19. November 2017 06.00-06.59

Flydde diktaturens Nordkorea – nu vill han tillbaka

Kwon tog sig från Nordkorea med risk för sitt liv. Nu har han ångrat sig och vill tillbaka till Pyongyang, berättar han. I Sydkorea tänker alla bara på pengar. Bryr sig regeringen om mänskliga rättigheter bör de låta mig åka tillbaka.
Läs mer om Nordkorea och Pyongyang.

Ekholms tredje mål på tre matcher

Backen Mattias Ekholm gjorde sitt tredje mål på tre matcher när hans Nashville besegrade Colorado med 5–2 på hemmaplan i NHL-ishockeyn. Även Victor Arvidsson noterades i målprotokollet.
Läs mer om Colorado och Nashville.
Barnen som lever i Malmös skuggor
Hungriga barn som tigger vid köpcentra och fler familjer i hemlöshet.Så ser situationen ut i ett pressat Malmö, där politiker kritiserar grannkommuner för att inte ta sitt ansvar i mottagningen av nyanlända.Ett av de hemlösa barnen är nioåriga Radiya som går ner i vikt och har allt svårare att orka leka.
Läs mer om Malmö och Radiya.
Är du teknikpessimist? Här är 7 grejer du inte behöver oroa dig för
Framtiden innebär inte enbart oro för förändringar. Vissa saker under nästa år kan du lägga åt sidan, redan nu.
Paula Bielers mål: Ta över efter Åkesson
SD-toppen Paula Bieler jagar LO-kvinnornas röster och siktar högt, kanske mot den absoluta partitoppen, om Jimmie Åkesson lämnar.– Den dag han kliver av så beror det helt på hur läget är då, vilka personer som finns.Expressen träffade SD-ledamoten för en längre intervju om SD:s egna #metoo-skandal, utbrändheten, de interna maktstriderna, hatet från nazisterna och aborthotet: Man borde göra en abort i efterhand på dig.
Victoria och Sofia avslöjar allt om sina bröllop
Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia.Alla kungafamiljens kvinnor avslöjar nu hemligheter om sina bröllop i en ny SVT-dokumentär om de kungliga brudklänningarna.– För första gången berättar de om arbetet bakom brudklänningarna, men bjuder också på personliga minnen från bröllopsdagen, säger Sara Bull, producent till Kungliga brudklänningar som sänds i vår.
De släckta facklorna kan tändas igen i hemlighet
Det finns en inre hemlig längtan som det kan vara svårt att finna ett språk för.Eric Schüldt berättar om en enkel gåva som denna höst kom förändra hans liv.
Hälsningen i natt Tack, älskar er
Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i fotbollsvärlden.Efter comebacken riktade han ett stort tack till alla som stöttat honom genom ett känslosamt inlägg.Jag älskar er, skriver Zlatan Ibrahimovic på Twitter.
Läs mer om Tack, Twitter och Zlatan Ibrahimovic.
Två skadade efter bråk – misstanke om mordförsök
Två personer fördes till sjukhus med stickskador efter ett bråk i en fastighet i Skåne. Båda personerna är gripna och den ena också anhållen.Ärendet utreds som mordförsök samt olaga hot.
Läs mer om Skåne.
En gripen efter skottlossning i Malmö
En person är gripen efter en skottlossning i Malmö. Skottlossningen skedde i en bil i närheten av Värnhem. Ingen person ska ha kommit till skada.
Läs mer om Malmö och Värnhem.
Bråk blev misstänkt mordförsök
Polisen larmades till ett bråk i en fastighet i Dalby i Lunds kommun under lördagskvällen. När patrullerna kom till platsen visade det sig att två personer bråkat och båda hade skador efter någon form av stickvapen.
Läs mer om Dalby.
Mansfria festivalen i Göteborg
Läs mer om Göteborg.
Biancas kollaps på Mall of Scandinavia
Bianca Ingrosso kollapsade plötsligt då hon besökte en galleria i Stockholm. Bloggstjärnan var på Mall of Scandinavia för en meet and greet då hon fick en panikattack. Det blev för mycket för mig och min kropp la av ganska plötsligt, skriver hon via Instagram.
Läs mer om Instagram, Mall, Scandinavia och Stockholm.
Rikard Wolff skyddades - tillståndet hölls hemligt
Rikard Wolff höll sitt tillstånd hemligt, innan han gick bort i fredags.Hälsoproblemen gjorde att Rikard Wolff fick sälja miljonvåningen på Södermalm och köpa en ny – trappstegen upp till lägenheten blev för mycket.– Jag visste inte alls hur illa han mådde, säger kollegan Eva Rydberg.
Finns inte en bättre i hela världen just nu
LOS ANGELES. Det råder dansk målvaktsfeber i NHL just nu. Frederik Andersen, med förflutet i Frölunda, höll nollan för andra matchen i rad när Toronto i natt, svensk tid, knockade Montreal på bortaplan med 6-0. - Det finns inte en bättre målvakt i världen just nu. Den här killen är helt otrolig, sa NHL-legendaren Don Cherry i tv-studion hos Hockey Night in Canada under sändningen av matchen.
Mattias Hargin: Många blir inspirerade bara av att vi finns
Livet kan ta tvära kast. Vardagen likaså. I söndags stod Mattias Hargin på världscuppallen i Levi. Några dagar senare står han i ett garage i Stockholm, och demonstrerar säkerhetsutrustning för friåkare. Drygt ett år har gått sedan hustrun Matilda Rapaport omkom i en lavinolycka. – Det är många som skulle kunna lära sig mer, jag själv också, säger slalomstjärnan.
Läs mer om Levi, Matilda Rapaport och Stockholm.
Peter Wolodarski: Varför blir svenskar vuxna så sent?
Det är bra att människor ges rätt att arbeta till 69 år. Men minst lika viktigt är att vi börjar arbeta vid 25 snarare än 30.
Ann har lärt sig leva med IBS: Jag har fått livet tillbaka
För ett par år sedan var Ann Welins liv ett helvete. Hon led av svår IBS och tvingades gå på toaletten 20 gånger om dagen. Efter att hon svimmat av smärtor och vaknat upp i sin egen avföring sökte hon akut vård – men den hjälp som stod till buds var morfintabletter och blöjor. Idag lever hon utan symptom och är själv kostrådgivare. – Jag har fått livet tillbaka, säger Ann Welin.
Läs mer om Ann Welin.
Knottror på huden? Det kan vara milier
Tampas du med små vita pluppar på huden runt ögonen?Det kan vara milier. De kan vara svåra att få bukt med knottrorna, men det finns hjälp.– Man ska absolut inte klämma, varnar hudterapeuten Annica Joensuu.
Läs mer om Annica Joensuu.
Bittra striden om Chalmers testamente
William Chalmers var en centralfigur i Göteborgs affärs- och sällskapsliv. Han är känd för sin rikedom, för sina ståtliga middagar och, framför allt, för den tekniska högskola som bär hans namn. Men hans testamente var omtvistat – så det var inte självklart att den stora donationen skulle gå till den skola som utvecklade sig till dagens ansedda forskningscenter.