17. November 2017 20.00-20.59

Macron och Löfven visade sin avsky

Läs mer om Löfven.

Volvochefens kupp – mot Emmanuel Macron

GÖTEBORG. Under några timmar diskuterade EU-ledarna sociala frågor och rättvisa villkor på arbetsmarknaden – utan att fatta några beslut.Sedan tog Stefan Löfven och Frankrikes president Emmanuel Macron bussen till Volvo i Torslanda.
Förvirringen: Därför missar Isak matchen
Inför fredagens match öppnades det för att Alexander Isak skulle få speltid för Dortmund. En dörr som nu stängs.När startelvan inför mötet mellan Dortmund och Stuttgart släpptes fanns den svenska talangen inte ens med på bänken.Nu spekuleras det i om Alexander Isak är skadad.

Borgmästaren har flytt Venezuela och välkomnas till Colombia

Borgmästaren i Caracas, Venezuela, har flytt från sin husarrest i landet över gränsen till grannlandet Colombia, rapporterar BBC. Enligt uppgifter i spanska medier ska även hans familj ha lyckats fly från landet.
Läs mer om BBC, Colombia och Venezuela.
Goffin klar för semifinal mot Federer
David Goffin vann kompismötet mot Dominic Thiem och är klar för semifinal i ATP-slutspelet i tennis. Österrikaren vann matchens tre första game, men därefter dominerade Goffin stort och vann med 6–4, 6–1.
Läs mer om Dominic Thiem, Federer och Goffin.
Det här är en otrolig skandal
GÄLLIVARE. Det här är så klart en skandal.En otrolig skandal.Jevgenij Belov är avstängd på livstid för doping – men står ändå överst på pallen här i Gällivare.Varför agerar inte det internationella skidförbundet?
Läs mer om Gällivare.Varför.
Viktors val: Biokväll med Game of Jan
Liberalernas landsmöte är i full gång – men det stora dramat kommer senare. Viktors val bjuder på ett exklusivt smakprov.
Läs mer om Game och Jan.
Borgmästaren har flytt Venezuela och välkomnas till friheten i Colombia
Borgmästaren i Caracas, Venezuela, har flytt från sin husarrest i landet över gränsen till grannlandet Colombia, rapporterar BBC. Enligt uppgifter i spanska medier ska även hans familj ha lyckats fly från landet.
Läs mer om BBC, Colombia och Venezuela.
Wolff spelade in julkalendern – tvingades vila väldigt mycket
Rikard Wolff är död – men lever vidare i tv-rutan.Både i julkalendern i SVT och som Fader Foura i Fångarna på fortet, TV4.– Vi gör inga förändringar i publiceringen, vi följer den plan vi hade, säger Anna Wallmark Avelin, producent på SVT.
Dopingtestades inte – trots dominansen
GÄLLIVARE. Dopingfrågorna haglade när Ryssland totaldominerade premiärloppet i Gällivare.Trots det dopingtestades inte en enda åkare.Enligt SportExpressens uppgifter var inte kontrollanterna på plats.– Vi har ingenting med det att göra, säger tävlingsledaren Leif Johansson.
Läs mer om Leif Johansson och Ryssland.
Svan missade sjö – då kom hjältarna
Svanen förmodas ha missat sjön när den gick in för landning – och skrapade upp magen rejält på den hårda marken.Nu hyllar en mamma och hennes två barn Svenska Djurambulansen för deras snabba insats.– Runt klockan tolv kom dagens hjältar rullandes in på vår lilla gata, berättar Sara Sundell.
Den skånska floran ändras – av värmen
Det har blivit varmare klimat i Skåne – nu visar en ny kartläggning att floran i landskapet kan komma att ändras.TT skriver att 57 arter ökar och är på frammarsch, på grund av det nya klimatet.Men 177 arter minskar.
Läs mer om Skåne.
Två cyklister påkörda
Två cyklister blev påkörda på Bergsgatan i Malmö strax före klockan 20 på fredagskvällen.Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen.– Minst en person ska vara skadad, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Viktors val: Biokväll med Game of Jan
Liberalernas landsmöte är i full gång – men det stora dramat kommer senare. Viktors val bjuder på ett exklusivt smakprov.
Läs mer om Game och Jan.
Nigerianskor skriver OS-historia
Läs mer om OS-historia.
Jan Björklund: Bedrövligt – polisanmäl!
Det är bra att kvinnorna träder fram. Det säger Liberalernas ledare Jan Björklund. Björklund uppmanar de drabbade att polisanmäla. – Nu ska man träda fram och anmäla det man känner till, säger Jan Björklund (L).
Läs mer om Jan Björklund.
Legendaren ser slutet: Bilen död om 20 år
Härom veckan publicerades den viktigaste texten om bilindustrin det senaste decenniet – av Bob Lutz. Den nu 85-årige före detta vice ordföranden i GM förutspår att bilen som vi ser den i dag är död om 20 år och ersatt med standardiserade moduler. Utan även att stora bilbolag är borta.
Läs mer om Bob Lutz.
Två maskerade knivmän rånade gatukök
Två maskerade rånade under fredagskvällen ett gatukök i Kristianstad.Enligt polisens uppgifter har rånarna inte varit ute efter kontanter.– De tvingade till sig saker man säljer i gatuköket, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Julkalendern med Rikard Wolff sänds som planerat
När SVT:s julkalender börjar sändas om två veckor kommer en av huvudrollsinnehavarna vara borta. Men Rikard Wolff hann se flera avsnitt på sjukhuset.
Läs mer om Rikard Wolff.