14. November 2017 06.00-06.59

Explosionsrisk vid brand - tre hus evakuerade

Tre fastigheter fick evakueras i samband med en brand i en verkstad utanför Vänersborg natten mot tisdagen.– Det fanns gasflaskor i byggnaden och var risk för explosion, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Läs mer om Johan Ytterberg och Vänersborg.
Framtiden kan finnas i Somaliland
Läs mer om Somaliland.
Systembyte för miljarder i Stockholmsvården – blir tuffare än Nya Karolinska
Runt årsskiftet går startskottet för Stockholms läns landstings mångmiljardupphandling av en ny it-plattform. Införandet blir en jätteomställning.
Tackade Forsberg i känslosamma talet
LOS ANGELES. Först blev Teemu Selänne, 47, invald i Hockey Hall of Fame.Sedan gjorde Teuvo Teravainen, 23, sitt första hattrick i NHL när Carolina besegrade Dallas med 5-1.Kedjekamraten Sebastian Aho bidrog med ett mål och två assist.Det var en stor kväll i Nordamerika för finländsk hockey.
Man hittad död i förråd i Upplands Väsby
En man i 30-årsåldern har hittats död i Upplands Väsby norr om Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Systembyte för miljarder i Stockholmsvården – blir tuffare än Nya Karolinska
Runt årsskiftet går startskottet för Stockholms läns landstings mångmiljardupphandling av en ny it-plattform. Införandet blir en jätteomställning.
Klimatförändringar hotar världsarv
Klimatförändringar hotar mer än vart fjärde naturområde som klassats som världsarv, enligt Internationella naturvårdsunionen (IUCN).
Läs mer om Internationella.
Spionhistorian som kom tillbaka
I Spionernas arv återvänder John Le Carr till en historia i genombrottsromanen Spionen som kom in från kylan.Maria Edström läser en författare vars kall är att undersöka vad vi har att försvara.
Läs mer om John Le Carr och Spionen.
Utflykt till Stig Larssons örike på Lilla Essingen
Sedan mer än ett kvartssekel är författaren Stig Larsson bosatt på Lilla Essingen i sydvästra Stockholm.Per Svensson följer med på en avväpnande vänlig utflykt till en gemenskap i marginalen.
Måns ord – om Kajsas nya kärlek
Måns Herngren och Kajsa Bergqvist skilde sig under uppmärksammade former 2011.I podcasten Nemo möter berättar Herngren om känslorna när Bergqvist gick vidare med nya kärleken Hanna:– Det finns alltid ett inslag av att jag trodde jag kände den jag var ihop med, men uppenbarligen fick jag reda på saker jag inte visste om.
John Guidetti: Jag är 100 procent svensk
MILANO/STOCKHOLM- John Guidetti – med italienskt påbrå – satt på bänken när Sverige slog ut Italien i VM-kvalet. Men efter matchen var det tydligt vilket som är hans landslag. –Jag är 100 procent svensk, säger han enligt Svenskafans.
Läs mer om Italien, Sverige och VM-kvalet.
Nya siffror: Priserna på bostäder fortsätter ner
Prisnedgången fortsätter på bostadsmarknaden och det är Stockholm som är loket i utförsbacken.Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.Nu jämför analytiker marknaden med tiden för Greklandskrisen 2011 och Leman-kraschen 2008.
Krister tog inte sjukdomen på allvar – förlorade benet
Handbollsprofilen Krister Broman fick diabetes 2 – men lyssnade inte på läkaren.– Jag kände mig inte sjuk, utan fortsatte som vanligt att äta en massa godis och dricka Coca-Cola, berättar han.Till slut fick Krister amputera ena benet.Nu medverkar han under Diabetesgalan i TV3 för att varna andra.
Läs mer om Coca-Cola, Diabetesgalan, Krister och TV3.
Siljas styrelse: Förtroendet har påverkats
Efter DN:s granskning av Tallink Siljas nöjesarrangemang säger nu styrelseordförande Kadri Land att bolagets förtroende för de ansvariga cheferna har påverkats.
Läs mer om Kadri Land.
Bred prisnedgång på bostadsmarknaden
Nu börjar även priserna på andra håll än storstäderna att påverkas av den svalnande bostadsmarknaden, enligt Svensk mäklarstatistik. Jämfört med september månad var priserna i Storstockholm och Storgöteborg en procent lägre än i september.
Så mycket varierar priset för populära sparformen
7 900 kronor eller 97 200 kronor? Priset för en kapitalförsäkring varierar enormt. För den som väljer fel riskerar sparlösningen att bli onödigt dyr.
Svensk terrorist flyttas från säkerhetsavdelning
Omar Abdalla Aboelazm, som dömdes till tolv års fängelse för att ha planerat ett attentat mot Jyllands-Posten, får nu lämna säkerhetsavdelningen på Hall. Han beskrevs tidigare som en problemfånge, men uppvisar nu en positiv attityd.
Läs mer om Hall och Jyllands-Posten.
Prisfall på bostadsrätter: Som vid Lehmankraschen
Bostadspriserna faller nu tydligt i Stockholm. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. – Vi har en sättning precis som under Greklandskrisen eller Lehman-kraschen, säger mäklaren Richard Lagerling