14. November 2017 15.00-15.59

Johan Esk: Albin är viktigare än Zlatan i VM

MILANO. Sverige behöver en dirigent i VM och nej, det blir knappast Zlatan Ibrahimovic. Jag ser gärna att Zlatan är med i en biroll men mycket viktigare är att nyckelspelaren Albin Ekdal blir hel.
Okända Ikea-bocken förstörs varje år – så ska den skyddas
Att julbocken i Gävle varje år byggs upp och sedan (oftast) brinner ner vet alla, men att den har ett yngre syskon är inte lika känt.Det står nämligen en nio meter hög julbock utanför Ikea – på Island.– Den har elstängsel runt sig och övervakningskameror, och nattetid så sitter väktare i en bil bredvid bocken och vaktar den, säger rarinn Ævarsson, vd för Ikea på Island.
Läs mer om Gävle, Ikea, Island och Ævarsson.
Range Rovers laddhybrid klarar hela fem mil på el
Ännu lite lyxigare på insidan.Men det är under huven som Range Rover utvecklat allra mest.Nya Range Rover kommer som laddhybrid där en fullad lyxsuv klarar fem mil på bara el.
Läs mer om Range Rover.
Polisens nya uppgifter om mordet i Kallhäll
Polisen går nu ut med fler uppgifter om den mördade 65-årige mannen i Kallhäll i hopp om fler tips från allmänheten som kan leda utredningen framåt.– Han är ofta ute och går i det här området och förhoppningsvis känd utav allmänheten där, säger polisen Patrik Zanders.
Läs mer om Kallhäll.
Slutet för Iphone 8? Apple kan släppa en budget-Iphone X nästa år – och en större Iphone X Plus
Nya uppgifter hävdar att Apple kan komma att släppa en något större men enklare och billigare Iphone X till samma pris som vad Iphone 8 kostar idag, samt en större Plus-modell.
Läs mer om Apple, Iphone, Iphone X och Plus-modell.
Vändningen: MTG utreder den utpekade chefen igen
En högt uppsatt chef på mediebolaget MTG friades av en internutredning efter anklagelser om kränkningar och trakasserier.Nu har MTG startat en andra utredning – och ett av vittnena har trätt fram i Dagens nyheter.
Läs mer om MTG.
Nya detaljerna om stjärnans död
David Poisson omkom efter en olycka under träning på måndagen
Förintelseförnekande quiz spreds av SD-politiker
SD-politikern Anders Björkroth i Göteborg har spridit förintelseförnekande påståenden i ett test på Facebook.Den som svarar på frågorna får fel om kända fakta om Förintelsen.– Det var ett misstag. Det var jävligt klantigt gjort, säger Anders Björkroth.
Ökat intresse för resor till Ryssland - men svårt med visum
Efter Sveriges bragd mot Italien ökar intresset för att stötta landslaget på plats nästa sommar. Men resebyråerna uppmanar kunder att fixa visum innan flyget bokas.
Läs mer om Italien och Ryssland.
Beskedet: Kommer tillbaka till Sverige
NHL:s besök i Stockholm blev en stor succ.Nu lovar ligans högste boss Gary Bettman att det snart blir fler NHL-matcher i Globen.Ligan vill också genomföra ännu ett World Cup.
Föraren körde på sjuårige Byron – försökte att fly
En sjuåring skadas för livet och en 70-årig kvinna avlider.Onyktra förare och för hög hastighet orsakar död och lidande varje dag.I kvällen avsnitt av Trafikpoliserna visas två fall som verkligen berör.
Läs mer om Byron och Trafikpoliserna.
Bill kolliderade med mitträcke på E6 – får klippas loss
En bil har kolliderat med ett mitträcke på E6 i närheten av Varberg.Den person som körde bilen måste klippas loss av räddningstjänsten.– Personen klagar på ryggsmärtor och får därför klippas loss, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten Väst.
Läs mer om Peter Stened, Varberg.Den och Väst.
Stopp i citybanan – inga tåg till Odenplan och Stockholm city
Ett tekniskt fel medför att inga pendeltåg stannar längs med citybanan. Det innebär att inga pendeltåg stannar vid Odenplan, Stockholm city eller Årstaberg söderut. Tågen stannar i stället på Karlberg och på Centralstationen.
Nordnet: Ska pressa priserna på rådgivning
Den numera privatägda nätbanken Nordnet har en offensiv plan för att förbättra kunderbjudandet.
Läs mer om Nordnet.
Oro kring skattereform dämpar humöret på Wall Street
Tisdagens amerikanska börser väntas inleda på nedsidan, enligt vad terminerna för de stora USA-indexen indikerade en halvtimme före handelsstart.
Läs mer om Wall Street.
Anderssons ledarskap skulle få Zlatan att anpassa sig till laget
Han städade rent i omklädningsrummet, hyllade kollektivet och fick tårar i ögonen av spelarnas glädjetårar. Janne Anderssons prestigelösa, tydliga ledarskap skulle garanterat även få Zlatan Ibrahimovic att anpassa sig till laget.
Läs mer om Zlatan och Zlatan Ibrahimovic.
Öl-bråk inför VM-kvalet: Vi funderar på straff
Få varumärken är så starkt förknippade med Danmark som Carlsberg.De danske fotbollsfansen satte därför förmodligen öl i halsen när de landade i Dublin inför kvalrysaren mot Irland och såg företagets reklamaffischer.– Vi funderar på vad vi ska dela ut för straff till våra irländska kolleger, säger Carlsbergs informationschef Kasper Elbjørn till tidningen BT.
Avslöjar nu den tragiska sanningen bakom bilden
Han ledde sitt lag till seger.Därefter avslöjade Marquise Goodwin den tragiska sanningen bakom sitt mystiska firande.
Läs mer om Marquise Goodwin.
Problem i pendeltrafiken i centrala Stockholm
På grund av ett tekniskt fel stannar inga pendeltåg på station Stockholm City, Odenplan eller Årstaberg.Tågen stannar i stället vid Centralen och Karlberg, uppger SL.
Bill Gates donerar nära halv miljard till forskning
Microsoft-grundaren Bill Gates donerar motsvarande 419 miljoner kronor till forskning om Alzheimers.
Patetisk – tycker att det är larvigt
Janne Andersson plockade skräp och blev hyllad.Orimligt, tycker en annan svensk förbundskapten.– Det är larvigt, säger Damkronornas boss Leif Boork.
Läs mer om Leif Boork.
Jag kan tänka mig att komma tillbaka
LOS ANGELES. När Colorado Avalanche gästade Stockholm under förra veckan fick Peter Forsberg en chans att återknyta kontakten med Colorado Avalanche, NHL-klubben han vann två Stanley Cup med.Men när det gäller vilken klubb han kan tänka sig att arbeta med i framtiden är svaret ett annat.– Modo är laget jag vill jobba med om jag en dag känner att jag har tid och lust att jobba med hockey på allvar igen, säger Foppa i en intervju med nhl.com.
Silvias och Victorias mysiga kväll på stan
Kungen jobbade och prins Daniel var på hockey i Globen.Då passade kronprinsessan Victoria på att ta med sig mamma Silvia på musikal i stan.De hade biljetter till Billy Elliot på Stadsteatern på Kulturhuset i Stockholm – och riktigt njöt av en ledig helg ihop.
Kvinnlig SHL-ledare kränkt av kollega
En kvinnlig ledare i en SHL-klubb har blivit kränkt av en manlig kollega så pass grovt att en tredje part valt att anmäla händelsen till arbetsmiljöverket.