14. November 2017 18.00-18.59

Ilskan efter Dalkurds besked: Sorgligt

Det har länge varit en konflikt om vart Dalkurd ska flytta någonstans, och på måndagen blev det klart att det blir till Uppsala.Det här är Sirius tränare Kim Bergstrand allt annat än nöjd med.– Jag har lust att lägga av, säger han till UNT.

Skvallertidningen övervakade kändisar genom kontokorten

I spåren efter Danmarks största mediaskandal kräver nu 19 kändisar ersättningar i miljonklassen.En av personerna som råkade illa ut var Mads Mikkelsen, en av huvudaktörerna i James Bond-filmen Casino Royale.
Larm om krock med tre bilar
Minst tre bilar uppges ha krockat på 108 nära Svedala.En av bilarna ska ha färdats på fel sida av vägen.Det är oklart om någon har skadats allvarligt.
Läs mer om Svedala.En.

Programledarnas sorgsna farväl – till Äntligen hemma

Efter skandalen kring Martin Timell – här är TV4:s nya besked om framtiden för Äntligen hemma – en viktig kassako för kanalen sedan 20 år tillbaka. Nyligen samlades Äntligen hemma-medarbetarna för att ta farväl av sitt program. Det var många som var ledsna, skriver Elsa Billgren i sin blogg.
Ung man knivskuren i ansiktet vid rån
En ung man fick föras till sjukhus med ambulans efter ett våldsamt rån.Han blev knivskuren i ansiktet.Polisen jagar flera rånare.
Lagerfeld kritiseras efter utspel om Förintelsen
Klädskaparen Karl Lagerfeld har råkat i blåsväder efter kontroversiella uttalanden om Tysklands flyktingpolitik. I en tv-intervju använder han Förintelsen för att kritisera förbundskansler Angela Merkel.
Läs mer om Angela Merkel och Förintelsen.
MP skärper tonen mot S om ensamkommande
Miljöpartiet skärper tonläget mot Socialdemokraterna i frågan om de ensamkommande ungdomar som hunnit bli vuxna i väntan på att Migrationsverket prövar deras fall. De borde få stanna i Sverige, anser språkröret Gustav Fridolin – men statsminister Stefan Löfven (S) vill ännu inte ge något besked.
Per Bjurman rankar: Bästa arenorna i NHL
Läs mer om NHL.
Polisen: Hör av dig om du ser något avvikande
Trafikkaos är att vänta under EU-toppmötet i veckan med avspärrningar och stängda vägar. Hotbilden mot toppmötet bedöms som låg men polisen har ändå beredskap på plats för att kunna hantera de situationer som kan uppstå.– Om man under de här dagarna ser något avvikande så vill vi att man hör av sig till oss, säger kommenderingschef Erik Nord vid en presskonferens.
Läs mer om EU-toppmötet och Erik Nord.
21-åring avbröts när han kissade – knivhögg offer
Mitt i tumultet under småtimmarna drog den 21-årige mannen kniv – och högg en 34-årig man i bröstet.Den yngre mannen hade blivit avbruten när han kissade utanför en krog.– Jag tänkte okej, det är ingen fara. Det är inget som har hänt. Jag ska in på klubben, säger gärningsmannen i förhör.
Expertens tio larm – och oroande sanningar
Vetenskapen är tydlig: Temperaturökningen måste begränsas till max 2 grader. Hur allvarligt är läget egentligen – och vad krävs nu för att klara målet? Miljöprofessor Johan Rockström har tillsammans med kolleger inom nätverken Future Earth och Earth League sammanfattat den senaste forskningen.
Läs mer om Earth League och Future Earth.
Utspelet: Zlatan kommer spela VM
Mino Raiola lovade att personligen leverera Zlatan till VM.Och ska man tro de förra landslagsstjärnorna Kim Källström och Jonas Olsson kommer landslaget få sällskap av Ibrahimovic i Ryssland.–Jag tror att han är med, säger Källström i Kanal 5.
Dopingtvisten kring Caballion är avgjord
Under tisdagen kom Attunda tingsrätts dom i tvisten kring travhästen Caballion.Ägargänget kring stjärnhästen, där SHL-stjärnan Tony Mårtensson ingår, döms att betala tillbaka över 980 000 kronor i prispengar till danska travförbundet.Dessutom får de betala tillbaka rättegångskostnaderna på 554 722,80 kronor.– Vi ska ta ett snack i slutet på nästa vecka hur vi ska hantera domen fortsättningsvis, säger Staffan Uvabäck, som representerar ägargänget bakom Caballion.
H&M tar bort tröjan ur sitt sortiment efter protester
När Sarah såg bilden på luvtröjan från HM kunde hon till en början inte tro att det var sant.Men snart insåg hon att plagget verkligen låg till försäljning på hemsidan – nu kräver hon en offentlig ursäkt.– Det är verkligen galet, man skickar helt fel signaler, säger Sarah.
Läs mer om Sarah.
Katastroflarmet: Över 15 000 forskare varnar mänskligheten
Mänskligheten får nu sin andra varning.Det är budskapet i en vetenskaplig artikel som 15 364 forskare från 184 länder har skrivit under.Artikeln är baserad på ett liknande upprop som publicerades 1992 – och menar att vi inte tagit denna tidiga varning på allvar.Människan har misslyckats med att lösa de utmaningar som förutsågs, och hemskt nog blir många av dem värre står det i artikeln.
Yxman på tåg gripen av polis
Yxman på tåg gripen av polis.Mannen åkte med ett pendeltåg till Lerum, och ska ha slagit med yxa i väggarna och ett säte på tåget. Det skriver polisen på sin hemsida.Enligt initiala uppgifter ska mannen även ha slagit mot någon person, som dock inte träffats av slaget.
Läs mer om Lerum.
Jenny Jägerfeld får årets Astrid Lindgrenpris
Jenny Jägerfeld, författare och psykolog, får årets Astrid Lindgrenpris (inte Astrid Lindgren Memorial Award, utan Rabn & Sjögrens pris som delats ut sedan 1969).
Här är Sveriges drömmotståndare i VM
Vilka lag Sverige ställs mot i gruppspelet i fotbolls-VM i Ryssland 2018 bestäms genom lottning den 1 december. Här är mardröms- och drömmotståndarna, utvalda av DN.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Lisa Magnusson: Nazistledaren har helt rätt
Nordiska motståndsrörelsen ger sällan intervjuer. Men när deras ledare nu väl ställde upp påminde han oss om något mycket viktigt.
Långa resor väntar spelarna i fotbolls-VM
De svenska VM-spelarna kommer att få varma och sköna vilodagar, men flygresorna under gruppspelet kommer att bli närmast maximalt långa.
Läs mer om VM-spelarna.
Norra länken avstängd efter tekniskt fel
Norra länken är just nu avstängd, rapporterar P4 StockholmAnledningen är ett tekniskt fel.Tunneln beräknas vara avstängd till 18.30.– Just nu har vi ingen säker prognos, det hände ganska nyligen och vi avvaktar, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket till DN.
Läs mer om Trafikverket och Ulrika Karlsson.