17. November 2017 19.00-19.59

Live från fredagsfinalen i Idol 17/11 – följ allting här

Live från fredagsfinalen i Idol 17/11 – följ allting här
Läs mer om Idol.

Löfven och Macron fördömer övergrepp och trakasserier

Jag är bestört, säger statsminister Stefan Löfven (S) om de berättelser som nu kommer fram på många håll om kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier av olika slag. – Vi visste att problemet fanns, men jag tror ingen kunde föreställa sig omfattningen, säger han till TT.
Läs mer om Macron och Stefan Löfven.
OS-stjärnan anklagar läkaren: Ett monster
130 kvinnor anklagar den amerikanske lagläkaren Larry Nassar för sexuella övergrepp.Nu berättar också OS-hjälten Aly Raisman hur hon utnyttjats av Nassar.–Han är ett monster, säger Raisman i NBC:s Today Show.
Knarksmugglare fick sju år och utvisning
En 39-årig bulgarisk man döms till sju års fängelse och utvisning på livstid för en gigantisk knarksmuggling.Mannen fastnade i tullen i Helsingborg med över 64 kilo cannabis och tio kilo kokain. Knarket beräknas vara värt 10–25 miljoner kronor.Mannen har trots ett halvår i häkte fortsatt hävda att han är oskyldig.
Läs mer om Helsingborg.
Svenskarna som flyttade till Florida
FLORIDA. De tröttnade på den svenska kylan och längtade efter något annat. Efter piratskepp, vackra sandstränder och gungstolar på en veranda. Här är svenskarna som tog steget och bytte liv – till livet i The Sunshine State.
Läs mer om Florida och The Sunshine State.
Daniel och Magnus driver hyllad butik med miljöfokus
När det gäller hållbarhet på arbetsplatsen vill Ica Supermarket Färgelanda ligga i framkant.Bröderna Magnus och Daniel Larsson driver butiken –och brinner för miljön.–Både Daniel och jag har barn. Vad är det för jord vi ska lämna över? säger Magnus.
Macron hyllade den svenska modellen i Göteborg
Göteborg. Det har inte varit svårt att se att Emmanuel Macron varit en särskilt välkommen gäst i Göteborg. Den franske presidenten tackade genom med att hylla den svenska modellen. Er modell är väldigt inspirerande för franska människor, sade Macron.
Läs mer om Emmanuel Macron, Göteborg och Macron.
Löfven om övergrepp mot politiker: Jag är bestört
Jag är bestört, säger statsminister Stefan Löfven (S) om de berättelser som nu kommer fram på många håll om kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier av olika slag. – Vi visste att problemet fanns, men jag tror ingen kunde föreställa sig omfattningen, säger han till TT.
Läs mer om Stefan Löfven.
Macron stöder svenska politikers upprop: Har samma problem
Frankrikes president och Sveriges statsminister ställer sig nu bakom alla kvinnor som vittnat om olika typer av övergrepp som de utsatts för. – Ni är inte ensamma, vi har exakt samma problem, sa Emmanuel Macron till SvD.
Läs mer om Emmanuel Macron och SvD.
För varje sexmöte tänjer jag på gränserna
Sex på offentliga platser, filmer och maratonsex – många kvinnor upplever en nyväckt sexualitet efter 40.– Den tidigare ängsligheten har för många kvinnor i den här åldern försvunnit, förklarar psykolog Maria Farm beteendet.Här berättar Sofia, 46, om sina frigjorda äventyr.
Läs mer om Maria Farm och Sofia.
Saras naglar trillade av: Skäms och äcklad
Sara har haft gelnaglar i flera år utan problem.Men efter hennes senaste manikyr upptäckte hon att någonting inte stod rätt till.Snart började hennes naglar ramla av – en efter en.– Jag skäms och blir äcklad av dem, säger hon.
Bilden som får alla att hylla Nylander
Efter en lång måltorka stod William Nylander inatt åter som matchvinnare för sitt Toronto Maple Leafs.Efter matchen hyllades Nylander stort – men kanske framför allt för sin fina gest till en ung supporter.Han gjorde barnets dag, skriver en användare på Instagram.
Vaknade naken och hade en kille över mig
På fredagen har över 1 300 politiker skrivit under uppropet #imaktenskorridorer, där de berättar om sexuella övergrepp inom politiken. En av dem blev våldtagen redan när hon var engagerad i ett ungdomsförbund.– Jag vaknade naken och hade en kille över mig, säger hon till Expressen.
Läs mer om Expressen.
Stefan Löfven: Det är en skam för samhället
Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar nu det senaste uppropet där politiker berättar om sexuella trakasserier och övergrepp.– Ingen kunde ha föreställt sig skalan av vad vi får ta del av nu. Det är en skam för samhället, säger han om den senaste månadens metoo-kampanj.