14. November 2017 12.00-12.59

Utspelet: Spelarna störda av bojkotten

MILANO/STOCKHOLM. Att ta sig till VM innebär klirr i kassan för fotbollslandslaget.Samtidigt pågår en konflikt på damsidan, då spelarna inte är nöjda med avtalet och kommer bojkotta fotbollsgalan.Nu menar fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand att spelarna påverkades av diskussionerna.– Det blir mycket åsikter utan insikter, säger han.
Läs mer om Håkan Sjöstrand.

Förklaringen efter omtalade bilden

Janne Andersson förde Sverige till VM i Ryssland.Efteråt fångades han på bild när han städade omklädningsrummet.Förbundskaptenen hyllades för agerandet - nu förklarar han sig också.– Jag hann inte ta någon spelare i örat, säger Andersson.
Regeringen stoppar omprövningar av assistansersättning
Regeringen stoppar tillfälligt de omprövningar som Försäkringskassan gör av brukarnas rätt till personlig assistans. Det meddelar ansvariga ministern Åsa Regnr (S) på en pressträff på tisdagen.
Just nu: Regnr om åtgärder för assistansersättning
Åsa Regnr presenterar nyheter kring den statliga assistansersättningen under en pressträff på Rosenbad. Följ livesändningen här.
Läs mer om Rosenbad.
Så blir Diabetesgalan 2017
På tisdag går Sveriges första tv-sända Diabetesgala av stapeln. Leder galan gör Peter Jihde som själv drabbats av typ 1-diabetes.Här är artisterna som medverkar under välgörenhetsgalan på Grand hotell i Stockholm.– Jag vill vara med och sprida livsviktig kunskap om diabetes då jag tycker att det är en sjukdom som ofta glöms bort, säger Molly Sandn i ett pressmeddelande.
Ska försöka att lösa det här nu
MILANO/STOCKHOLM. Damlandslaget i fotboll befinner sig just nu i en konflikt med Svenska fotbollförbundet. Anledningen? Parterna har inte enats om ett nytt avtal.Damlandslaget har hotat med att bojkotta fotbollsgalan.Nu kan det dock finnas en öppning i förhandlingarna.– Vi ska träffas i morgon, meddelar generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.
Läs mer om Håkan Sjöstrand och Svenska.
Candy Crush-skaparens drömvilla riskerar rasa
Candy Crush-miljardären Sebastian Knutsson, 48, köpte en 28-miljonersvilla vid Mälarens strand i Bromma.Men drömhuset var en mardrömskåk – med källarplan som svämmades över och en swimmingpool som byggts ovanpå kommunens avloppsledning.– Den valda lösningen har inneburit risk för att huset skulle rasa, skrev spelentreprenören i sin stämningsansökan. Konflikten slutade med miljonförlikning.
Läs mer om Bromma.Men.
Förbundskaptenen tårögd av frågan
När njöt du som mest? Janne Andersson tårögd när han svarar på frågan.
Ryska studenter körs ut ur sina bostäder på grund av VM
MOSKVA. Studenterna i Niznij Novgorod och Samara tvingas till förkortad vårtermin på grund av fotbolls-VM. Det är deras studentbostäder man vill åt, skriver den oberoende ryska sajten Meduza.
Läs mer om Meduza, Niznij Novgorod och Samara.
Manliga kolleger om sångaruppropet: De stora namnen har haft fria händer
Manliga operasångare och dirigenter kommenterar uppropet #visjungerut, där 653 kvinnliga sångare samlat sig mot sexuella trakasserier. Jag blir oerhört upprörd över chefernas ovilja att ta till hårdhandskarna, säger Loa Falkman.
Läs mer om Loa Falkman.
Sarah Sjöström fortsätter segertåget i världscupen
Allt mer talar för att Sarah Sjöström kommer att vinna den totala världscupen i simning.
Läs mer om Sarah Sjöström.
Skickas ner från SHL till Hockeyallsvenskan
Rögle lånar ut Simon Ryfors.20-åringen spelar för Oskarshamn på onsdag och fredag.– Det är en bra lösning för alla parter. Oskarshamn behöver spelare, vi får i gång en spelare som inte fått så mycket istid och det kommer att göra Simon till en bättre spelare när han återvänder till oss, säger Rögle-tränaren Magnus Wennström i ett pressmeddelande.
Janne Andersson tårögd av frågan
När njöt du som mest? Janne Andersson tårögd när han svarar på frågan.
Nordens Ark: Så kan älgen slippa bli skjuten
Beslutet att skjuta den berömda vita älgen i Värmland väcker starka känslor.Mats Höggren, vd på Nordens Ark, ser en möjlig lösning på problemet med det aggressiva, men ikoniska, djuret.– Kanske kan älgen drivas bort från bebyggt område. Lyckas man med det är det sedan upp till älgen att klara sig, säger han.
Läs mer om Värmland.
Död person funnen i villa – misstänkt mord
Vid 11.00 på tisdagen larmades polisen till en fastighet i Upplands Väsby, norr om Stockholm efter att en person hittats död.På grund av omständigheterna på platsen har polisen valt att inleda en förundersökning om mord.
Läs mer om Stockholm.
Tänjer på sanningen om miljövänliga elbilar
Den fossilfria elbilen är inte fullt så miljövänlig som branschen vill påskina. Det är tillverkningen av batterierna som kräver enorma mängder energi innan bilens ens rullat en meter. Nu ökar kraven på att tillverkarna ska redovisa bilarnas livscykelanalys
Att vilja trycka upp någon mot väggen är inte fel
I berättelserna om #metoo varvas våldtäkter och arbetsplatstrakasserier med tafsande.Helena Granström efterlyser en noggrannare debatt.
Svenskarnas kaxiga replik till italienarna
De italienska supportrarna visslade och buade när den svenska nationalsången ljöd på San Siro.Men de blågula fansen fick det sista skrattet – och sången.
Läs mer om San Siro.Men.
En död efter brand i vandrarhem – polisen misstänker mord
I söndags morse hittades en person död efter en brand i ett vandrarhem i Uddevalla kommun.Två män greps tämligen snabbt och nu misstänks en av den för mord, skriver Bohusläningen.
Läs mer om Bohusläningen och Uddevalla.
Bianca bröt ihop – i sängen med Philippe
Bianca Ingrosso har haft ett tufft år bakom sig med uppbrott –och återförening.Nu berättar hon om när hon bröt ihop – när hon låg i sängen med Philippe.– Jag började faktiskt gråta, skriver hon på sin blogg.
Läs mer om Philippe.
Succspelaren återvänder till AIK
GÖTEBORG. Ahmed Yasin, 26, har gjort succ på lån i BK Häcken.Men nu återvänder den irakiske landslagsmannen till AIK.– Han gjorde det lite för bra hos oss, konstaterar Häckens sportchef Sonny Karlsson.
Läs mer om AIK och Sonny Karlsson.
Lastbil har tappat släp på E6 – trafiken påverkas
En lastbil har tappat sitt släp på E4 utanför Jönköping.Ett körfält är avstängt och olyckan har stor påverkan på trafiken.– Det lär bli köer förbi platsen, konstaterar Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Jönköping.
Förbundskaptenen rörd av Granens tårar
Janne Andersson är inte känd för sina känslostormar. Men lagkaptenen Andreas Granqvists glädjetårar efter VM-kvalbragden mot Italien nådde även förbundskaptenen. – När jag såg Granen ... den reaktionen, den var häftig, sade en rörd förbundskapten dagen efter matchen på San Siro.
Andersson: Zlatan har valt att inte vara med
Janne Andersson går igång efter pressens frågor om Zlatan: Prata om de pojkar som gjort det.
Läs mer om Zlatan.