17. November 2017 15.00-15.59

Glöm Italien-matchen – Zlatans bragd större

Zlatan Ibrahimovic har precis stått för en större bragd än svenska landslaget gjorde på San Siro.Andreas Granqvist och gänget var fantastiska – men mänskliga. Zlatan, han är något helt annat.

Händelserna bakom hotbilderna i Göteborg

En av de största insatserna i svensk polishistoria pågår just nu i samband med EU-toppmötet i Göteborg.Nu berättar Säkerhetspolisens chefsanalytiker Ahn-Za Hagström om händelserna i Sverige och utlandet som påverkat hotbilden.– Vi har beaktat alla tre extremistmiljöerna - vit maktmiljöerna, autonoma miljön och de våldsbejakande islamistiska miljöerna, säger Ahn-Za Hagström.
Tidslinje: Rikard Wolffs karriär
1958: Jan Rikard Wolff föds i Farsta Stockholm. 1978: Börjar vid Skara skolscen och påbörjar sedan sin professionella skådespelarbana i teatergruppen Vågspel i Södertälje. 1980–1982: Verkar vid Hilda Hellwigs Teater Aurora i Stockholm. 1984–1987: Studerar vid Teaterhögskolan i Malmö och inleder ett återkommande samarbete med regissören Rickard Günther liksom med Suzanne Osten och Unga Klara i Stockholm. 1988: Filmdebuterar i Ostens Livsfarlig film. 1990: Uppmärksammas för sin roll som poeten Paul Andersson i Birgitta Stenbergs tv-serie Apelsinmannen.
Upprop efter läxa med rasistiskt ord
Ett antirasistiskt skolupprop har startat på Facebook, efter att en femteklass på Rösjöskolan i Sollentuna fick i uppgift att böja ett rasistiskt ord. Samtidigt vägrar skolans rektor att svara på frågor om händelsen. – Vi har valt att hantera det på det här sättet och jag kan inte kommentera det mer just nu, säger Mikael Kaspar, skolchef i Sollentuna kommun.

Helikopter och flygfarkost har krockat

I Buckinghamshire i England har en flygfarkost och en helikopter krockat. Det uppger Sky News. Enligt räddningstjänsten ska det finnas en risk att människor har dött i kraschen, enligt Telegraph.
Läs mer om England och Telegraph.
Svensk åklagare begär att Jisander lämnas ut från Frankrike
Thomas Jisander, känd från Trustorhärvan, kan vara tillbaka i Sverige redan nästa vecka. Just nu är han gripen i Frankrike, misstänkt för nya ekobrott. Svensk åklagare har begärt att Jisander ska lämnas ut till Sverige.
Han var ofta förbannad över rollerna – men de visade hur suverän han var
Bög, kvinna, djävul: Rikard Wolff var expert på att skildra det meningsfullt mångtydiga, skriver Lars Ring.
Flygkrock över England
Läs mer om England.
Rikard Wolffs roller som svenska folket minns
Rikard Wolff blev bara 59 år.Idag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla, står det i en bild på skådespelarens Instagram.Här några av den älskade profilens mest minnesvärda roller på scen, i film och på tv.
Läs mer om Instagram.Här och Rikard.
Zlatan hyllas: Det här är årets bästa nyhet
Zlatan Ibrahimovic är tillbaka. Redo för spel.– Zlatan har varit ett superproffs, även under skadetiden. Helt fantastiskt arbete, säger Jos Mourinho.Nu hyllas svensken överallt.
Kollegerna om Wolff: Han var den sista romantikern
Rikard Wolff är död. Kolleger och vänner minns honom som en varm person och dedikerad konstnär. — Han sökte alltid det vackra, poetiska och storslagna i tillvaron, säger Tomas Andersson Wij.
Läs mer om Han och Wolff.
Live: Pressträff efter EU-toppmötet
Följ presskonferensen som hålls efter EU-toppmötet i Göteborg.
Läs mer om EU-toppmötet och Göteborg.
Rikard Wolff blev 59 år gammal
Artisten och skådespelaren Rikard Wolff är död.
Läs mer om Rikard Wolff.
Rikard Wolff – tidslinje
Tidslinje Rikard Wolff
Evry rustar med två digitalgeneraler – här är veckans chefsnytt
Evry digitalbyrårustar i Stockholm, medan Accenture och svenska Clavister plockar in tunga namn.
Läs mer om Accenture, Clavister och Stockholm.
En profetisk psalm i apokalypsens tid
Mattias Andersson fortsätter utforska den svenska mentaliteten och tidens tillstånd.Maria Edström påminns om att det grekiska ordet för uppenbarelse är – apokalyps.
Flygplan i krock med helikopter i Storbritannien
Ett flygplan och en helikopter har krockat i luften nära Aylesbury i Buckinghamshire, Storbritannien, uppger Sky News.
Wolffs död – alldeles för tidigt och så bedrövligt sorgligt
Ingegärd Waaranperä om Rikard Wolffs död.
Miljöpartiet sparkar lokala styrelser
Miljöpartiet avsätter sittande styrelser för partiets Umeåavdelning och Västerbottensdistrikt och ersätter dessa tillfälligt med en interimsstyrelse. Det drastiska steget tas mot bakgrund av många års svåra konflikter.
En isfläck förstörde uppvisningen för Grip
Rapport från första dagen av Sverigepremiären i längdskidor på Hellnerstadion i Gällivare.
Evry rustar med två digitalgeneraler – här är veckans chefsnytt
Evry digitalbyrårustar i Stockholm, medan Accenture och svenska Clavister plockar in tunga namn.
Läs mer om Accenture, Clavister och Stockholm.
Gunilla Fransson tar klubban i Net Insight
Gunilla Fransson nomineras till ny styrelseordförande i Net Insight efter Lars Berg som efter 18 år i styrelsen, varav 17 år som ordförande, meddelat att han inte står till förfogande för omval vid årsstämman 2018.
Läs mer om Net Insight.
Bilder: Från Änglagård till årets julkalender
Rikard Wolffs liv i bilder. Änglagård, fransk chanson och årets julkalender. Rikard Wolff, vars karriär som omfattar både teater och musik, blev med tiden en av landets mest folkkära artister. Här är ett urval av milstolparna i hans yrkesliv.
Kändisarnas hyllningar till Rickard Wolff
Rikard Wolff blev bara 59 år gammal.Nu sörjs han av kolleger och vänner i hela landet.Alltid i våra hjärtan, skriver Molly Nutley på Instagram.
Äldreboendets boende gör succ – i punkvideo
Det glada pensionärsgänget på Hörnan i Bjuv har återigen släppt en musikvideo – den här gången en hyllning till punkten och Magnus Ugglas låt Varning på stan-– Precis som i texten ville vi visa att vi inte bangar för något, säger verksamhetsledaren Marcus Nyrn.
Läs mer om Bjuv, Hörnan och Varning.
Betlehem Isaak: Polis kallade mig för n-ordet
Betlehem Isaak blev utsatt för rasism av en polis i tjänst – det berättar hon själv.Polismannen ville se hennes legitimation, men när hon ifrågasatte det så kallade han henne enligt Betlehem för n-ordet.– Jag blev bestört och väldigt arg, säger hon.
Läs mer om Betlehem.
Vad kan du om Stureplan?
Stureplan hamnar alltid på något sätt mitt i Stockholmsdebatten. Även om inte hela Sverige bryr sig om platsen så har nästan hela landet något slags relation till den. Men vad vet du om Stureplan? Testa dig i DN:s quiz.
Anna-Lena Lauren: Kasianov utförde Putins reformer
Michail Kasianov var premiärminister år 2000-2004 när Putin själv var ny president för Ryssland. Enligt Kasianov själv utsåg Putin honom till premiärminister därför att han uppfattade Kasianov som en tjänsteman, inte politiker.
Läs mer om Kasianov, Putin och Ryssland.
24/2017: Så lätt kan dieseln bil ren – 911 GT2 RS är snabbast
Porsche 911 GT2 RS är världens snabbaste bil på Nürburgring. Så lätt kan dieseln bli ren – vi talar om hur det går till. Test av fyra suvar: VW Tiguan, Mazda CX-5, Jeep Compass och Renault Koleos. Och mycket mer.
Läs mer om Mazda CX-5 och Nürburgring.
Söker du jobb fast du redan har ett? Här är nio tips
Att ha ett jobb men samtidigt se sig om efter ett nytt kan vara lite knepigt. Det gäller att å ena sidan ligga lågt och å den andra visa upp sig.
Elitelever i skatteparadis 2025 – om L styr Sverige
Hur skulle det svenska samhället förändras om Jan Björklund vore statsminister? Välkommen på en fiktiv berättelse om skatteparadis och nya kärnkraftverk byggd på Liberalernas partiprogram.
Läs mer om Jan Björklund och Sverige.
Rikard Wolffs sista hälsning till fansen
Den folkkäre artisten och skådespelaren Rikard Wolff, 59, somnade under fredagen in efter en längre tids lungsjukdom.Så sent som för ett par dagar sedan kom han med en sista hälsning till fansen.Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er, skrev Rikard Wolff.
Läs mer om Rikard Wolff.
Lämna en hälsning till Rikard Wolff här
Sångaren och skådespelaren Rikard Wolff är död – han blev 59 år gammal. Här kan du lämna din hälsning.
Läs mer om Rikard Wolff.
Brännström bekräftar: Överens med Blåvitt
Andreas Brännström, 41, är helt överens med IFK Göteborg.Det bekräftar Dalkurd-tränaren för GP.– Ja, där finns inget mer att diskutera, säger han till tidningen.
Läs mer om Blåvitt och Dalkurd-tränaren.
Mammans sorg efter Axels död
Tidigare i år gick bandytalangen Axel Jonsson, bara 19 år gammal, bort i cancer.I kväll, när Sandviken möter Bollnäs, kommer Axels minne att hedras.– Det kommer bli en väldigt speciell kväll. Säkert väldigt jobbigt, men också fint, säger mamman Karin Hellmyrs.– Jag tror att Axel kommer att vara där, säger Per Hellmyrs, Bollnäs-stjärna och morbror.
Söker du jobb fast du redan har ett? Här är nio tips
Att ha ett jobb men samtidigt se sig om efter ett nytt kan vara lite knepigt. Det gäller att å ena sidan ligga lågt och å den andra visa upp sig.
Nedgång väntas på Wall Street
De amerikanska börserna såg enligt USA-terminerna på fredagen ut att öppna åt skilda håll, efter uppgången dagen före.
Läs mer om Wall Street.
Skriv själv: Hur minns du Rikard Wolff?
Hur minns du artisten Rikard Wolff? Skriv gärna några rader till webbredaktion@svd.se.
Läs mer om Rikard Wolff.
20 måsten du inte får missa i London
London är storfavoriten vi svenskar aldrig tröttnar på. Det finns massor att göra i London. Antagligen har du sett både Buckingham Palace och Madame Tussauds vid det här laget. Här är 20 Londontips som tar dig bort från turistiga Oxford Street och Piccadilly Circus. Från South Bank och Notting Hill till Harry Potter och The Shard.
Skådespelaren Rikard Wolff är död
Artisten och skådespelaren Rikard Wolff är död. Det bekräftar hans agent för Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Rikard Wolff.
Bilen med 612 hästkrafter måste ridas in
Skulle det bli en chock? Eller skulle han få en ny favorit? Vi lät den vane bilföraren Crister Ohlsson pröva E63.
Läs mer om Crister Ohlsson och E63.
Gunnar Jonsson: Metoo rubbar inte chefssexisten
Donald Trump var snabb med Twitterfingret. Strax efter avslöjandet att den demokratiske senatorn Al Franken tafsat på en journalist för tio år sedan visste presidenten att det var en fruktansvärd skandal.
Läs mer om Al Franken och Twitterfingret.
Mourinho: Zlatan redo för spel i helgen
Zlatan Ibrahimovic är tillbaka från sin korsbandsskada. Svensken är redo att spela redan på lördag mot Newscastle, säger Manchester United-managern Jos Mourinho.
Läs mer om Newscastle.