23. Oktober 2017 09.00-09.59

Tieto vill köpa Avega för 462 miljoner

Finska konsultjätten Tieto har lagt ett bud på sin börsnoterade kollega Avega Group. Budet uppges vara värt 462 miljoner kronor.
Läs mer om Avega, Avega Group och Tieto.

Så klarade nya Volvo XC60 undanmanöverprovet

Volvo har fått massor av beröm för köregenskaperna i nya modellen XC60.Och när Car of The Year-juryn genomförde sin stora testvecka med det klassiska undanmanöverprovet fortsatte XC60 att glänsa.XC60 klarade konbanan i samma hastighet som den lägre V90.
Läs mer om Car, The Year-juryn, V90 och Volvo XC60.
Vitiligo drabbar bägge könen ungefär lika
Det finns mycket starka belägg för att vitiligo är ett autoimmunt tillstånd, alltså där immunsystemet angriper kroppens egen vävnad. Det säger vitiligoforskaren Mats J Olsson, en av få i världen som doktorerat på sjukdomen.
Rebecca Melzer fick hudsjukdomen vitiligo: I tonåren kändes det jobbigt
Det var svårare att ha sjukdomen under tonåren, tycker Rebecca Melzer. I dag har hon accepterat sina vita fläckar på huden. Fast när hon upptäcker en ny är det inte oproblematiskt.
Läs mer om Rebecca Melzer.
Jag minns-boken gör det förflutna levande
Den bästa skildring av min tid och mitt århundrade jag någonsin har läst. Så sammanfattar författaren Majgull Axelsson upplevelsen av Jag minns, en unik historiebok som bygger på minnen nedtecknade av SvD:s läsare.
Läs mer om Jag och Majgull Axelsson.
Priscilla Presleys brytning – 40 år efter Elvis död
Priscilla Presley vände sig till scientologerna för 40 år sedan – då Elvis Presley dog.Nu är den 72-åriga stjärnan den senaste i raden av kändisar som lämnar kyrkan, skriver Daily Mail.– Jag har fått nog. Jag är färdig med det, säger hon enligt tidningen.
Läs mer om Daily Mail.
Johan Schück: Registret över svenska judar är en del av SD:s mörka historia
Erik Walles var nazisten som lät registrera judar under andra världskriget och senare blev sverigedemokrat. Johan Schück berättar historien som Jimmie Åkesson och dagens parti inte vill kännas vid.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
AC/DC-producenten George Young död
Den australiska låtskrivaren och producenten George Young är död, skriver The Sun.Han var bland annat producerat AC/DC.George Young blev 70 år.
Läs mer om George Young och The Sun.Han.
Securitas utsatta för stöld – släpper rapport i förtid
Securitas tvingades släppa sin kvartalsrapport redan i helgen – på grund av en stöld från en av cheferna.Rapporten är i linje med förväntningarna.Vi fortsätter att leverera i enlighet med vår strategi, skriver vd:n Alf Göransson.
Två olyckor på E22 – motorvägen avstängd
Två bilar har krockat på E22 utanför Sölvesborg.Trafiken i norrgående är avstängd.Samtidigt har ytterligare en olycka på E22 inträffat utanför Lund.
Läs mer om E22, Lund och Sölvesborg.Trafiken.
En fara för sitt lag – peta VNL
Victor Nilsson Lindelöf pekades ut som syndabock i Manchester Uniteds 1-2-förlust mot Huddersfield.Nu höjs röster om att svensken ska hållas borta från Uniteds elva.
Läs mer om Huddersfield.Nu och VNL.
Vansinnesjakt efter A-traktor – i 140 km/h
Polis i Kungsbacka och Hjo har fått rycka ut och stoppa en epatraktor och en A-traktor. I båda fallen var biljakterna uppe i 140 km/h.Nu har tonåringarna en del att förklara.
Läs mer om A-traktor, Hjo och Kungsbacka.
Slut på striderna i filippinska Marawi
Den fem månader långa kampen om staden Marawi i Filippinerna är över. Striderna mellan armn och en IS-trogen extremistgrupp har nu avslutats, enligt Filippinernas försvarsminister Delfin Lorenzana.
Stockholmstestet vecka 42
Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om gammal och ny konst.
Boräntorna på väg upp – ska jag binda lånet nu?
Har du planerat att binda bostadslånet så finns ingen större poäng med att avvakta. Men det finns några saker att tänka på. Varje vecka svarar SvD:s privatekonomiredaktör Frida Bratt på läsarnas frågor om privatekonomi.
Läs mer om Frida Bratt.
Kommer minnas det med ett stort leende
SANNY LINDSTRÖM: Veckans lag och snackisar
20-åring anhållen för våldtäkt utanför gymnasium
Sent under söndagskvällen fick polisen in en anmälan om att en ung kvinna blivit våldtagen utomhus i Piteå.Under natten greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för brottet.
Läs mer om Piteå.Under.