17. November 2017 10.00-10.59

UBS höjer Alfa Laval

UBS höjer riktkursen för Alfa Laval till 227 kronor från 212 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
Läs mer om Alfa Laval.

Önskvärt om Linnas ersättning får domstolsprövning

Justitiekanslern ger Kaj Linna 5,5 miljoner kronor i förskott för att han suttit felaktigt fängslad i 13 år. Linnas fall är unikt men väcker till liv allmänna frågor om upprättelseprocessen för personer som suttit felaktigt fängslade.
Läs mer om Kaj Linna.
ABG höjer Millicom
ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Millicom till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs till 600 kronor från tidigare 500 kronor.
Läs mer om Millicom.

Nu börjar julen – NK avtäcker julskyltning

På söndag avtäcker NK sina skyltfönster mot Hamngatan och årets hemliga tema avslöjas.Händelsen har blivit en av våra mest långlivade jultraditioner.Första gången skyltfönstret avtäcktes pågick ett världskrig – det första.
Läs mer om Hamngatan.
Tolvårig flicka försvunnen – polisen söker tips
En tolvårig flicka är försvunnen i Östersund i Jämtland.Hon har mobiltelefonen med sig men svarar inte på samtal, skriver polisen på sin webbplats.Flickan är troligen klädd i svarta mjukisbyxor, röda stövlar, lila lite längre dunjacka med pälskrage.
Läs mer om Jämtland.Hon och Östersund.
Larm om olycka: Två bilar i kollision
På fredagen larmades polis till en olycka i en korsning mellan två bilar.I nuläget är det okänt om någon skadats vid händelsen.
Polisen om säkerhetsläget i Göteborg
EU:s topp-politiker är samlade i Göteborg. Hör polisen om säkerhetsläget i staden.
Läs mer om Göteborg.
H&M-sänkning tynger storbolagsindex
Stockholmbörsen inledde fredagens handel på minus. En rekommendationssänkning för klädjätten H&M fick stort genomslag och tyngde index.
Så undviker du att gräla i jul
Julen är en tid för harmoni, kärlek och värme.Men för många slutar det i stället storbråk och tårar.Lyckligtvis finns det sätt att undvika problem: Här är de bästa knepen för en fröjdefull jul.
Northug stoppas: Som ett monster
BEITOSTÖLEN. I dag är det nationell norsk premiär i Beitostölen.Utan en frustrerad Petter Northug.– Han säger att han känner sig som ett monster i kroppen. Men får inte åka, säger pappa John Northug.
Stjärnskottet missar skidpremiären i Gällivare
Fjolårets stjärnskott Ebba Andersson missar längdpremiären i Gällivare. 20-åringen från Sollefteå, som var med och tog VM-silver i stafetten i Lahtis i februari, har besvär med en muskelskada i benet. – Det är inget allvarligt och det är bra att Ebba tar det lugnt, säsongen är lång, säger förbundskapten Rikard Grip.
Expojkvän åtalas för mord på Tova Moberg
19-åriga Tova Moberg 22-åriga expojkvän åtalas för mordet på Tova Moberg. Enligt åklagaren ska han ha utsatt henne för grovt våld innan han sänkte henne i sjön.
Läs mer om Tova Moberg.
Kvalsucc av Joel Eriksson
Läs mer om Joel Eriksson.
Wordpress i ny version – här är nyheterna
Nya Wordpress innehåller nyttiga förbättringar för utvecklare. Men fokus ligger på ett nytt redigeringsverktyg som ska vara klart nästa år.
Lisa Ajax svåra livskris: Hemskt
Efter framgången har stjärnartisten Lisa Ajax, 19, hamnat i en djup svacka.Nu tar hon följarna till hjälp för att ta sig ur vad hon benämner som en livskris.Jag vill veta hur fan man gör för att ta sig ur detta, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram och Lisa Ajax.
Hans nya drömdeal i NHL: 340 miljoner
Han gör sin sjunde säsong i Columbus Blue Jackets.Och han kommer bli klubben trogen i lika många till.Enligt The Athletic kommer Cam Atkinson, 28, skriva på ett drömkontrakt med Columbus Blue Jackets under dagen.
Läs mer om Cam Atkinson och NHL.
Kvinna död – en man gripen misstänkt för mord
Polisen utreder ett misstänkt mord på en kvinna i Stockholmsförorten Grimsta.– Det är lite oklara omständigheter, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisens presstjänst. En man i 30-årsåldern är gripen som misstänkt.
Mugabe har gjort framträdande i Zimbabwe
Robert Mugabe har gjort sitt första publika framträdande efter det militära övertagandet i Zimbabwe, skriver Sky NewsDet ska ha srett vid ett universitet i huvudstaden Harare.
Läs mer om Harare, Sky NewsDet och Zimbabwe.
Kvinna misstänkt mördad – man gripen
En kvinna har hittats död i Grimsta i närheten av Vällingby, rapporterar Expressen. Polisen har gripit en man och utreder händelsen som ett mord.
Läs mer om Expressen, Grimsta och Vällingby.
Här är punkterna som ska diskuteras under toppmötet
Hur kan trösklarna till arbetsmarknaden slipas ner? Hur säkras rättvisa villkor för arbetstagare? Hur kan folk ges hjälp att flytta för att få bättre jobbchanser? Det är tre av frågeställningarna stats- och regeringscheferna ska diskutera i Göteborg.
Läs mer om Göteborg.
Experten: AIK räcker inte till på bortaplan
AIK tog en viktig seger hemma mot Timrå senast.Nu väntar serietvåan Oskarshamn på bortaplan.I AIK vet man vad som gäller för att komma därifrån med poäng.– Vi måste vara redo från start, för det kommer gå undan, säger centern Christian Sandberg till lagets hemsida.
Bold Eagles tränare tror på seger direkt
15 hästar med franske Bold Eagle i spetsen öppnar på söndag dörrarna på allvar för det franska vintermeetinget.- Jag räknar med att öppna meetinget med en seger, säger örnens tränare Sebastien Guarato inför Prix de Bretagne.
Android favoritmål för virus och attacker
Appar från tredjepartsleverantörer – det är Androids svaga punkt. Nästan sju av tio attacker med skadlig kod mot mobila enheter riktas mot just dem.
Okej. Boston Dynamics robot har lärt sig göra bakåtvolter
Ett steg närmare T-1000. Bolagets robot Atlas har lärt sig hoppa jämfota, göra piruetter och utföra bakåtvolter.
Gamla sanningen om asar och vaner ifrågasätts
I nordisk mytologi talas om två olika typer av gudar, asar och vaner. Hur stor var skillnaden mellan dem? Går de tillbaka på två olika folk som dyrkat olika gudar?
Så punkterade popkvinnorna männens maktbubbla
Kultur- och medievärlden har mycket att lära av popfeminismen. Upproret som började bland kvinnliga musiker redan på 70-talet har långsamt erövrat makten över sitt eget skapande. Med hjälp av den teknologiska utvecklingen har de också gjort sig oberoende av män i maktposition.
Ewas tusen och en natt – recept från hälsoappen Wellie
En perfekt rätt för dig som älskar många kryddor och smaker!Dessutom är den vacker att titta på, knapriga valnötter och granatäpplekärnor som glittrande rubiner!
Läs mer om Wellie.
Ja till nya friskolor i 21 kommuner
Totalt 21 kommuner kan få en eller flera nya fristående skolor från och med nästa läsår. Skolinspektionen har sagt ja till 34 etableringar: 20 gymnasieskolor, 13 grundskolor och två gymnasiesärskolor.
Ola Larsmo: Brexit hotar Irlands nya gränslöshet
Ett hårt Brexit riskerar att resa en ny mur på Irland mellan söder och norr. Mångfalden och den pluralistiska demokratin kan gå upp i rök, skriver Ola Larsmo.
Läs mer om Brexit, Irland och Ola Larsmo.