14. November 2017 11.00-11.59

Tre tips från experten - så lyckas ni med er mobila strategi

Hälften av alla företag misslyckas med att integrera mobil teknik i sin it-strategi. Det kan stå dem dyrt i framtiden, men det finns lösningar.

IBM passerar ny milstolpe med kvantdator på 50 qubit

IBM tar ledningen på kvantdatormarknaden. Samtidigt får utvecklare tillgång till en molnbaserad kvantdator på 20 qubit.
Tesla inför domstol för rasism på fabriksgolvet
Elbilstillverkaren Tesla har stämts vid en kalifornisk domstol för att inte ha försökt stävja rasistiskt beteende vid bolagets fabrik i Fremont.
Läs mer om Fremont.
Spridda skurar i Actics delår
Gymkedjans kassaflöde imponerar, men Norge bromsar. Konsolideringsförvärv utgör närmsta tidens trigger.
Läs mer om Norge.

Ministerns uppmaning till juristerna: Berätta

S-ministern Anna Ekström uppmanar Sveriges jurister att vara en del av #metoo och berätta om sina erfarenheter: Anmäl! Berätta! Skammen är förövarnas.Samtidigt anklagar hon Advokatsamfundets Anne Ramberg för att likställa övergrepp med sexuella erfarenheter.Jag har berättat om att också jag har utsatts för sexuella trakasserier, men jag har banne mig inte redovisat mina sexuella erfarenheter, skriver hon på sin Facebook-sida.
Läs mer om Facebook-sida.
ÖB: Aurora 17 blottade bristande resurser
Höstens försvarsövning Aurora 17 har ökat Sveriges militära förmåga och gjort att försvarsmakten tagit ett steg framåt. Den slutsatsen drar överbefälhavaren Micael Bydn. Samtidigt har övningen satt fingret på att det fortfarande finns en avsaknad av resurser hos försvarsmakten, främst inom två områden: logistik och sambands- eller ledningssystem.
Läs mer om Aurora och Micael Bydn.
Försvarstalang valde Rosengård
Nu är det klart att nästa klubbadress för försvarstalangen Nathalie Björn blir Rosengård.
Läs mer om Nathalie Björn och Rosengård.
Selänne hyllad – tackade Foppa
Läs mer om Foppa.
Tre tips från experten - så lyckas ni med er mobila strategi
Hälften av alla företag misslyckas med att integrera mobil teknik i sin it-strategi. Det kan stå dem dyrt i framtiden, men det finns lösningar.
Atlas Copco och Sandvik drar upp storbolagsindexet
Stockholmsbörsen inledde tisdagens handel med viss uppgång.
Läs mer om Sandvik.
Rensar upp inför uppdelningsbesked
IC Groups delår gav inget besked om Peak Performance ska säljas. I siffrorna sågs dock en tydlig omställning av försäljningen mot högre lönsamhet.
Läs mer om Peak Performance.
Ikonisk Ferrari till salu för 142 miljoner kronor
Det byggdes bara åtta exemplar av Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione 1959. Nu säljs nummer 2 på Ikon-auktion.Priset beräknas bli upp mot 142 miljoner kronor.
Läs mer om Ferrari och Ikon-auktion.Priset.
Andersson om Lustigs utbrott under matchen
Janne Andersson om Mikael Lustigs utbrott under nationalsången.
Orimligt att vara skyldig att jobba i hela landet
När statliga myndigheter flyttar anser staten att de anställda ska följa med eller säga upp sig. Att som myndighetsanställd vara arbetsskyldig i hela landet är orimligt. Det skriver Lena Emanuelsson, akademikerförbundet Jusek, inför en kommande dom i Arbetsdomstolen.
Mycket Kolgjini och Båth i tvååringstest
Tisdag och onsdag den här veckan körs kvalen till landets största lopp för tvååringarna, Svensk Uppfödningslöpning.Lutfi Kolgjini har fem hästar med i kvalen på Jägersro, bland annat svenske rekordhållaren Smokin Joe.På Solvalla är Svante Båth ännu värre som har sex hästar med från sitt stall. Bland annat jättelöftet Global Welcome som imponerade stort vid segern senast.
Allt färre kommuner satsar på hållbar utveckling i skolan
Samtidigt som regeringen försöker visa globalt ledarskap i arbetet med FN:s hållbarhetsagenda, Agenda 2030, satsar allt färre svenska kommuner på undervisning i hållbar utveckling i skolan. Trots att det är obligatoriskt sedan 1994. Det visar en ny rapport från Naturskyddsföreningen, som bland annat rekommenderar tydligare statliga riktlinjer till kommunerna.
Polisen: En av de största insatserna i modern tid
Göteborg håller andan. Trafikkaos och ovisshet inför helgens toppmöte gör att det ligger oro i luften. Polisen förbereder en av de största kommenderingarna i modern tid.
Så kan du göra klipp på fallande bomarknaden
Sex råd: Köparna kan gynnas av sättningen på bostadsmarknaden. Men det beror förstås på vilka val man gör. Så här kan du göra en bra bostadsaffär även med skärpta amorteringskrav och prisfall.
Experten: Tuff uppgift för Danmark om VM-platsen
Efter Sveriges bragdseger i går är det i kväll dags för våra grannar att göra upp om den sista europeiska platsen till VM i Ryssland.Danmark har ett 0-0-resultat med sig inför bortareturen mot Irland.– Som jag sagt tidigare är 0-0 inget dåligt resultat hemma, säger Danmarks förbundskapten Åge Hareide på presskonferensen inför matchen.
Landslaget har säkrat drömboendet på VM
Sverige är klart för VM i Ryssland. Nu har landslaget säkrat sitt drömboende i Ryssland.Landslaget kommer att bo på femstjärniga hotellet Kempinski Grand Hotel Gelendzhik.Hotellet ligger intill Svarta havet och har flera lyxfaciliteter som ska hålla spelarna på topp mellan matcherna.– Det är deras Scandic, säger Janne Andersson skämtsamt.
Rosengård värvar från konkurrenten
FC Rosengård ska försöka vända 3-0-underläget mot Chelsea i Champions Leagues åttondelsfinal.Då kommer en positiv nyhet – inför nästa säsong.20-åriga ytterbacken Nathalie Björn har skrivit på för två år.
Läs mer om Chelsea och Nathalie Björn.
Liga åtalas för spektakulär paketstöld – i 80 km/h
I 80 kilometer i timmen syns två personer hoppa från en motorhuv, in i en av PostNords transportbilar. Det hela fångas av en övervakningskamera som företaget satt upp i lastbilen. Nu åtalas fyra män för inblandning i den spektakulära motorvägs-stölden.
British Airways kovänder efter nedskärningarna
FLYG. Genom att köpa nya plan, fräscha upp de gamla och satsa på bättre mat ska flygbolaget British Airways möta konkurrensen från lågprisbolagen.Totalt ska flygbolaget satsa 50 miljarder kronor på uppfräschningen.
Bil körde in i busskur - krockade med flera bilar
En personbil körde in i en busskur i centrala Göteborg på tisdagsförmiddagen.– Bilen körde av vägen och krockade med flera bilar som stod parkerade, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region väst.
Läs mer om Göteborg och Jenny Widn.
Jeff Sessions beordrar utredning av Clinton
Efter den särskilda åklagarutredningen av Rysslandsspåret och granskningen av Trump-kampanjens förehavanden begär nu Trumps justitieminister Jeff Sessions att åklagare ska överväga att granska bland annat Clintonstiftelsen i en särskild utredning, rapporterar amerikanska medier.
Red Hat Linux sätter fart på Arm i serverrummet
Genombrottet för Arm som serverprocessor dröjer. Men nu hänger Linuxjätten Red Hat på. Kanske blir det droppen som får bägaren att rinna över.
Läs mer om Arm och Linuxjätten Red Hat.
Warm Audio WA-47 värmer upp din studio i vinter
Warm Audio har gjort sig kända som företaget som levererar vintagekloner av hög kvalit. Nu debuterar de med en klassisk mikrofon.
Tyskt Zew-index stiger
Zew-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i november.
Filip Karlsson: Klart det påverkade lite
Omstart för SHL och nystart för Rögle.Det är känslan när de grönvita tar emot nykomlingen Mora i första matchen efter att Anders Eldebrink fått lämna.–Det är klart allt snack har påverkat men det har bara varit att köra på. Nu får vi se det som en nystart och bygga på härifrån, säger Filip Karlsson.
Läs mer om Filip Karlsson, Mora, Rögle.Det och SHL.
Raspberry Pi-guide: Så enkelt bygger du din egen NAS
I del tre i vår Raspberry Pi-skola visar vi hur du enkelt förvandlar din Raspberry Pi till en strömsnål och högst kompetent hemmaserver.
Finansbolag prickas av Finansinspektionen
Sörmlands Sparbank och Exceed Capital prickas av Finansinspektionen och får betala en sanktionsavgift.
Seamless gör upp med Accumulate
Patent- och marknadsöverdomstolen har beslutat att avskriva de båda målen där Accumulate överklagat om patentintrång från Seamless sedan bolagen gjort upp.
Läs mer om Accumulate.
Bråk om sexanklagelser splittrar Republikanerna
Ett smutsigt och publikt politiskt krig rasar inom Republikanerna över en kontroversiell utmanare till senaten, Roy Moore. Han ombeds hoppa av sedan han anklagats för sexuella övergrepp – men han backas upp av delar av partiets Trump-falang.
Kikki tvingades krypa – efter svåra smärtorna
Kikki Danielsson har inte kunnat delta i aktiviteterna i Så mycket bättre på grund av sin reumatism.I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu om det tunga året när hon fick diagnosen.– Jag tyckte att jag var den mest misslyckade människan på hela jorden, säger hon till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.
Värvar – från rivalerna: 'Bästa laget i Göteborg'
GÖTEBORG. BK Häcken bygger nytt efter fjärdeplatsen i allsvenskan.Från Göteborgsantagonisterna Öis och Utsikten värvar klubben Johan Hammar, 23, och Karl Bohm, 22.– Det är det bästa laget i Göteborg – det fanns inget att tveka på, säger Hammar.
Det är fruktansvärt – hoppas han överlever
Han spelade för Manchester United och i Celtic var han lagkamrat med Henrik Larsson – nu har Liam Miller drabbats av cancer.På Twitter får han stöttning av både Manchester och Celtic.– Tankarna från alla i Manchester United går till Liam Miller i denna svåra tid, skriver klubben på Twitter.
Playoffhjälten korsbandsskadad
Landslagsmittfältaren Jakob Johansson tvingades bli utbytt redan efter en kvart under matchen mot Italien då han fastnade i gräset och skadade knät. – Han drog av det främre korsbandet och blir borta ett tag, säger förbundskaptenen Janne Andersson som räknar bort Johansson från VM i sommar.