13. November 2017 23.00-23.59

Buffon slutar i landslaget
Granqvist förändring – efter jättebragden
MILANO/STOCKHOLM. Andreas Granqvist ledde som lagkapten Sverige till VM.Och efter matchen så genomgick han en viss förändring.Han dök upp i den mixade zonen med rakad skalle.– Vi får se vad frugan säger när hon får se det här, säger Granqvist.
Läs mer om Granqvist och Sverige.

Italienska förbundskapten Giampiero Ventura avgår

Italien missar fotbolls-VM för första gången sedan 1958.Efter slutsignalen meddelar förbundskapten Giampiero Ventura att han avgår, skriver Sky Italia.
Läs mer om Giampiero Ventura och Sky Italia.
Starka känslor bland spelarna
Sverige tog sig efter ett mållöst returmöte i Milano till VM i Ryssland. Efter matchen rann glädjetårarna ner för kapten Andreas Granqvists kinder. Även Marcus Berg och förbundskapten Janne Andersson var märkbart rörda när de intervjuades i Eurosports studio – Vi har uppnått en dröm, säger Berg.
Läs mer om Berg, Janne Andersson, Milano och Ryssland.
Raiola vill att Zlatan spelar VM
Det har tidigare diskuterats om Zlatan Ibrahimovic skulle göra comeback i landslaget om Sverige tog sig till VM. Nu är man där. Och om Mino Raiola får bestämma så kommer Zlatan också till VM. Om det är upp till mig så kommer jag leverera honom personligen, skriver Raiola i ett sms till Expressen.
Johansson playoff-hjälte – trots skada
Jakob Johansson avgjorde mötet på Friends arena. På San Siro bars han ut på bår med en befarade korsbandsskadad – men blev Sveriges playoff-hjälte ändå. Landslaget höll undan mot Italien, fick 0–0 och är klart för VM i Ryssland med totalt 1–0.
Läs mer om Italien och Ryssland.
Världen chockat efter Sveriges VM-bragd
Sverige trotsade naturlagarna och slog ut Italien.Nu är blågult klart för fotbolls-VM 2018 – och landslagets insats hyllas i världen.En svensk sensation, skriver danska Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Italien.Nu.
Kungafamiljens glädje efter Sveriges succ
Tveklös succ för Sverige – landslaget är klart för VM efter att ha slagit ut Italien.Och reaktionerna lät inte vänta på sig.Mycket roligt och starkt att Sverige gick vidare till VM, hälsar kungafamiljen i ett uttalande.
Läs mer om Italien.Och och Sverige.
Starka känslor efter slutsignalen
Sverige tog sig efter ett mållöst returmöte i Milano till VM i Ryssland. Efter matchen rann glädjetårarna ner för kapten Andreas Granqvists kinder. Även Marcus Berg och förbundskapten Janne Andersson var märkbart rörda när de intervjuades i Eurosports studio – Vi har uppnått en dröm, säger Berg.
Läs mer om Berg, Janne Andersson, Milano och Ryssland.
Sensationellt – en av de största kvalbragderna någonsin
Sverige är klart för fotbolls-VM i Ryssland nästa år efter en bragdartad insats mot Italien. 0–0 på San Siro räckte för att ta biljetten som är värd 100 miljoner – och kanske ett bragdguld?
Läs mer om Italien, Ryssland och San Siro.
Fotbolls-VM 2018: Så här lottas grupperna
Sverige är klart för VM i Ryssland 2018.Efter insatsen på bortaplan mot Italien har Sverige kvalificerat sig för VM-slutspelet.Här är allt du behöver veta inför lottningen.
VM i Ryssland 2018 – allt du behöver veta
Sverige är klart för VM i herrfotboll 2018.Här är matchtider, reseinformation och allt du behöver veta inför turneringen.
Läs mer om Ryssland.
Buffons tårar efter: uttåget: Slutar nu
Här gråter Italiens målvakt Gianluigi Buffon i direktsändning efter slutsignalen som innebär att nationen missar VM för första gången på nära 60 år.- Nu slutar jag i landslaget, säger Buffon.
Läs mer om Buffon och Gianluigi Buffon.
Wikingssons utspel: Jag hatade dig då
Sverige var illa ute hela vägen fram till slutsignalen mot Italien.Men Kim Källström var lugn.I Kanal 5:s Breaking News berättar han att han med en kvart kvar sa att han var säker på avancemang.– Jag hatade dig då när du sa det, säger Fredrik Wikingsson i programmet.Men Källström fick rätt. Matchen slutade 0-0 och Sverige är klart för VM.
Yngre man allvarligt skadad efter bråk vid skola
Ett bråk utbröt i närheten av en skola i Gränna på måndagskvällen.En man i 20-årsåldern skadades allvarligt i samband med bråket.– Han fördes till sjukhus med en sårskada som behövde behandlas omedelbart. Han har opererats direkt, säger vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Gränna och Jönköping.
Betyg: Så bra var de svenska hjältarna
Så bra var de svenska hjältarna.
Buffon i tårar: Vi underskattade inte Sverige
Gianluigi Buffon har gjort sin sista match i landslaget. Med en röst tjock av tårar uttyckte en av världens bästa målvakter någonsin sin besvikelse direkt efter förlusten mot Sverige. – Vi underskattade dem inte, säger han.
Läs mer om Sverige.
Sex kvinnor anklagar Bush för tafsande
För sjätte gången på kort tid har USA:s tidigare president George Bush anklagats för att ha tafsat på en kvinna. Den här gången handlar det om en händelse 14 år tillbaka i tiden.
Läs mer om Bush och George Bush.
Åttaåriga Anita avliden i olycka
Anita fick delta i ett dragracing-lopp, trots att hon bara var åtta år gammal.Nu har flickans bortgång lett arrangörerna till att ställa in tävlingen – och regeringen kan komma att ändra sportens regler.
Spelarnas kupp mot Janne i direktsändning
Kanal 5 skulle prata om Sveriges avancemang till VM i Ryssland tillsammans med Janne Andersson.Då stod alla spelare för en kupp.Direkt när sändningen gick i gång sprang spelarna fram och hoppade på förbundskaptenen för att hylla honom.
Chock och förvåning i fotbollsvärlden
Chock och förvåning. Det är vad rubrikerna säger när man läser utländska medier halvtimmen efter matchen. Sverige höll nolla i 180 minuter plus tilläggstid.
Miljonregn över svensk fotboll efter VM-platsen
Svensk fotboll har 80 miljoner skäl att jubla. Så mycket – minst – är VM-platsen värd. – Att ta sig till mästerskap ger ett otroligt ekonomiskt tillskott, säger Svenska fotbollförbundets generalsekretare Håkan Sjöstrand.
Man kan inte förtjäna ett VM mer än så här
Hör ni oss här på andra sidan rimligheten?Milano har fallit, svensk fotboll har överträffat sig själv.Man kan helt enkelt inte förtjäna ett världsmästerskap mer än så här.
Raiolas glädjebesked: Jag levererar Zlatan
Sverige är klara för VM efter en riktig bragdrysare mot Italien.Nu ropas det efter en landslagscomeback av Zlatan Ibrahimovic.Och agenten Mino Raiola levererar ett glädjebesked till de svenska fansen:Om det är upp till mig så kommer jag leverera honom personligen, skriver Raiola i ett sms.
Åsa Romson om drevet: Kan inte styra dagordningen
Hur hanterar man ett drev? En politiker som mer än väl kan svara på frågan är det tidigare språkröret och ministern Åsa Romson.Under onsdagskvällens gästade hon Publicistklubben för att diskutera ämnet tillsammans med den tidigare C-ledaren Maud Olofsson.– Man kan inte styra något av dagordningen, då blir man bakbunden och väldigt frustrerad, säger Romson efter debatten.
Johan Esk: En av svensk fotbolls största bragder
MILANO. Nu är nu är Janne Anderssons mantra. Nu är en av svensk fotbolls största bragder klar. Nu ska Sverige till VM. Det känns otroligt och osannolikt och omtumlande att skriva det.
Läs mer om Sverige.