14. November 2017 00.00-00.59

Sundhage: Tack för två fantastiska matcher

Pia Sundhage, damlandslagets förra förbundskapten, hyllar herrlandslagets Janne Andersson för att han lyckats lotsa landslaget till VM i Moskva nästa sommar. – Vilket lagarbete, det är någonting man kan vara oerhört stolt över, säger hon efter bragden i Milano.
Läs mer om Janne Andersson, Milano och Moskva.
Vi är ett lag utanför planen, och ett lag på planen
MILANO. Förbundskapten Janne Andersson kom sent omsider till presskonferensen efter bragden som tog Sverige till VM i Ryssland nästa år. Och den enorma glädje han kände inombords lös igenom. Och han hyllade sina spelare. – Från mitt perspektiv är det väl ett kollektiv, ett lag personifierat detta under kval.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Andersson hyllas efter bilderna från firandet
MILANO/STOCKHOLM. Han förde Sverige till VM i Ryssland.Sen firade Janne Andersson avancemanget med att städa omklädningsrummet.– Åh, han är fantastisk, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Miljonregn över svensk fotboll

Svensk fotboll har 80 miljoner skäl att jubla. Så mycket – minst – är VM-platsen värd. – Att ta sig till mästerskap ger ett otroligt ekonomiskt tillskott, säger Svenska fotbollförbundets generalsekretare Håkan Sjöstrand.
Sundhage: Ett fantastiskt lagarbete
Pia Sundhage, damlandslagets förra förbundskapten, hyllar herrlandslagets Janne Andersson för att han lyckats lotsa landslaget till VM i Moskva nästa sommar. – Vilket lagarbete, det är någonting man kan vara oerhört stolt över, säger hon efter bragden i Milano.
Läs mer om Janne Andersson, Milano och Moskva.
Hanif Bali – en sämre version av Donald Trump
Isobel Hadley-Kamptz undrar hur länge Moderaterna ska låta hetsandet pågå.
Läs mer om Donald Trump och Moderaterna.
Mikael Lustigs ilska – förklarar könsorden
MILANO/STOCKHOLM. Mikael Lustig var tydligt irriterad efter att den svenska nationalsången spelats – och skrek könsord.Nu förklarar han sin ilska.–När det är nationalsång ska man visa respekt, och det gjorde de inte, säger Lustig.
Läs mer om Lustig.
Betyg: Så bra var de svenska hjältarna
Så bra var de svenska hjältarna.
Bilder: Sveriges sanslösa glädje – och Italiens sorg
En gråtande Granqvist och en djupt besviken Buffon. Här är bilderna från San Siro – med ett landslag i nästan overklig extas och ett i bottenlös besvikelse.
Läs mer om Buffon, Granqvist och San Siro.
Starka känslor bland spelarna
Sverige tog sig efter ett mållöst returmöte i Milano till VM i Ryssland. Efter matchen rann glädjetårarna ner för kapten Andreas Granqvists kinder. Även Marcus Berg och förbundskapten Janne Andersson var märkbart rörda när de intervjuades i Eurosports studio – Vi har uppnått en dröm, säger Berg.
Läs mer om Berg, Janne Andersson, Milano och Ryssland.