14. November 2017 17.00-17.59

Dokig slogs med– vetslös av pappan

Det började från första dagen hon plockade upp ett tennisrack.I sin nya bok Unbreakable berättar den kroatiska tennisstjärnan Jelena Dokic om hennes fars psykiska och fysiska misshandel.Jag förlorade sällan, men när jag gjorde det var konsekvenserna brutala, skriver hon i boken enligt The Telegraph.

Mats tröttnade på snack om skolan – skrev raplåt

Rektor Mats Bauer, 53, har tröttnat på hur det pratas om det svenska skolsystemet.Nu vill han uppmana fler att lyfta fram de positiva sidorna av skolan – genom att rappa.– Om man kan blanda in mycket humor och glimten i ögat för att skapa energi i en organisation, då kan man få folk att trivas och göra ett bra jobb, säger han.
Just nu: Norra länken avstängd
Trafikverket har stängt av Norra länken på grund av tekniskt fel, rapporterar P4 Stockholm.
Läs mer om Norra.
Den vita älgen får leva
Den vita älgen som filmades av kommunalrådet Hans Nilsson i Eda får leva. Det uppger polisen i Arvika för DN. – Jag är jättelycklig för det, säger Hans Nilsson.
Läs mer om Arvika och Eda.
14 bilar i masskrasch på Nürburgring
Vi har genom åren sett många otäcka olyckor på Nürburgring. Här får vi se hur en incident snabbt urartar till en masskrasch.
Läs mer om Nürburgring.
Den vita älgen får leva – nytt beslut
Den ikoniska, vita älgen i Värmland får leva.Polisen har dragit tillbaka beslutet om skyddsjakt.
Läs mer om Värmland.
Mörkklädda personer på vägen – polisen varnar
Polisen i Värnamo varnar på tisdagseftermiddagen för mörkklädda personer på länsväg 151.En grupp – som saknar reflexer – ska enligt flera inringare uppehålla sig på vägen.– Polisen meddelar Trafikverket som kan varna trafikanter via trafikradion, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Trafikverket och Värnamo.
Tusentals kvinnor vittnar om sexuella trakasserier i juristbranschen
Nu har över 4.000 kvinnor i juristbranschen berättat om trakasserier och övergrepp i ett nytt upprop #medvilkenrätt i Svenska Dagbladet. Företräder man lagen, är det passande att värna om densamma, skriver kvinnorna i detta upprop.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Evelina söker skäggiga män som klär i fiskstjärt
Jönköpingsfotografen Evelina Eklund Hassel har fått en briljant och skruvad id.Genom att fota skäggiga män i sjöjungfrudräkt, samla dem i en kalender och låta intäkterna gå till välgörenhet slår hon två flugor i en smäll – hon bidrar till forskning kring prostatacancer samtidigt som männen får förvandlas till en så kallad merman i några minuter.– Det har varit jättestort intresse och jag är imponerad över folks vilja att hjälpa andra. Det ger hopp åt mänskligheten, säger hon.
If-chef får sparken efter misstänkt våldtäkt
Den chef på försäkringsbolaget If som misstänks ha våldtagit en kvinna på en jobbkonferens får sparken, rapporterar SVT Nyheter. En annan chef som utreds för sexuella trakasserier har stängts av från sitt arbete i väntan på att en internutredning ska avslutas.
Massör hoppade på kundens pungkula
Mannen skulle bara få ryggen masserad men hamnade på operationsbordet sedan massören hoppat sönder hans pung.Nu har hon polisanmälts för misshandel.– Jag har svårt att ta mig upp ur sängen och varenda steg gör så fruktansvärt ont, säger kunden till Blekinge Läns Tidning.
Detta är värre än larmen från andra branscher
#medvilkenrätt är värre än övergrepp i film- eller mediebranschen.Då menar jag inte för offren – det är lika hemskt att utsättas för övergrepp vilken bransch man än verkar i.Jag menar moraliskt.
Noll kontroll över en frihetsreform
DN 15/11 2017. Först svällde assistansreformen ohämmat. I somras kom en oplanerad tvärnit. Efter regeringens allra senaste panikåtgärder behövs en ny modell.
Advokatbyråer medger: Flera fall av sextrakasserier
Flera av Sveriges största advokatbyråer har haft problem internt med sexuella trakasserier och ofredanden, uppger de för SvD. Men Advokatsamfundet har inte uteslutit en enda advokat för sextrakasserier på nära åtta år.
Läs mer om SvD.
Vi måste kunna lita på lagens företrädare
Rättsväsendet har en nyckelroll för att få bukt med sexuella övergrepp. Därför är det särskilt oroande att över fyra tusen kvinnor nu vittnar om trakasserier i juristbranschen.
Kommer att förstöra din karriär innan den börjat
När övergrepp sker är det rättsväsendet vi lutar oss emot. Nu berättar kvinnor inom juridikens värld om att även deras egen bransch präglas av trakasserier och chauvinism. Företräder man lagen, är det passande att värna om densamma, skriver 4 445 kvinnor i juristbranschen i detta upprop.
SHL–klubb anmäler kränkande beteende
En ledare ska ha utsatt en tränare för kränkande kommentarer i samband med en hockeyträning.Nu har händelsen anmälts till Arbetsmiljöverket av SHL-klubben, som företräder den utsatta tränaren.– Vi håller på att utredda ärendet, säger en representant för klubben.
Läs mer om Arbetsmiljöverket.
Jurister i upprop mot sexuella trakasserier
Ett uppror inom juristbranschen mot sexuella trakasserier har på några dagar samlat drygt 12 000 kvinnor i en grupp på Facebook och en av dem som sluter upp är gymnasieminister Anna Ekström.Responsen har varit stor och nu publiceras de kvinnliga juristernas vittnesmål om manliga övergrepp, tystnadskultur och diskriminering i Svenska Dagbladet.TV4 Nyheterna har gått ut med uppgifterna.Bland kvinnliga jurister finns också ett stort missnöje med Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg i spåren av #metoo-upproret.
Myndighetschefen patrullerade på stranden – för att leta efter fimpar
På tisdagen gick den statsanställda generaldirektören i Thailand längs stränderna i Bangkok. Anledningen? Han skulle inspektera om det nyinförda rökförbudet följs på av turisterna, skriver nyhetssajten Phuket News.
Läs mer om Bangkok och Thailand.
Flera sexbrottslingar inom juristbranschen
Juristvärlden är ingalunda förskonad från trakasserier och sexskandaler.Domare, advokater, åklagare och poliser finns bland dömda brottslingar.Här är några uppmärksammade fall av sexbrott inom juridiken.
Nya, lte-välsignade Apple Watch räddade draksurfare i sjönöd
Efter att ha kraschat i hajtäta vatten kunde draksurfaren John Zilles ringa efter hjälp – med sin Apple Watch Series 3.
Läs mer om Apple Watch.
Gult kort för Italien
Italien bryter mot EU:s budgetregler och är på väg att få en tillrättavisning den 22 november för den italienska budgeten för 2018.
Läs mer om Italien.
Öka kraven för att antas till lärarutbildning
Den som ska leda Sveriges unga i klassrummet får inte själv ha varit en lågpresterande student. Genom höjda antagningskrav på lärarstudenter kan såväl anseendet som lägstanivån i lärarutbildningarna höjas radikalt, skriver Ulla Hamilton, Friskolornas riksförbund.
Läs mer om Ulla Hamilton.
Anna Books ärliga bild – efter viktraset
Biggest Loser VIP-vinnaren Anna Book förbluffar följarna med att publicera bilder på sin nya mage.Viktraset har skadat magen meddelar artisten på Instagram.Men det jobbigaste är faktiskt inte huden i första hand det var vetskapen om min förslappade bukvägg dom isär slitna magmusklerna, skriver Anna Book.
Läs mer om Anna Book och Instagram.Men.
Stockholm International Horse Show 17 – allt du behöver veta
Sweden International Horse Show fyller 25 år, och det firas med ännu mer show och flera nyheter på 2017 års program.På plats kommer det finnas ryttare från den absoluta toppen i hoppning, dressyr och fälttävlan.Läs allt om hur du följer festligheterna i den här artikeln.
Tårar rinner och det blågula hjärtat slår
MILANO. Vad måste ett landslag göra för att få fart på ett hjärta?Är det framgångarna, idolerna eller marknadsföringen?Eller är det så enkelt som att vara trovärdig?
Kvinnlig cyklist påkörd av bilist
En cyklist har blivit påkörd av en bilist i Huskvarna.– Larmet kom klockan 16.35. Ambulans är på plats, vi också, berättar Thomas Angevik, polisens presstalesperson i region Öst.
Läs mer om Huskvarna och Öst.
EU på väg att varna Italien för budgeten
Dagen efter smällen på San Siro – här är nästa bakslag för Italien.EU-kommissionen är på väg att varna landet för att man bryter mot budgetreglerna.
Cykelboom efter utspel om rabatt på elcyklarna
Här är biträdande finansministern Per Bolund fullständigt ute och cyklar.Det sker på en elcykel – kraftigt subventionerad av den rödgröna regeringen.Enligt ministern har försäljningen rusat i höjden efter beskedet att regeringen inför en särskild subvention vid köp av elcykel.
Läs mer om Per Bolund.
Theresa May om Ryssland: Vi vet vad ni gör
Storbritanniens premiärminister Theresa May går till hård attack mot Ryssland som hon pekar ut som ett land som försöker underminera västerländska institutioner och påverka demokratiska val.
Läs mer om Ryssland och Theresa May.