13. November 2017 20.00-20.59

David Poisson död – blev 35 år gammal

Den alpina skidvärlden har sorg.VM-bronsmedaljören i störtlopp år 2013, fransmannen David Poisson, är död efter en olycka.Han blev 35 år gammal.
Läs mer om David Poisson.

Skrek könsord i direktsändning

De italienska fansen buade högt under den svenska nationalsången.Då blev Mikael Lustig riktigt irriterad –och skrek könsord när nationalsången var avslutad.
Läs mer om Mikael Lustig.
Ung man kopplad till kyrka misstänkt för barnvåldtäkt
En ung man har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn, misshandel och sexuellt ofredande.Enligt P4 Väst har mannen bland annat smiskat en flicka ett trettiotal gånger för att straffa henne.– Jag kan bekräfta att mannen häktades i slutet av förra veckan misstänkt för de här brotten, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott vid polisen.
VM-bronsmedaljör död i träningsolycka
Den franske alpinåkaren David Poisson dog i en olycka på träning på måndagen, rapporterar det franska skidförbundet.
Läs mer om David Poisson.
Detaljen som ska knäcka Sverige
Sverige höll nollan mot Italien hemma på Friends.Men Italien tror sig ändå ha hittat Blågults svaga punkt – i målvakten Robin Olsen.Han är dålig, skriver italienska Gazzetta dello Sport.
Alice Bah Kuhnke: Helt oacceptabelt
Nu kräver kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP) ett slut på trakasserierna och övergreppen. – Ledarskapet i och för våra kulturinstitutioner måste förändras nu, säger hon.
Läs mer om Alice Bah Kuhnke.
Anställda kräver att Dramatens ledning byts ut
En skådespelare på Dramaten uppges ha gjort sig skyldig till grova kränkningar. Trots att händelserna har varit kända ska de inte ha utretts. Nu kräver flera anställda att ledningen byts ut, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Dramaten.
Ola Söderholm – en omformuleringskonstnär
Därför dyrkar svensk pop småstäder och därför vill vi ha Stefan Löfven som statsminister.Gunilla Brodrej känner sig smart med hjälp av Ola Söderholms analyser.
Läs mer om Stefan Löfven.
Anställd på Medieinstitutet stängs av – efter anklagelser
Medieinstitutet har anklagats för att ha en sexistisk och kränkande miljö vid flera av skolans utbildningar.På måndagen avslutades utredningen som bekräftar anklagelserna. Anklagelserna avser tre olika utbildningar och berör en extern konsult samt en anställd utbildningsledare.
Läs mer om Medieinstitutet.
SMHI varnar för halka som kommer från väster
Det finns stor risk för halka när morgontrafiken drar igång i västra Sverige på tisdagen. SMHI varnar för att det kan frysa på när kalla vägbanor får regn på sig.
Läs mer om Sverige.
20.45: Följ Sveriges jakt på en VM-biljett
Nu ska det avgöras. Sverige eller Italien till fotbolls-VM i Ryssland nästa år? Matchen på San Siro i Milano börjar 20.45. Följ vår direktrapport.
Ung kvinna drogade och rånade äldre man
Den yngre kvinnan tjatade sig in hos 85-åringen som körde elmoped.Dagen efter hittades han naken och utslagen på golvet i sin lägenhet.Nu åtalas en 27-årig kvinna som misstänks ha sövt honom med lugnande medel i kaffet och sedan stulit hans saker.
Man avled efter krock med lastbil
En man i 25-årsåldern har avlidit efter en krock mellan en personbil och en lastbil på länsväg 151 utanför Värnamo på måndagseftermiddagen.
Läs mer om Värnamo.
Lagerbäcks hån mot Italien inför rysaren
Italien har sågats för sin insats mot Sverige på Friends.Nu sällar sig den förre svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck till kritikerna.–Jag tror aldrig jag har sett Italien så tamt förut, säger han till VG.
Läs mer om Friends.Nu, Italien och Sverige.
Experter: Stort misstag att slopa fastighetsskatten
Skattesystemet måste reformeras om Sverige ska kunna hävda sig i en globaliserad och digitaliserad värld, anser Anna Breman, chefekonom på Swedbank. Forskaren Åsa Hansson pekar ut en ny fastighetsskatt som en nödvändig byggsten i en sådan reform.
Läs mer om Anna Breman, Sverige och Swedbank.
Så kan Kina bli störst i världen på elbilar
Snart lanseras en riktig utmanare till Tesla. Kina hetsar på elbilsutvecklingen - med säljkvoter och nya elbilsfabriker. Men bakom ligger inte snällhet utan en akut plan för de dåliga utsläppen och att nå globalt herravälde för elbilar och batteriernas stora bristämne kobolt.
Läs mer om Kina och Tesla.
Forskare: Därför håller inte Leif Östlings argument
I debatten om paradisläckan hävdas att eftersom skatteplanering är laglig är den därmed inte moraliskt fel. Men de som – likt Christer Gardell och Leif Östling – hävdar att gällande lagstiftning räcker för att avgöra vad som är moraliskt (o)tillåtet resonerar fel, skriver docent Håkan Salwn.
Fricks utspel: Det är grisigt
Sveriges möte med Italien senast var fyllt av heta dueller.Och vi ser ut att kunna förvänta oss en liknande stämning även under måndagens match – i alla fall på läktaren.– Det är grisigt på läktaren, säger programledaren Karin Frick i Kanal 5.
Läs mer om Italien, Kanal och Karin Frick.
Brutalt inbrott – tjuv högg sig in med yxa och länsade butik
En okänd gärningsman högg natten till måndagen sönder skyltfönstret till en vintagebutik på Östermalm. Butiken länsades på kläder och accessoarer från exklusiva märken. Butiksinnehavarna upplever att området blir allt mer utsatt efter flera inbrott i närheten.– Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan det skulle ske ett rån här, säger Victoria Björklund, butiksansvarig för Studio Vintage.
JUST NU: Vild polisjakt efter stulen Porsche i Göteborg
Strax före klockan sju fick en bilist syn på sin stulna Porsche under färd, på E20 i höjd med Gårda. Han larmade polisen som ryckte ut med fem bilar och polishelikopter.– När vi kom i kapp honom ökade han farten, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Finansministern: Skatten på arbete inte för hög
Blockpolitiken är ett hinder för en bred skattereform, anser finansminister Magdalena Andersson (S). Samtidigt är hon beredd att sänka inkomstskatten och växla det mot högre skatt på konsumtion och kapital. – Jag är absolut beredd att diskutera det, säger hon.
Läs mer om Magdalena Andersson.