13. November 2017 21.00-21.59

Intern kritik mot hur SR hanterat programledaren
SR:s hantering av den trakasserianklagade kvinnliga programledaren känns inte seriös.Det menar interna kritiker hos Sveriges Radio – som tycker att företaget borde skött situationen bättre.– Många verkligt insatta inte ens har blivit tillfrågade, säger Ring P1-profilen Täppas Fogelberg.
Klimatförändringarna förstör världens underverk
Flera miljöer som betraktas som världsarv är hotade.Kilimanjaro, Stora barriärrevet och Everglades nationalpark är några exempel på platser som är på väg att förstöras för alltid.Invasiva främmande arter, klimatförändringar och ohållbar turism är de värsta bovarna i dramat.
Läs mer om Stora.

Kvinna till sjukhus efter misshandel

En kvinna i Åkarp har förts till sjukhus med ambulans efter en misshandel i Åkarp.Misshandeln inträffade i en bostad.
Läs mer om Åkarp och Åkarp.Misshandeln.
Skador och bortdömda straffar
Tre bortdömda straffsituationer fyra gula kort och en allvarlig skada blev facit efter den första halvleken i det avgörande mötet mellan Sverige och Italien.
Läs mer om Italien och Sverige.
Ilskan mot Italien: Sjukt respektlöst
De italienska supportrarna buade ut den svenska nationalsången – som aldrig spelades klart.Målvakten Gianluigi Buffon svarade med att applådera nationalsången och hyllas nu som en gentleman.Sjukt respektlöst att bua någons nationalsång, skriver IFK Norrköpings Christopher Telo på Twitter.
Läs mer om Italien och Twitter.
Över 50 döda i flygbombning av syrisk marknad
Minst 53 människor, flera av dem barn, har dödats i flygbombningar i västra Aleppoprovinsen i Syrien. Flygangreppet inträffade i staden al-Atarib vid gränsen mot den rebellkontrollerade Idlibprovinsen. Samtidigt fortsätter striderna mot IS i östra Syrien.
Hetsen vi lever i just nu...
För ett år sedan var Karlskrona ett topplag med osannolik medstuds - nu kravlar KHK i botten med måltorka.Här berättar Mattias Karlsson om frustrationen i laget men också sitt eget intresse för pulsmätning och sina tankar om barnidrott som hockeyförälder.– Hetsen vi lever i just nu, alla föräldrar skickar sina barn på camper till höger och vänster. Det är väl kul men man ska ha i åtanke att anledningen till att man börjar spela är för att det är kul.
Läs mer om KHK och Karlskrona.
Växjöstjärnan drömmer om OS
Han ligger tvåa i SHL:s målvaktsliga och är enligt Kvällspostens hockeykrönikör Elisabeth Lindbäck given i Sveriges OS-trupp.Själv ser han en lyckad vinter som ett måste för att säkra platsen i blågult.– Att få åka hade varit en fantastisk bonus, säger Växjö Lakers Viktor Fasth.
Läs mer om Elisabeth Lindbäck.
Skräckbilderna på den svenske matchhjälten
Sverige fick en blytung start på den avgörande playoffmatchen mot Italien.Jakob Johansson vred sitt knä när han sträckte sig efter bollen och skadade sig.Han bars ut på bår och ersattes av Gustav Svensson.
Balqis, 24: Kurs i svenska värderingar är en bra id
Liberalerna i Vellinge sågar Moderaternas förslag om integrationsplikt.Men Balqis Khattab, 24, som jobbar med integration tycker det är bra.– Jag tycker det låter bra med ett prov. Tester använder man ju i alla system. Men frågan är vad som händer sedan? säger hon.
Läs mer om Vellinge.
Svenska studenter hamnade på norsk nazifest: Chockade
När Lina Strömberg och hennes vänner skulle på fest i Trondheim tog kvällen en obehaglig vändning.Ett av rummen på studentkåren hade nazist-tema, där bartenders i nazistuniformer serverade drinkar döpta efter koncentrationsläger, något som även SVT Jämtland rapporterat om.– Vi blev helt chockade, det gick knappt att tro att det kunde vara sant, säger Lina Strömberg.
Läs mer om Lina Strömberg och Trondheim.
Hjälpte polisen stoppa knarkliga – nu hotar utvisning
Tack vare hans vittnesmål kunde polisen spränga en knarkliga. Hotbilden bedömdes som så stor att han fick personlarm och livvaktsskydd. Nu har Chris suttit i Migrationsverkets förvar i drygt fyra månader med hot om utvisning. – Jag skulle aldrig ha pratat med polisen, säger han.
TV4-profilens förvandling får tittarna att reagera
Henrik Alsterdal chockar tittarna.Här är TV4-profilens nya stil.Nu misstar fansen honom för Justin Bieber.
Läs mer om Justin Bieber.
Växjöstjärnans dröm om OS
Han ligger tvåa i SHL:s målvaktsliga och är enligt Kvällspostens hockeykrönikör Elisabeth Lindbäck given i Sveriges OS-trupp.Själv ser han en lyckad vinter som ett måste för att säkra platsen i blågult.– Att få åka hade varit en fantastisk bonus, säger Växjö Lakers Viktor Fasth.
Läs mer om Elisabeth Lindbäck.
George H.W. Bush ska ha tafsat på 16-åring – mitt under fotografering
Mitt under fotograferingen på CIA:s kontor ska expresidenten George H.W. Bush plötsligt ha tagit den då 16-åriga flickan på rumpan.Min första reaktion var ren skräck, säger kvinnan i dag.
Läs mer om George H.W.
Aggressiv skatteplanering riskerar att rasera välfärden
Debatten om Paradisläckan har fått fel fokus. Det viktiga är att den synliggör hur bolags kostnader placeras i högskatteländer och vinster i skatteparadis. Denna aggressiva skatteplanering ökar och inkluderar allt fler verksamhetskategorier. Får vi inte stopp, kan vi få betala priset genom en raserad välfärd, skriver skatteflyktsexperten Torsten Fensby.
Lustig skrek könsord
Den svenske backen ilsknade till när den italienska publiken buade under Sveriges nationalsång.
Hasard med barnens hälsa som insats
Smogen ligger fortfarande tät över Indiens huvudstad. Trots det beslutade myndigheterna att på måndagen öppna de mer än 6.000 skolor som hållits stängda på grund av den ohälsosamma luften.
Johansson knäskadad och utbytt
I 17:e minuten vred sig högerknäet på Jakob Johansson och den svenske mittfältaren fick bäras ut på bår.
Läs mer om Jakob Johansson.
Tove Folkesson belönas med SvD:s litteraturpris
Romanen räddade hennes liv. Nu får Tove Folkesson SvD:s litteraturpris för Ölandssången, en roman om att hitta sig själv.
Läs mer om Ölandssången.