14. November 2017 14.00-14.59

Ropa på ungarna med Google Home – kan nu användas som interkomsystem

För att väcka ungarna på morgonen, eller om du inte orkar gå ända bort till kollegan – Google Homes senaste uppdatering är en bekväm sådan.
Läs mer om Google Home.

Internetmäklaren Avanza ligger nere – kunder får ringa in aktieaffärer

Sveriges största internetmäklare Avanza har drabbats av tekniska problem under tisdagseftermiddagen – vilket innebär att de som vill köpa eller sälja sina aktier måste göra detta över telefon.
Läs mer om Avanza.
Polisen inför EU-toppmötet: Man ska inte ge sig ut
Undvik fönster och balkonger. Bege er inte ut i trafiken. Så lyder Polisens uppmaningar till personer i området runt fredagens EU-toppmöte i Göteborg. Samtidigt har polisinsatsen minskats rejält inför mötet. Kan man jobba hemma så ska man göra det, säger polischef Erik Nord.
Griezmanns jubel – efter hästköpet
Fotbollsstjärnan Antoine Griezmann fick stor uppmärksamhet när han tidigare i höstas la upp en bild på sitt senaste köp – galopphästen Tornibush.Nu har hästen vunnit sitt första lopp med fransmannen som ägare.– Jag var ensam i mitt rum. Jag skrek, säger han till Le Parisien.
Läs mer om Le Parisien och Tornibush.Nu.

Regeringens besked om LSS välkomnas

De funktionshindrades organisationer välkomnar regeringens besked om LSS men ser fortfarande med oro på den utredning som ska föreslå en ny lag. - Den är väldigt ensidigt inriktad på besparingar, säger Funktionsrätt Sveriges ordförande Lars Ohly.
Huvudvärk dubbelt så vanligt hos kvinnor
Spänningshuvudvärk är den vanligaste typen av huvudvärk, och den som drabbas är oftast kvinna. En ny undersökning visar att upp till dubbelt så många kvinnor som män drabbas - varje vecka.
GW: De kan snuvas på pengar från Möller
Gång på gång har hon bett andra: Mörda min man.Till slut lyckades Johanna Möller.För det dömdes hon för anstiftan till mord.Nu varnar polisprofessor Leif GW Persson för att maken Aki Paasilas anhöriga kan gå lottlösa från hovrätten – och snuvas på sitt skadestånd.
MTG startar ny utredning mot anklagad chef
På en hemlig inspelning lovade MTG i Nordens vd Anders Jensen att agera mot en utpekad chef. Detta är ju trakasserier, säger han under ett möte med en tidigare anställd. Men chefen fick ändå vara kvar. Ord står mot ord, säger MTG:s vd i dag, som nu valt att inleda en ny, extern, utredning.
Läs mer om MTG.
Ny studie: Yngsta barnet är oftast favoriten
Minstingen i familjen? Grattis! Då är du favoriten.En ny studie bekräftar nämligen att yngre syskon bildar att starkare band till sina föräldrar när de favoriseras.Men anledningen överraskar.
JUST NU: Fordon voltade av vägen
En bil hamnade i diket efter en singelolycka.Enligt tidiga uppgifter ska bilen ha voltat och hamnat i diket.– En man är misstänkt för trafikbrott, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Varning för falska fakturor från bluffbolag
Ett bluffbolag i Lettland brevbombar människor med påminnelsefakturor på 605 kronor för trängselavgifter – och nu slår Transportstyrelsen larm. Bedragarna hotar med att dra offren inför domstol och mäta ut deras egendom.– Jag blev ganska chockad eftersom jag inte ens kör bil, jag åker bara buss, säger Aleksandra Blagojevic, 44, som är en av de drabbade.
Swedbank i bankbotten på börsen
Stockholmsbörsen utvecklades oregelbundet under tisdagen. Efter inledande uppgång försvagades index successivt och även de större europeiska marknadsplatserna präglades av nedgångar.
Sjöströms segertåg i världscupen fortsätter
Allt mer talar för att Sarah Sjöström kommer att vinna den totala världscupen i simning. Under första dagen av tävlingarna i Tokyo, säsongens näst sista deltävling, tog Sjöström två nya segrar.
Anton Säll: Invandring och integration kommer att debatteras vilt
På onsdagen debatterar gruppledarna i Stockholms stad budgeten för sista gången innan valet 2018. DN:s Anton Säll tror att debatten kommer att bli ilsken och att en graffitivägg kommer att få agera symbol för en större konflikt.
Trumps son knyts till Wikileaks Podesta-mejl
I slutskedet av presidentvalkampanjen var Donad Trump Jr, presidentens äldste son, i kontakt med Wikileaks, som släppte en mängd för demokraten Hillary Clinton besvärande mejl, visar nya dokument.
Biltillverkaren Tesla anklagas för rasism
Den amerikanska biltillverkaren Tesla är stämd för påstådd rasism i bolagets fabrik i delstaten Kalifornien.
Läs mer om Kalifornien och Tesla.
Regeringen fryser beslut om assistansersättning
Regeringen fryser temporärt tusentals beslut om assistansersättning i väntan på att utredningen om översyn av lagen är klar.
Uppgifter: Kidnappade stjärnhästen är vid liv
Det var i början av mars som travhästen Unicka kidnappades från sin box.Sedan dess har det varit tyst – tills nu. Under tisdagen kom uppgifter om att två personer ska ha gripits, misstänkta för kidnappningen, enligt travservice.dk.
Läs mer om Unicka.
Nisse: Minnesrik dialog med publiken
Kåseri. Det är inte lätt att försöka ge ett enstavigt svar när man är tusen personer.
Klart: Dalkurd till Uppsala
Nu är det klart. Allsvenska nykomlingen Dalkurd flyttar till Uppsala. Det bekräftar fotbollsklubben på sin hemsida. Hemvist från januari 2018 blir i Uppsala. Grunden för beslutet är att skapa förutsättningar för föreningen som inte finns i Borlänge, skriver klubben.
Läs mer om Borlänge, Dalkurd och Uppsala.
Europeiskt filmpris till Sameblod
Amanda Kernells Sameblod är årets mottagare av Luxpriset, EU-parlamentets eget filmpris. Det är första gången sedan priset instiftades 2007 som det går till en svensk film.
Läs mer om Luxpriset och Sameblod.