23. Oktober 2017 08.00-08.59

Gripna IS-svenskar kan inte räkna med hjälp

Svenska IS-anhängare tros ha tillfångatagits efter slaget om al-Raqqa i Syrien. Men det är oklart vilken hjälp de misstänkta terroristerna kan räkna med. Enligt terrorexperten Magnus Ranstorp är frågan känslig.
Läs mer om Syrien.
Flygplatsen där du kan bada bredvid flygplanen
Här är flygplatsen som ger uttrycket take-off en ny mening.Som i ta av dig kläderna.Här kan du nämligen ta ett dopp i en evighetspool medan du väntar på ditt plans take-off.
Justin Timberlake klar för Super bowl
Förra gången han med blev det en bröstskandal med Janet Jackson.Nu får Justin Timberlake en ny chans, och får spela på amerikanska hedersuppdraget Super bowl.Nyheten avslöjas i en video med programledaren Jimmy Fallon, skriver Huffington Post.

Hammarby har fördel mot Sirius

Dagens bästa spel 23 oktoberSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
V64 och DD: Räkna med Veijos vassa trio
Spelvärd: Eskil HellbergMÅNDAG 23 OKTOBERV64 och Dagens dubbel, HalmstadBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om HalmstadBeräknat.
Varning för baktungt MFF i säsongsslutet
Topptipset 23 oktoberSpelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Läs mer om MFF.
Klar fördel för Espanyol här
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Espanyol och Johan Videll.Varje.
Skanska säljer vårdboende
Byggkoncernen Skanska har sålt ett vårdboende i Angered, Göteborg, för cirka 240 miljoner kronor.
Läs mer om Angered och Göteborg.
Stigande hyresintäkter för Corem
Fastighetsbolaget Corems hyresintäkter uppgick till 220 miljoner kronor i det 3 kvartalet (193).
Läs mer om Corem.
SEB: Sälj Ericsson
SEB Equities sänker sin rekommendation för Ericsson till sälj från behåll.
Läs mer om Ericsson.
Svenska företag kan bli vinnare inom AI
EKONOMISTUDION | Hypen kring artificiell intelligens, AI, är enorm just nu. Flera spelare satsar stora belopp för att ligga i framkant när AI-tåget nu är i rullning. Vilka bolag tar täten? SvD:s Mikael Törnvall i Ekonomistudion.
Läs mer om AI-tåget och Ekonomistudion.
Utan elnät blir det ingen ny industri
Att få tillstånd till att bygga elledningar tar ofta tid. Kommuner och regioner vill ofta välkomna ny industri, men det är vanligt att man samtidigt motsätter sig infrastrukturen som ska göra den möjlig. Det skriver Ulla Sandborgh, Svenska kraftnät.
Läs mer om Svenska och Ulla Sandborgh.
Långt över gränsen – riktigt illa att det hänt
Gunilla Axns berättelse om skickade penisbilder från landslagsspelare skakar Fotbollssverige.Flera profiler visar nu sitt stöd till den förra utvecklingschefen på fotbollsförbundet.– Man blir ledsen. Det ska inte få förekomma någonstans, säger Andreas Isaksson.Tystnadskultur motverkar jämställdhet. Modigt Axn att du lyfter på locket!, skriver Nilla Fischer på Twitter.
TV4-chefen erkänner i samtal med kvinnan
Kvinnan larmade TV4-chefen om det sexuella övergrepp som Martin Timell utsatt henne för i en badtunna.Sedan var det tyst – i 1,5 år.Efter flera dagars granskning i Expressen ringde plötsligt programchefen Anna Rastner tillbaka till kvinnan och bad om ursäkt.Rastner berättar att hon tog kvinnans larm vidare till innehållsdirektör Åsa Sjöberg – men att de inte agerade tillräckligt kraftfullt och att det nu väller in ny information om Martin Timell.– Vi brast där helt klart, säger Rastner i samtalet som Expressen TV tagit del av.
Emmy, 11, ringde sin mamma – sen fördes hon akut till sjukhus
Elvaåriga Emmy ringde sin mamma Christina från skolan och berättade att hon hade kraftig huvudvärk.Bara minuter senare var hon på väg till sjukhuset i ambulans. Hon hade fått en kraftig hjärnblödning - och läkarnas besked var dystra.– Då försvann på något sätt vårat hopp där, säger mamma Christina i kvällens Sofias änglar.
Läs mer om Christina.
Fortsatta protester bland NFL-spelare
Protesterna inom proffsligan för amerikansk fotboll fortsätter, dagarna efter det att NFL sagt att man inte ska straffa spelare som knäar under nationalsången. Åtminstone 22 spelare protesterade i någon form inför matcherna under söndagen. Några gick ned på knä, andra satt kvar på bänken eller höjde en arm.
Läs mer om NFL.
Abes valvinst lyfter Tokyobörsen
Asienbörserna har utvecklats åt olika håll på måndagen.
Läs mer om Tokyobörsen.
Hanza vänder till vinst
Kontraktstillverkaren rapporterar en vinst efter skatt för det tredje kvartalet.
Papperslösa vågar inte längre söka hjälp
Gränspolisens allt hårdare tag skapar en stor rädsla bland papperslösa. Det säger flera organisationer som arbetar ideellt med att hjälpa personer utan uppehållstillstånd. Många vågar inte söka upp deras verksamheter längre av oro för att bli tagna av polisen.
Flyktingmiljonärens dotters hemliga liv
Angelica Karlsson lever på hemlig ort med sambon och parets lilla dotter. På nya bilder visar flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlssons dotter sitt liv i hemlighet. –Jag tror bara att det är bättre att folk inte vet var vi bor, berättar Angelica.
Läs mer om Angelica.
Ilskan: Herregud – det är så konstigt
En skandal i Svenska fotbollförbundet rör upp starka känslor i många läger.Nu är det Nyhetsmorgon-profilen Tilde de Paula Ebys tur att rasa.– Det är så konstigt, säger de Paula i programmet.
Fem bilar i brand i natt
Fem bilar har skadats i en brand i Botkyrka.Polis och räddningstjänst fick larmet strax innan klockan 04 under måndagsmorgonen.Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.
Villa är övertänd – låter huset brinna ner
Ett hus står i lågor i Uppvidinge.Enligt polisen är villan övertänd.
Läs mer om Uppvidinge.Enligt.
Alien: Somna är inga prob ... zzz
Kåseri. Ögonlocken faller sakta ner, huvudet börjar rycka på det där typiska sättet ...
Daniel Sedin firar 990 poäng
Vancouver vann borta mot Detroit med 4–1 i NHL-ishockeyn. Daniel Sedin noterades för en assist på det sista målet, och har nu gjort sammanlagt 990 poäng i NHL-karriären.
Läs mer om Detroit.
Jack Werner: Ryktesspridningen kvinnor emellan är en överlevnadsmekanism
Rykten på sociala medier gör skada. Men i kölvattnet av #metoo är det omöjligt att inte också se värdet av ryktesspridning kvinnor emellan som skyddsmekanism mot våldsamma män.
Volvo Polestar 1 som cabriolet och shooting brake – varför inte?
Vad skulle hända om Volvo utvecklade Polestar 1 till en familj av tre modeller? Fullt möjligt, tycker illustratören X-Tomi Design, och han visar hur det kan se ut. Att bygga en shooting brake av Polestar 1 vore nog ingen större utmaning för Volvos ingenjörer. Men att bygga en taklös cabriolet är svårare då det krävs omfattande förstärkningar för att få karossen tillräckligt vridstyv. Men visst vore det läckert om det återigen fanns en cabriolet i modellutbudet? Rösta med knapparna nedan om du tycker att Volvo ska bygga Polestar 1 Cabriolet och Shooting brake. Fler intressanta illustrationer finns h
Nya rekord på Wall Street
Amerikanska börser handlades upp på fredagen och stängde på nya rekordnivåer efter att senaten på torsdagen godkänt en budgetresolution för 2018 som kan bana väg för skattereformer.
Läs mer om Wall Street.
Gripna IS-svenskar i Syrien kan inte räkna med hjälp
Svenska IS-anhängare tros ha tillfångatagits efter slaget om al-Raqqa i Syrien. Men det är oklart vilken hjälp de misstänkta terroristerna kan räkna med. Enligt terrorexperten Magnus Ranstorp är frågan känslig.
Läs mer om Syrien.
Framtidens entreprenör: Fyra ider direkt till final
Efter en intensiv runda med bedömningar var juryn överens. Modellsimuleringar, varulogistik, cancerdiagnosticering och hållbar plast är fyra heta områden som knep varsin biljett direkt till final i årets upplaga av Framtidens entreprenör. SvD:s läsare har nu makten över den sista finalplatsen.