17. November 2017 07.00-07.59

Första bilden på nya Mazda 6 – kan bli en turborevolution

Mazda lovar en omfattande uppdatering av Mazda 6 Sedan när den visas upp på Los Angeles Motor Show längre fram i november. Vågar vi hoppas på en turbomotor?
Läs mer om Mazda och Sedan.

Tim, 19, plågades till döds under nollning

Fotbollstalangen Timothy Piazza dog efter en urspårad nollningsceremoni.Nu åtalas hela 17 studenter efter den tragiska händelsen –efter att en raderad övervakningsfilm avslöjat fler detaljer.
Nordkorea tros bygga ubåtar för ballistiska robotar
Nytagna satellitbilder från ett skeppsvarv i Nordkorea tyder på att landet bygger sin första stridsklara ubåt som ska kunna avfyra ballistiska robotar – och det enligt en aggressiv tidplan, skriver nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Nordkorea.
Frankrikes president Macron i unik DN-intervju: Underskatta inte Europas populister
Han har kallats Europas frälsare. I våras valdes Emmanuel Macron till Frankrikes president och sedan dess har han riktat en politisk blåslampa mot EU. I en unik intervju med Dagens Nyheter inför dagens toppmöte i Göteborg förklarar Emmanuel Macron att det som står på spel är EU:s överlevnad och unionens roll i världen.

Från schyssta till tyska villkor med S vid EU-rodret?

Mirakelkur mot populism eller recept på ökade slitningar inom unionen? Domen över den sociala pelaren var enig när Svensk Tidskrift anordnade seminarium: förslaget hotar både den svenska modellen och det europeiska samarbetet, skriver Säkerhetsrådets biträdande redaktör Erik Thyselius.
Läs mer om EU-rodret och Svensk Tidskrift.
Vann första matchen – i den 21:a(!) omgången
LOS ANGELES. Storspel av toppkedjan med Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Ryan Johansen.Och mål och assist på nytt av Mattias Ekholm.Nashville såg ut att gå mot en komfortabel bortaseger i Minnesota när man hade ledningen med 4-2 en knapp minut in i den tredje perioden.Men med fyra mål under matchens sista sju minuter vände Wild och vann med 6-4.
Uppåt på USA-börserna
USA-börserna avslutade torsdagens handel med uppgångar. Den amerikanska kongressens representanthus röstade på torsdagen för republikanernas förslag till skattereform vilket hjälpte till att stärka börserna.
Indiens kreditbetyg höjs
Moodys höjer Indiens kreditbetyg till Baa2 från Baa3. Utsikterna sänks samtidigt till stabila från positiva.
Läs mer om Baa2 och Baa3.
Populisterna har mycket att lära av nazismen
Dagens populister med Donald Trump i spetsen laddar gärna politikens begrepp med nya innebörder. Den språkliga taktiken delar de med nazisterna, som var de första som insåg kraften i att med retorikens, symbolikens och mytologins hjälp framställa sin politik som ett varumärke.
Läs mer om Donald Trump.
Ny brand på stor hästgård – verkstad utsatt
Vid 03-tiden på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Flyinge kungsgård utanför Lund. En brand härjade i en av verkstäderna till den stora hästanläggningen.Det är andra gången på bara några dygn som det brinner på gården.– Vi kommer att spärra av och göra teknisk undersökning, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Flyinge och Lund.
Tullverket vill se skärpt lag om smuggelvapen
Tullverket vill få möjlighet att använda så kallade hemliga tvångsmedel, så som telefonavlyssning och inhämtning av elektronisk kommunikation, för att kunna beslagta fler vapen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Bilkrasch utanför Volvo – en person förd till sjukhus
Två bilar kolliderade under fredagsmorgonen utanför Volvo i Göteborg. En person har förts till sjukhus.
Läs mer om Göteborg och Volvo.
Lagercrantz ilska mot Filip Hammar
Författaren David Lagercrantz gästade Breaking News med Filip och Fredrik.Där blev han irriterad efter Filip Hammars olika påståenden om honom.–Jag tycker du är ute och spårar ur. Var lite djupsinnig, prata om litteratur och livet, säger Lagercrantz till slut i programmet.
Jag har inte såna bilder på telefonen
BEITOSTÖLEN. Heidi Weng är rädd.För vad som kan hända med något av hennes dopingprov.För vad som kan hända med hennes telefon.– Det finns ju alltid någon som vill dig ont. Det är skrämmande, säger den norska skidstjärnan.
Man till attack mot flera personer med tillhygge
En man i 25-årsåldern greps av polisen inatt efter att ha misshandlat ett flertal personer i centrala Karlstad, skriver NWT.
Läs mer om Karlstad och NWT.
DN gratulerar: Ernst Billgren, konstnär
Konstnären Ernst Billgren har rönt stora framgångar, men har också varit med om betydligt fler misslyckanden. Ändå fortsätter han oförtrutet att kasta sig över nya kreativa utmaningar.
Varning för ishalka efter regnig natt
En regnig natt kan orsaka ishalka på bred front. SMHI har utfärdat klass 1-varningar för ishalka över näst intill hela Sverige. Det är nog läge att ta det varligt så här på morgonkulan, säger Therese Fougman på SMHI.
Läs mer om Sverige och Therese Fougman.
Stort skadestånd till ung elev för fasthållning
En elev som blev fasthållen mot marken av skolpersonal då han gick i tredje klass får 110 000 kronor i skadestånd. Det är det tredje högsta skadeståndet för en elev genom tiderna i Sverige.
Läs mer om Sverige.
07:00: EU-topparna möts i Göteborg
Regeringschefer från hela Europa och över 500 delegater finns på plats i Göteborg för EU-toppmötet. Fokus ligger på jobb och tillväxt när EU-topparna möts. Följ direktrapporteringen med de senaste händelserna här.
Som att han kör genom en biltvätt
LOS ANGELES. Besöket hemma i Stockholm förra helgen såg ut att ha gjort Gabriel Landeskog, 24, gott.I natt, svensk tid, gjorde han sitt första hattrick i NHL när Colorado besegrade Washington med 6-2.Lagkamraterna gav sin svenske lagkapten mer än en dusch i ansiktet med vattenflaskorna när Landeskog kom förbi båset för att ta emot den traditionella målhyllningen.- Det ser ut som han passerar genom en biltvätt, sa förre NHL-målvakten och numera expertkommentatorn Kevin Weekes i tv-studion hos NHL Network.