14. November 2017 13.00-13.59

Hackare har upptäckt bakdörr i Oneplus mobiltelefoner

En Qualcomm-app som finns med ombord på Oneplus mobiler gör det enkelt att få administratörsrättigheter på telefonen.

Danskfödd man gick med i IS – mister medborgarskap

Den danska högsta domstolen har slagit fast att en 25-årig man som stridit i Syrien och anslutit sig till terrorgruppen IS kommer att mista sitt danska medborgarskap, trots att han är född i Danmark. Det rapporterar Danmarks Radio.
Läs mer om Danmark och Syrien.
Så växer Priscillas barnbarn upp
Priscilla Presley har levt i rampljuset i över 50 år – och flera av hennes familjemedlemmar har hamnat i centrum för världens uppmärksamhet på olika sätt. Nu har Priscilla blivit viktigare för familjen än någonsin – hon har nämligen fått rycka in och ta hand om Lisa Maries yngsta barn då dottern befinner sig i en bitter vårdnadstvist. Samtidigt vill Priscillas äldsta barnbarn, skådespelaren Riley Keough, göra karriär på egna meriter.
Läs mer om Priscilla och Riley Keough.
Sagan om ringen blir tv-serie
Nu är det klart att det blir nätjätten Amazon som tar Sagan om ringen till tv-apparaterna när fantasyklassikern blir tv-serie.
Läs mer om Amazon och Sagan.

Regeringen säger ja till nytt amorteringskrav

Regeringen kommer att säga ja till Finansinspektionens förslag på skärpt amorteringskrav. Det skriver Dagens Industri och hänvisar till en mycket centralt placerad regeringskälla.
Stort intresse när rättegång om norsk olja startade
OSLO. Staten anser att rättegången kring oljeletningen i Arktis inte hör hemma i en norsk domstol. Miljörörelsen håller inte med och är segerviss. – Om Sverige kan slå Italien i fotboll, så kan vi besegra norska staten, säger Finn Bjørnar Lund.
Läs mer om Finn Bjørnar Lund och Italien.
Idolen avslöjar sin hemliga flickvän
Idoldeltagaren Kevin Kleins kärleksliv blomstrar. Nu avslöjar artisten i podcasten Kändispodden sin nya kärlek.– Det där är mitt största pris. När du väl träffar kärleken så är det så himla otroligt. Det går inte att beskriva, det är magiskt, säger Kevin Klein.
Läs mer om Kevin Klein och Kändispodden.
Andersson städade omklädningsrummet själv: Handlar om respekt
Här är den – bilden av det svenska samarbetsundret: förbundskapten Janne Andersson plockar skräp i omklädningsrummet efter bragdmatchen. Sedan den lades ut på Twitter av landslagets psykolog Daniel Ekwall har den blivit viral. – Vi ska inte slänga skit omkring oss, det handlar om respekt, säger Janne Andersson.
Forskare har byggt en superdator med 750 Raspberry Pi
Har du lite plats över i garaget? Med hundratals Raspberry Pi-datorer får du en billig och strömsnål superdator att öva på.
Tankesmedja torskar tvist – jätteglad nyhet
Kammarkollegiets stora driftupphandling är delvis klar. Detta efter att Högsta Förvaltningsdomstolen avslagit överklagan från bolaget Net at Once.
Ikonernas dom om Zlatan i landslaget
Zlatan Ibrahimovic eventuella landslagscomeback splittrar Sverige.Efter VM-avancemanget råder det delade meningar om superstjärnans framtid:– Jag skulle vilja se Zlatan i VM, säger Magnus Hedman.– Ska han vara med gäller det att han underordna sig laget och Jannes tankar, säger Thomas Ravelli.
Läs mer om Sverige.Efter och Zlatan.
Bolund om sprickan mellan MP-topparna
Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) tonar nu ner konflikten om amorteringskrav med partikollegan Peter Eriksson.Han vägrar samtidigt ge besked om när ett beslut kommer.– Det är klart att det finns olika uppfattningar men regeringen kommer fatta ett gemensamt beslut, säger han.
50 miljoner till ungdomsidrotten
Nu är det dags igen, drygt 8 000 idrottsföreningar får dela på 50 miljoner kronor till sin ungdomsverksamhet från Svenska Spel genom initiativet Gräsroten.
Läs mer om Gräsroten och Svenska Spel.
Vann matchen – städade omklädningsrum
Bilden på Janne Andersson som städar omklädningsrummet i Italien sprids viralt. Hör honom själv kommentera händelsen.
Läs mer om Italien och Janne Andersson.
Nisse: Minnesrik dialog med publiken
Kåseri. Det är svårt att ge raka svar när man står bland tusen andra människor.
Då var det klart: Amazon gör tv-serie av Sagan om Ringen
Amazon har skrivit på ett jättekontrakt för att göra flera säsonger av en tv-serie som utspelas före händelserna i J.R.R. Tolkiens boktrilogi om Häskarringen.
Läs mer om Häskarringen, Ringen och Sagan.
Sjöstrand: Hot om bojkott störde herrarna
Fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand lovar nu ett bättre avtal för damlandslagsspelarna. Samtidigt säger både Sjöstrand och Janne Andersson att hotet om en bojkott störde herrlandslaget inför den avgörande playoffmatchen mot Italien.
Stormningen av tv-studion kan ha skett på Kanal 5:s uppmaning
Känslorna visste inga gränser och glädjen rann över i tv-studion efter måndagens bragdmatch mot Italien i VM-kvalet. Men frågan är hur spontan landlagsspelarnas stormning egentligen var.
Läs mer om Italien, Kanal och VM-kvalet.
Kristina Lindquist: Stoppa utvisningarna till Afghanistan
Det påstått vuxna och realistiska alternativet i flyktingfrågan innebär att afghanska ungdomar skickas i döden.
Läs mer om Afghanistan.
Walter Röhrl: Porsche 911 GT2 RS är för snabb för Nürburgring
Den världsberömde Porsche-föraren Walter Röhrl menar att moderna bilar nu är för snabba för Nürburgring. Det är väldigt farligt, säger han.
Nu kan du äta middag naken – på restaurang i Paris
Med tanke på fransmännens lite vågade rykte är det märkligt att Paris inte haft den här typen av etablissemang förrän nu:Här är restaurangen där du kan äta så att säga helt au naturell.
Sällsynt Volvo Amazon Sport säljs – fyndläge
Det är fyndläge i Olofström. En Volvo Amazon Sport P120 från 1966 går under klubban just nu. Bedömt värde i orenoverat skick: 115 000 kronor.– Mycket välhållen. En av de mest sällsynta Amazonmodellerna, enligt auktionsfirman.
Läs mer om Amazonmodellerna och Olofström.
Här täcks höghuset i Göteborg med solceller
Det nära 50 år gamla niovåningshuset i Bergsjön – Stacken – har förvandlats till ett modernt passivhus med minimalt behov av uppvärmning.Dessutom har fasaden helt täckts med solceller.– En unik grej är att renoveringen har genomförts utan att vi behövt höja hyrorna, säger Dan-Eric Archer, boende i huset och en av dem som drivit projektet.
Danskfödd IS-krigare förlorar medborgarskap
Högsta domstolen i Danmark har beslutat att en 25-åring som är född i landet ska bli av med sitt medborgarskap.Detta efter att han anslutit sig till terrorsekten IS och deltagit i strider i Syrien.Domen är unik, rapporterar Danmarks Radio.
Läs mer om Danmark och Syrien.Domen.
Person påkörd av bil – förd till sjukhus
En person har blivit påkörd av en bil i centrala Göteborg, skriver GP.Omständigheterna kring olyckan är oklara. En person har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart, skriver GP.
Läs mer om Göteborg.
Lystring, Mac-gamers: Nu är Geforce Now-betan ute i Europa
Nvidia har släppt in Europeiska Mac-användare i betaversionen av spelstreamingtjänsten Geforce Now där du kan installera och spela tunga pc-spel utan lagg.
Jane Fondas mörka hemlighet
Skådespelerskan Jane Fondas mamma begick självmord. Orsaken? En bipolär diagnos och sexuella övergrepp.– Hon kom undan från sjuksköterskan, fick tag i en rakhyvel, och skar upp sin hals, berättar Jane Fonda i 60 minutes.
Läs mer om Jane Fonda.
Brand i verkstad – räddningstjänst på plats
Det brinner i en verkstad i Grästorps kommun. Räddningstjänsten är på plats, men de är oklart i vilken omfattning det brinner.Enligt SOS brinner det i en vägg på verkstaden.Ambulans har larmats till platsen, men det är oklart om någon skadats.
Regeringen fryser beslut om assistansersättning
Regeringen stoppar tillfälligt de omprövningar som Försäkringskassan gör av brukarnas rätt till personlig assistans. Det meddelar ansvariga ministern Åsa Regnr (S) på en pressträff på tisdagen.
Minnesord: Stig A Fransson
Stig A Fransson, Solna, har avlidit i en ålder av 84 år. Hans närmaste är hustrun Gunborg samt döttrarna Eva, Lena och Gerda med familjer.
Läs mer om Eva, Gerda, Gunborg, Lena och Solna.
Transportstyrelsen varnar för falska krav om trängselskatt
Transportstyrelsen meddelar att det skickats ut falska kravbrev om obetald trängselskatt till personer i Stockholmsområdet. Myndigheten uppmanar de som fått fakturorna att inte betala.
Läs mer om Stockholmsområdet.