet, enligt The Mirror.
Teknikbolag har tillgång till regeringskansliets datahallar – utan säkerhetsskydd
Regeringskansliet har gett teknikbolagen tillgång till lokaler och information om myndighetens telekommunikation.Något säkerhetskyddsavtal har inte funnits.Det avslöjar SVT.
Läs mer om SVT.
Stora bakslaget för serievåldtäktsmannen
Mannen dömdes till fyra och ett halvt års fängelse för våldtäkter på kvinnor i ett naturreservat och i en skog i Varberg.Han vill frias – men Högsta domstolen nekar honom prövning.Därmed står hovrättens dom fast.
Läs mer om Högsta och Varberg.Han.
Rätt av Riksbanken att bedriva en expansiv politik
Penningpolitiken är inte ett verktyg som är väl lämpat för att hantera hushållens skuldsättning. De skenande bostadspriserna beror främst på misslyckanden inom bland annat skatte- och bostadspolitiken, skriver professorerna Erik Hjalmarsson och Pär Österholm.
Skadeförföljde del Potro servade hem Stockholm Open
Juan Martin del Potro trivs i Stockholm. För andra året i rad vann han ATP-turneringen i den svenska huvudstaden. Servekanonen från Argentina besegrade Grigor Dimitrov, Bulgarien, med 6–4, 6–2. – Otroligt att komma tillbaka hit och försvara den här stora bucklan, säger vinnaren i segertalet.
Trelleborg hänger på i kampen om plats i Allsvenskan
Efter 4–0 hemma i superettan mot bottenlaget Åtvidaberg hänger Trelleborg på i kampen om en plats i allsvenskan nästa år. Segern innebar också att Helsingborg inte kan nå allsvenskan utan nu handlar det om Brommapojkarna, Dalkurd, Trelleborg och Öster i kampen om två direktplatser och en kvalplats.