14. November 2017 16.00-16.59

GE fortsätter att tappa på Wall Street

De amerikanska aktiebörserna inledde tisdagen sjunkande och följde därmed de globala börserna nedåt i kölvattnet av kinesisk statistik som indikerade att landets ekonomi bromsar in.
Läs mer om Wall Street.

Så maxar du semestern till VM i Ryssland 2018

I sommar går Fotbolls-VM i Ryssland 2018 av stapeln.Vad ska du tänka på när du ansöker om semester och hur mycket kostar biljetterna?Här är allt som du behöver veta inför din resa till fotbollsfesten i Ryssland.
Läs mer om Fotbolls-VM och Ryssland.
Ilska efter larm om livesänd misshandel
Under måndagskvällen larmades polisen om att en kvinna misshandlades under en livesändning på Facebook.Polisens insatsstyrka tog sig in i en lägenhet och grep en man – men det finns frågetecken om vad som egentligen hände framför kameran.– Kvinnan föll ihop och blev medvetslös, men det verkade vara epilepsi eller något, berättar en medlem i den stängda Facebook-gruppen som filmen sändes i.
Läs mer om Facebook-gruppen.
Erik Helmerson: Jösses pojkar, fortsätt diskutera Metoo i sociala medier
I sociala mediers tidevarv är det omöjligt att göra alla nöjda. Den begränsningen innebär enorm frihet.
Läs mer om Metoo.

Idrottsgalan nobbar playoffhjältarna

Playoffsegern mot Italien beskrivs som en av Sveriges bästa fotbollsprestationer genom tiderna. Men herrlandslaget är inte aktuellt för något av Idrottsgalans priser.
Läs mer om Italien.
Skilda CL-världar för svenska klubbar
Ett svårt uppdrag för Rosengård – ett gynnsamt utgångsläge för Linköping. Det är skilda världar för de svenska klubbarna inför returerna av åttondelsfinalerna i Champions League. – Vi måste våga tro på det, säger Malmöklubbens Sanne Troelsgaard.
Läs mer om Linköping och Rosengård.
Sofia, 26, får äntligen chansen – i Frankrike
På torsdagen är det dags.Sveriges bästa montryttare Sofia Adolfsson debuterar på den franska nationalarenan Vincennes med Björn Goops Candor Hall.
Läs mer om Frankrike och Sofia Adolfsson.
Evelyn Schreiber: Våldtäktsmäns etnicitet är som snabbmat för trollen
Problemet är inte statistik som fastslår att personer med invandrarbakgrund har en större brottsbenägenhet. Problemet är att samtalet stannar där.
Pingvintricket – undvik fall vid halt väglag
Den förrädiska halkan ställer till det för många. Hur hanterar du den bäst? För dig som är prenumerant återupprepar vi här några goda råd från olika experter.
Årets bästa torrschampo! Här är 9 favoriter
Letar du efter det perfekta torrschampot?Det är svårt att hitta rätt. Därför har Hälsoliv listat 2017 års populäraste alternativ.Här är produkterna som ger volym, stadga och uppfräschning mellan hårtvättarna.
Läs mer om Hälsoliv.
Lustigs svordom: Del av en grabbig jargong
Jävla fittor skrek Mikael Lustig om de italienska fansen. Utbrottet har förklarats med ilska och adrenalin.Men svordomar som fittor speglar också en nedvärderande syn på kvinnor som fortfarande är vanlig i omklädningsrum, enligt organisationen Locker room talk.
Läs mer om Locker och Mikael Lustig.
Hariri twittrar: Är tillbaka i Libanon om två dagar, om gud vill
För tio dagar sedan meddelade Libanons premiärminister Saad al-Hariri sin avgång. Han befann sig då i Saudiarabien. På tisdagseftermiddagen uppdaterades hans officiella twitterkonto för första gången sedan den 5 november. Jag mår bra, om gud vill kommer jag tillbaka till mitt land om två dagar, står det i tweeten.
Läs mer om Libanon, Saad och Saudiarabien.
7 sämsta nya bilarna 2017
Snart ska Car of The Year 2018 utses. Den 24 november berättar jag vilka sju bilar jag vill se i finalen. Och tre dagar senare vet vi hur hela juryn röstat – vilka som är de sju bästa av alla nya bilar.Men det finns också nya bilar som inte är så bra, som rentav är rätt dåliga och usla bilköp.Här är de sju bilar av biljuryns totalt 40 bilar som jag tycker är de allra sämsta valen.De sju sämsta nya bilarna från 2017.
Läs mer om Car och The Year.
Spelarnas galna kupp är en världssnackis
Spelarna stormade Kanal 5:s studio när Janne Andersson intervjuades efter bragdmatchen mot Italien.Nu sprids bilderna i medier världen över.Det är otroligt roligt – men också farligt, skriver amerikanska CBS.
Läs mer om Italien.Nu, Janne Andersson och Kanal.
Det är knappt att man hunnit andas
Allt stämde för Johan Untersteiner under Breeders Crown-finalerna på Eskilstuna.Untersteiner tog tre segrar – och tjänade in fyra miljoner kronor som kusk. Ett par dagar efter succdagen har han fortfarande svårt att smälta det som hänt.– Det var när man slog upp tidningarna som man förstod, säger han.
Smågodis och katter – så laddar gruppledarna
På onsdagen är det dags för mandatperiodens sista budgetfullmäktige, när budgeten för 2018 ska debatteras och klubbas. DN har tagit reda på hur partiledarna laddar för denna sammandrabbning i Stockholms stadshus och vilka budskap de helst vill få fram. En röd tråd är kolhydrater och trygghet.
Corvette ZR1 är snabbast någonsin – har 765 hästar
Nu visar Chevrolet upp sin vassaste Corvette hittills.Med 765 hästkrafter under huven och bakhjulsdrift blir nya ZR1 ett riktigt monster.Men frågan är om den tillåts i Europa.
Läs mer om Chevrolet, Corvette, Europa och ZR1.
26 000 dödsfall varje år – nu vill EU ha säkrare bilar
Högre krav på nya bilar, lastbilar och transportbilar.Det är EU:s recept för att minska dödstalen i trafiken.Cirka 26000 personer dör varje år i trafiken i unionen och siffran ser inte ut att minska.
Chef på försäkringsbolag sparkas – utpekad för våldtäkt
En chef på försäkringsbolaget If får sparken, uppger SVT Nyheter.Chefen misstänks ha våldtagit en kvinna på en jobbkonferens, som Expressen först kunde berätta.Ytterligare en chef på If stängs av.
Läs mer om Expressen.
Tiggare körs bort inför Ivanka Trumps besök
Mer än 350 tiggare har körts bort från gatorna i den indiska staden Hyderabad. Myndigheternas offensiv kopplas ihop med ett besök av Ivanka Trump och flera andra internationella storheter om några veckor.
Läs mer om Hyderabad och Ivanka Trump.
Landslaget VM-laddar vid Svarta havet
MILANO. Med VM-biljetten säkrad kunde förbundskapten Janne Andersson summera ett framgångsrikt kvalspel, och sedan rikta blicken mot VM i Ryssland nästa år. Landslaget kommer att ha basläger i Gelendzjik, beläget vid Svarta Havet, i närheten av OS-staden Sotji.
New Yorks tunnelbana blir könsneutral
Nu blir det inga mer damer och herrar i New Yorks tunnelbana.Man har nämligen bestämt att göra all påannonsering könsneutral.I stället för mina damer och herrar tilltalas besökarna som passagerare eller andra neutrala uttryck.
Trafikoycka på E6 – flera fordon i krock
Två personbilar ska ha krockat med varandra på E6 i höjd med trafikplats 22 vid Löddeköpinge under tisdagseftermiddagen.Larmet inkom klockan 15.49. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.
Läs mer om Löddeköpinge.
Danskfödd jihadist mister sitt medborgarskap
En danskfödd 25-årig man stred i Syrien och anslöt sig till IS. Nu mister mannen sitt medborgarskap slår den danska högsta domstolen fast, rapporterar danska DR.
Läs mer om Syrien.
Stridsvagnar på väg in i Harare
Fyra stridsvagnar har setts vara på väg mot Zimbabwes huvudstad Harare. Det rapporterar Reuters.
Läs mer om Harare.