14. November 2017 07.00-07.59

Zlatans kryptiska uttalande spär på spekulationer

Efter Sveriges kvalbragd till VM hoppas allt fler att Zlatan ska göra comeback i landslaget och köra ett sista VM 2018 i den blågula tröjan. Själv gav han en kryptisk kommentar på Instagram efter matchen mot Italien. Zlatans agent Mino Raiola öppnar för en comeback för storstjärnan.
Läs mer om Instagram, Italien, Mino Raiola och Zlatan.

Ewa Stenberg: Inga fler underbara skattenätter

Nu talar åtta partier från höger till vänster om en stor skatteomläggning. Men någon underbar natt som på 80-talet, när Centern, Folkpartiet och Socialdemokraterna gjorde upp om inkomstskatterna, är inte trolig. De politiska motsättningarna är för stora och partierna för små. När det gäller bostadsbeskattning kan det däremot bli en bred uppgörelse efter valet.
Kommer ta tid innan köpare och säljare möts
Trenden för bostadspriser är negativ över hela riket och i Stockholm syns ett tydligt trendbrott, det visar nya siffror från Mäklarstatistik. Staffan Tell, talesperson för Hemnet, berättar i Ekonomistudion att man ser flera indikatorer på en sättning på bostadsmarknaden.
Halkvarningen från polisen: Otroligt halt på E6
Under tisdagsmorgonen har två olyckor inträffat på E6 utanför Malmö.Nu varnar polisen för halkan:– Det är otroligt halt skriver patrullen. Man får ta det försiktigt på E6, säger Kim HIld, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim HIld och Malmö.Nu.

Zlatans kryptiska uttalande spär på spekulationer

Efter Sveriges kvalbragd till VM hoppas allt fler att Zlatan ska göra comeback i landslaget och köra ett sista VM 2018 i den blågula tröjan. Själv gav han en kryptisk kommentar på Instagram efter matchen mot Italien. Zlatans agent Mino Raiola öppnar för en comeback för storstjärnan.
Läs mer om Instagram, Italien, Mino Raiola och Zlatan.
Fortsatt röda siffror för Next Biometrics
Det norska biometribolaget Next Biometrics redovisar ett resultat efter skatt på -41,6 miljoner norska kronor för det tredje kvartalet (-44,5).
Patriot och Preem till V I Lenin i veckans medieflöde
Totalförsvar, luftvärn, kärnvapen och ryska revolutionen är med i veckans medieflöde, signerat Säkerhetsrådets redaktör Claes Arvidsson.
Läs mer om Preem.
Jonas Gardell klar för Melodifestivalen
Jonas Gardell är klar för Melodifestivalen, enligt uppgifter till Aftonbladet.– Christer Björkman har haft honom på sin önskelista i flera år, säger en källa till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Melodifestivalen.
Försökte köra på polis - biljakt i natt
En polis var natten mot tisdagen nära att bli påkörd i samband med att en bil skulle stoppas för kontroll.– Polismannen lyckades hoppa undan och skadades inte, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region väst.
Läs mer om Jenny Widn.
Analytiker: Så mycket kostar Atlas Copcos avknoppning
Atlas Copcos kapitalmarknadsdag på tisdagen ska förhoppningsvis ge detaljer inför avknoppningen av Epiroc, Atlas Copcos gruv- och anläggningsverksamhet, bland annat hur tillgångar och skulder ska delas upp.
Läs mer om Epiroc.
Kronan försvagas efter FI:s besked
Kronan försvagades något efter Finansinspektionens (FI) besked om skärpt amorteringskrav, men svenska statspappersräntor reagerade inte nämnvärt på förslaget.
Stor ilska mot filmen om dömde stjärnan
En film om den morddömde Oscar Pistorius sändes i veckan i amerikansk tv.Den kontroversiella filmen har nu rört upp stor ilska hos dödsoffret Reeva Steenkamps familj.– Vi är förtvivlade och upprörda, säger familjen i ett uttalande enligt Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail.
Motdemonstranter åtalas för brott vid upplopp
Elva män och kvinnor åtalas under tisdagsmorgonen för brott i samband med Nordiska motståndsrörelsens avbrutna marsch i Göteborg den 30 september.De elva ingick bland motdemonstranter och andra som skulle protestera mot nazistmarschen.–Jag kommer åtala nio personer som ingått i folkmassan och två för brott på andra platser, säger åklagaren Mats Ihlbom.
Läs mer om Göteborg och Nordiska.
Pojkarna spelar TV-spel – dödar amerikaner
15 dagar i en av världens mest kontrollerade diktaturer.Nu kan Expressen TV visa exklusivt material inifrån Nordkorea, med hjälp av amerikanska CNN.Samtidigt ökar den militära spänningen mellan USA och Nordkorea varje vecka.
Läs mer om Expressen TV, Nordkorea, TV-spel och USA.
Intern rapport vill skärpa reglerna för barnbidrag utomlands
Barn som går i skola utomlands i flera år kan få svenskt barnbidrag. Enligt en intern utredning i Försäkringskassan är reglerna för generösa och rätten till barnbidrag behöver ses över, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot och Försäkringskassan.
Uppåt på USA-börserna
De ledande New York-börserna visade små men positiva rörelser under måndagshandeln i spåren av fortsatt oro kring om, och i vilken form, den amerikanska skattereformen kan drivas igenom.
Läs mer om New York-börserna.
Miljardböter för Credit Suisse
Credit Suisse tvingas betala 135 miljoner dollar, motsvarande 1,1 miljarder kronor, i böter till New York State Department of Financial Services för en rad brott kopplade till valutahandel.
Rikard Wolffs besked efter svåra sjukdomen
Rikard Wolff har ställt in alla sina framträdanden efter sjukdomen.I helgen skickade den folkkära artisten och skådespelaren en hälsning från sjukhussängen – där han legat i tre månader.Rikard är fortsatt sjukskriven. Vi hoppas att han snart är frisk igen, skriver Rikard Wolffs agent i ett sms.
Nordkoreas brev till FN: USA hotar internationell säkerhet
I dag avslutas USA:s och Sydkoreas militära övning i västra Stilla havet. Nu har Nordkorea skickat ett brev till FN:s generalsekreterare Antnio Guterres, där man ber honom att ta upp saken i FN:s säkerhetsråd då det uppenbarligen är ett hot mot internationell säkerhet och fred.
Läs mer om Nordkorea och Stilla.
Rörelsen har gjort oss både enögda och fartblinda
Plötsligt händer det. Tre ord från Triss-reklamen beskriver min lyckokänsla i början av #metoo-kampanjen. Upplevelsen att nu, just nu, ändrar världen riktning. Men i dag är jag mer bekymrad över hur den hoppingivande rörelse gjort oss både enögda och fartblinda.
Läs mer om Triss-reklamen.
Femstjärnigt fängelse för saudiska prinsar
Med glittrande balsalar och majestätiska sviter är Ritz-Carlton populärt hos affärsjättar på besök i Riyad. Men numera fungerar det femstjärniga hotellet som fängelse för gripna i det som Saudiarabien beskriver som en korruptionshärva.
Läs mer om Ritz-Carlton, Riyad och Saudiarabien.