19. November 2017 18.00-18.59

Röster från kvällen: Början på något stort och viktigt

I kväll tar skådespelare plats på scener runt om i landet för att läsa upp vittnesmålen från uppropet #tystnadtagning. SvD är på plats på Södra teatern i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Södra.
Vindkänsliga fordon varnas på bron
Eftersom det blåser 19 meter per sekund varnas vindkänsliga fordon från att köra över Öresundsbron.Det gäller trafik i båda riktningarna. Varningen gäller fram till klockan 20.
Läs mer om Öresundsbron.Det.
Expressen topp tre med kvinnor i bevakningen
Män syns mest i media.Det visar en ny kartläggning som Rättviseförmedlingen gjort, där stora brister i representation i svenska medier avslöjas.Expressen ligger topp tre i bäst representation – men då är fortfarande endast var tredje person som medverkar i artiklar kvinna.– Undersökningen visar att vi har mer att göra, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Uppgifter: Mugabe har avgått

Inför hotet om riksrätt rapporterade flera nyhetsbyråer på söndagskvällen att Zimbabwes 93-årige president Robert Mugabe har avgått. Senare under kvällen väntades ledaren tala till nationen från presidentpalatset. I huvudstaden Harare blickar zimbabwierna framåt i den nya verklighet de redan vant sig vid.
Läs mer om Harare och Robert Mugabe.
Albu Kamal återerövrat från IS
Den syriska armn har åter tagit kontroll över staden Albu Kamal, terrorsekten IS sista urbana fäste. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Albu Kamal.
Buffon för besviken över VM för att spela i Serie A
Gianligi Buffon och Andrea Barzagli återhämtar sig fortfarande från VM-playoffmatcherna mot Sverige och spelade inte mot Sampdoria. Då föll Juventus och tappade mark i toppstriden i Serie A. – De håller på att smälta besvikelsen, säger tränaren Massimiliano Allegri.
Buffon förkrossad – kunde inte spela
Gigi Buffon har varit given i Juventus sen urminnes tider.Men i förlustmatchen mot Sampdoria satt målvaktsgiganten på bänken – då han var för ledsen för att spela.– Han har fortfarande inte hämtat sig efter förlusten mot Sverige, säger tränaren Massimiliano Allegri.
Succn: Jag känner ingen rädsla längre
Sofia Jakobsson har kommit tillbaka i storform efter sin korsbandsskada.Under söndagen svarade svenskan för ett hattrick när Montpellier slog Bordeaux med 4-1.– Jag känner ingen rädsla på planen längre, säger hon.
Läs mer om Bordeaux och Montpellier.
Kvinna död efter våldsam villabrand
En kvinna i 80-årsåldern avled efter en svår villabrand norr om Varberg på söndagen, skriver SVT Nyheter Halland.Kvinnans anhöriga är underrättade.
Läs mer om Varberg.
Så har det gått för alla lag som åkt ur allsvenskan
Efter kvalmissen mot Trelleborg på söndagen följer Jönköpings Södra med Halmstad och AFC Eskilstuna till superettan. Hur har det gått för alla lag som tidigare spelat i allsvenskan?
Läs mer om Halmstad och Trelleborg.
Frihet genom förbud
DN 20/11 2017. Jan Björklund tog av sig kavajen och kavlade upp ärmarna. För så skulle liberalismen försvaras.
Volvo-dragrace: Ny diesel mot gammal bensin
Att ställa en modern bil mot en äldre med liknande effekt kanske inte är så intressant. Men om det är en diesel mot bensin? Kolla när Volvo V90 D5 ställs mot sin 22 år äldre kusin 850 T5.
Läs mer om Volvo V90 D5.
Expert: Första steget för att få bort Mugabe
Robert Mugabe har fått sparken som ledare för Zimbabwes styrande parti Zanu-PF. Partiet kräver nu att han avgår som president – annars hotar riksrätt. Sent på söndagskvällen uppgav källor att Mugabe var redo att avgå, enligt Reuters.
Läs mer om Mugabe och Zanu-PF.
I kväll framförs vittnesmålen på scenen: Det är historiskt
Makthavarna måste ta sitt ansvar. Det anser skådespelarna bakom uppropet #tystnadtagning. På söndagskvällen samlas de på scener runt om i landet för att läsa upp de skrämmande vittnesmålen om sexövergrepp i branschen.
Kaptenen sågar laget: Måste bryta en näsa
När OV Helsingborg återigen faller ihop som ett korthus plockar kaptenen Linus Nileskog, 27, fram sågen och kapar hela laget.– Vi måste vara beredda att bryta en näsa för att göra mål, säger han till hd.se efter stjärnsmällen mot Redbergslid.
Läs mer om Redbergslid.
Falska hantverkare slog till mot bostad
Polisen varnar återigen för falska hantverkare.Nu efter att tre män slagit till mot en fastighet i Lerum, ett par mil utanför Göteborg. Där de på eget bevåg klättrade upp på ett tak och började reparera det.– Det är ett tillvägagångssätt som är återkommande, tyvärr, säger Jenny Widn, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Jenny Widn, Lerum och Väst.