16. November 2017 20.00-20.59

Kim Wall fick årets kulturpris i Trelleborg

Trelleborgs Allehandas kulturpris 2017 tilldelades på torsdagskvällen den mördade journalisten Kim Wall.– Hon var en förebild, inte bara för mig utan många andra, sa hennes bror Tom Wall i sitt tacktal, uppger webbsidan 24trelleborg.se.
Läs mer om Kim Wall, Tom Wall och Trelleborg.

Kvinnliga politikerna vittnar om sexuella trakasserier och övergrepp

15 fall av misstänkta sexuella trakasserier har utretts i de svenska rikspartierna, enligt en enkätundersökning som SVT gjort. Nu berättar elva politiker om sexuella övergrepp och trakasserier från både kolleger och väljare.
Läs mer om SVT.
Kristianstad stormar fram – segersviten växer vidare
IFK Kristianstad fortsätter vinna i sin heta handbollsarena.Skövde pressade mästarlaget i 40 minuter sedan tog krafterna slut.Efter utklassningssegern (39-29) har IFK:s makalösa segersvit vuxit till 54 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd.
Rasmus Dahlin hyllas stort efter soloräden
Frölundas Rasmus Dahlin är Sveriges hetaste hockeytalang för tillfället.I torsdagens match mot Luleå stod Dahlin för ett läckert solomål – och hyllades av lagkaptenen Joel Lundqvist.– Fantastiskt fint, sa Lundqvist i C More

Kundens bild vid kassan får tusentals att gråta

Det krävs så lite.Att ge så mycket.Här är bilden som gjort det svårt för många att hålla tillbaka tårarna och påminner oss om vad vi kan göra för varandra i vardagen.
Nya polisanmälningar kring Knutbyförsamling
Polisen har fått in tre anmälningar med koppling till Filadelfiaförsamlingen i Knutby. Det handlar om två fall av misshandel och ett om sexuellt utnyttjande.
Erik Esbjörnsson: Mugabe kan fortfarande räddas av sina grannländer
Zimbabwes president Robert Mugabe motsätter sig in i det sista krav på hans avgång. Upprepade försök att få honom att stiga åt sidan har ännu inte varit framgångsrika – och det är ännu för tidigt att räkna ut den 93-årige ledaren.
Läs mer om Robert Mugabe.
487 norska skådespelare i upprop om sextrakasserier
Han tycker sitt hårda kön mellan benen på mig. Det kändes som att bli våldtagen kväll efter kväll Nu vittnar hundratals norska skådespelare om grova övergrepp och sextrakasserier.
Lövins löfte: Ytterligare 370 miljoner till klimatfonder
Regeringen ökar på givandet till klimatstöd för de fattigaste länderna.185 miljoner kronor vardera går till två olika FN-fonder.
Läs mer om FN-fonder.
Blir stort kaos – efter vansinnestacklingen
Riktigt irriterat mellan Linköping och HV 71.Andrew Gordon fick matchstraff och motades av isen av domaren – efter en riktigt ful huvudtackling på Sebastian Wännström.– Jag lider verkligen med Wännström, säger kommentatorn Jörgen Larsson i C More.
Trumps skattereform fick ja – nu väntar senaten
Det amerikanska representanthuset godkände på torsdagen president Donald Trumps skattereform som ska ge hundratals miljarder i skattelättnader de närmaste tio åren.
Hjärnan bakom Trustorhärvan höll sig undan
Thomas Jisander som nu gripits i Frankrike var en av huvudmännen i Trustoraffären för 20 år sedan. Det spektakulära bedrägeriet är ett av de största ekonomiska brotten i någonsin i Sverige. Den misstänkte hjärnan bakom kuppen, Jochim Posener, höll sig undan rättvisan tills brottet preskriberades.
Djurgårdens vändning – efter stjärnans ursäkt
När Djurgårdens IF tog emot Växjö hemma på Hovet på torsdagskvällen var det gästerna som inledde starkast.Trots oavgjort resultat i första perioden var DIF inte nöjda, kanske allra minst målskytten Linus Hultström.– Vi får be om ursäkt till publiken för den här dåliga perioden, sa han i C Mores sändning.
Läs mer om DIF, Hovet och Växjö.
Zlatan överväger att göra comeback
Sedan Sveriges VM-avancemang har Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i landslaget diskuterats flitigt.Nu står det klart att Zlatan själv har börjat fundera i termer om en Blågul comeback.Detta enligt uppgifter till franska RMC.
Läs mer om Blågul, RMC och Zlatan.
Ökning av kvinnor som utsätts för sexualbrott
Utsattheten för sexualbrott och trakasserier är högre än vad som tidigare uppmätts, visar ny statistik från Brå.Inrikesminister Morgan Johansson, S, kräver att polisen fler poliser tillsätts.–Det är alldeles uppenbart att det behövs fler poliser och civila utredare, säger han.I kvällens Brottscentralen kan du ställa dina frågor direkt till justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.
Fullt utvecklad brand i skola
Räddningstjänsten har larmats till en brand i Tamburinens skola i Norrköping.Enligt polisen är det en fullt utvecklad brand.
Läs mer om Norrköping.Enligt.
8 jobb du inte visste var hotade av AI
Få yrken går säkra när AI blir en del av vår vardag. Robotar har sedan länge ersatt människor inom industrin, och bankpersonal i kassan är ett utrotningshotat släkte. Men utvecklingen tar inte slut där.
Trygghetsutspelet av S är inte trovärdigt
Vi har drivit Socialdemokraterna framför oss i alla trygghetsfrågor, från våldsbejakande extremism till vardagsbrottslighet som klottersanering. Karin Wanngårds sena uppvaknande inför valåret räcker inte, skriver representanter för Alliansen i en replik.
Läs mer om Alliansen och Socialdemokraterna.
AI-robotarna inte lika intelligenta som vi tror
Vad är egentligen AI? Termen för tankarna till science fiction som Terminator eller Westworld, men verkligheten är mycket mer alldaglig. I bästa fall kan vi åstadkomma en intelligens i nivå med en orm, säger Emmanuel Mogenet, Google, som inte lägger stor vikt vid Elon Musks varningsord.
Carolinas söner sköts – nu vill hon bemöta våldet
Robin Sinisalo har nyss fyllt femton när han skjuts ihjäl mitt på dagen utanför sitt hem. Hans storebror Alejandro, 20, blir samtidigt också skjuten men klarar livet. Det är den 19 januari 2016 i Akalla utanför Stockholm, och fortfarande är ingen gripen för dådet.
Läs mer om Akalla, Alejandro och Stockholm.
Knivbeväpnad rånare överraskade Abdullah
Rånaren hotade ägaren med en stor kniv.– Han ropade Öppna kassan! Öppna kassan! När jag inte öppnade kassan riktade han kniven mot mig, säger Abdullah Herbi, butiksägare i Gislaved.
Benjamin, 3, fick drömgipset – hyllar sköterskan Jennie
Benjamin älskar Spiderman.Nu hyllas undersköterskan Jennie Mårtensson, 44, för arbetet hon la ner på treåringens gips.Den mest fantastiska människa jag mött inom vården, skriver Benjamins pappa Pouya Golrou, 37, i ett inlägg på Facebook.–Jag ville tacka henne igen men också visa en annan sida av sjukvården.
Flera döda i översvämning i Grekland
Greklands huvudstad har hamnat under vatten.16 personer ska ha mist livet i översvämningarna.Minst 20 har skadats.Katastrofen beskrivs som biblisk i sina proportioner.
Läs mer om Grekland.
Miljöborgarrådet: Svart sophämtning en anledning till sopkaoset
I oktober kom 24 000 reklamationer gällande utebliven sophämtning in till Stockholms stad. På budgetdebatten fick Miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP) stå till svars för sophanteringen. – Ingen har tagit tag i grundproblemet från början, säger Katarina Luhr.
Riksdagen kräver svar från teatercheferna
Efter uppropen bland skådespelare och sångare kallas cheferna för Dramaten, Kungliga Operan och Riksteatern till riksdagens kulturutskott. Ordförande Olof Lavesson (M) vill även se en öppen utfrågning. Det här är rena lagöverträdelser, säger han till DN.
SVT-profil fick lämna sitt förra jobb efter larm om sexuella trakasserier
En profilerad medarbetare på SVT Sport fick lämna sitt förra jobb på grund av anklagelser om sexuella trakasserier. Enligt DN:s uppgifter handlar anklagelserna bland annat om att mannen grovt ska ha antastat kvinnliga kollegor på sin förra arbetsplats, både fysiskt och med sexuella kommentarer.
Turkiet förbjuder tysk gayfilmfestival
Turkiska myndigheter har förbjuder en tyskspråkig gayfilmfestival. Festivalen var planerad att hållas i Ankare. Nu stoppas den på grund av ökad risk för terrordåd, enligt BBC.
Läs mer om Ankare och BBC.