20. November 2017 07.00-07.59

DI: Köp industribemannaren trots Tysklandstrubbel

Industribemannaren Uniflex kan bli ett bra köp med utgångspunkten att Tysklandsfrågan löses inom kort.

Vann ATP-slutspelet - tog karriärens största seger

Grigor Dimitrov kan titulera sig ATP-slutspelsmästare efter att ha besegrat David Goffin med 7–5, 4–6, 6–3.
Läs mer om David Goffin.
Två olyckor på kort tid – polisen: Jättehalt
Enligt uppgift ska det vara mycket halt i Kronoberg och Kalmar län.Två olyckor har inträffat på kort tid.
Läs mer om Kalmar och Kronoberg.
Minst 17 döda i trafikolycka i Pakistan
Minst sjutton personer omkom och sex skadades i närheten av Khaipur södra Pakistan när en minibuss och en lastbil frontalkrockade.
Läs mer om Khaipur och Pakistan.
Oriflames vice vd säljer aktier för över 10 miljoner
Jesper Martinsson, vice vd för Oriflame, har sålt aktier till ett värde om 10,8 miljoner kronor.
Läs mer om Oriflame.
Kährs-notering skjuts upp efter bostadsoro
Riskkapitalbolaget Triton skjuter upp sin notering av golvtillverkaren Kährs på grund av att oron på bostadsmarknaden har minskat intresset för byggrelaterade aktier.
Löneväxling ett alternativ – om du tjänar lite mer
Att löneväxla är ett alternativ till pensionssparande – men är bara gynnsamt under vissa förutsättningar. Kollar du inte noga om löneväxlingen passar dig kan du stå som förlorare i slutändan. Frida Bratt svarar varje vecka på läsarnas frågor om privatekonomi.
Peter Larsson: Flygplatser kan hamna i utländsk ägo
Regeringen måste lyfta in beredskapsaspekterna i sin flygstrategi. Det nuvarande systemet gör att de regionala flygplatserna är lika utsatta som landets hamnar, skriver Peter Larsson.
Läs mer om Peter Larsson.
Kaos i Tyskland, Merkel vingklippt och EU i vänteläge
De tyska koalitionssonderingarna stupade strax före midnatt på söndagen. EU:s centralmakt går nu mot nyval eller en instabil minoritetsregering – med risk för handlingsförlamning och instabilitet i Europa.
Läs mer om Europa, Merkel och Tyskland.
Avslöjat: Zlatans ord – till Lukaku
Zlatan Ibrahimovic är tillbaka från den svåra knäskadan.36-åringen gjorde comeback i lördags – och inledde med att ge sin anfallspartner Romelu Lukaku en order.Nu avslöjar brittiska BBC vad Zlatan sa till belgaren.
Läs mer om BBC, Lukaku, Romelu Lukaku och Zlatan.
Det blir ett hett möte i Spanien
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Läs mer om Spanien.
21st Century Fox mot strömmen på Wall Street
New York-börserna avslutade fredagens handel med nedgångar, efter att ha stärkts på torsdagen.
Läs mer om Century Fox och Wall Street.
Sänkta rekommendationer för storbanker
KBW sänker flera av sina rekommendationer inom banksektorn.
Cosby-stjärnan Earle Hyman död
Cosby show-stjärnan Earle Hyman har gått bort, skriver Radar Online.Skådespelaren blev 91 år gammal.Hyman dog under fredagen i New Jersey, skriver sajten.
Nyval kan vänta i Tyskland
Läs mer om Tyskland.
Charles Manson är död
Den ökände tidigare sektledaren Charles Manson är död, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Manson beordrade sina lärjungar till flera bestialiska mord i USA på 60-talet, och har suttit inlåst sedan dess. Han blev 83 år gammal.
Läs mer om USA.
Bäst och sämst klädda på American Music Awards
Under natten till måndagen var det dags för årets stora musikfest, American Music Awards.Så här glänste stjärnorna på röda mattan.
Nour El Refais kärleks- liv med Henrik Schyffert
Nour El Refai berättar hur hon och Henrik Schyffert håller kärleken vid liv.I en ny intervju med Dagens Nyheter säger komikern att nyckeln till deras lyckliga förhållande är att de inte bor tillsammans.– Vi har inga vardagliga saker att bråka om och vi längtar efter varandra, säger Nour El Refai till DN.
Man rånad i Malmö under natten
En 27-årig man blev natten till måndag rånad i Malmö.Två okända gärningsmän ska ha slagit sitt offer – och tagit ett busskort.Larmet till polisen gjordes från akuten.
Läs mer om Malmö och Malmö.Två.
DN gratulerar: Henrik Dorsin, skådespelare
Han sjunger just nu operett, gör tv-satir med Grotesco och dyker snart upp som Sveriges mest älskhatade granne – Ove i Solsidan – på biograferna. Men för Henrik Dorsin är jakten på skratt inte längre det viktigaste.
Läs mer om Grotesco, Henrik Dorsin, Ove och Solsidan.
William Karlsson gick på knock direkt när Vegas vann sjunde raka hemma
Las Vegas. William Karlsson knockade Los Angeles med sina två mål i första perioden när Golden Knights vann med 4–2. Vegas bästa Karlsson var nära hattrick i en av lagets bästa matcher. – Två mål är inte fy skam heller, säger William, ursprungligen från Märsta, till DN.
Läs mer om Karlsson, Märsta och William.
Tyska regeringssamtalen har brutit ihop
Tyskland kan stå inför nyval sedan förhandlingarna om en koalition mellan Angela Merkels CDU, deras systerparti CSU och liberala FDP brutit samman.
Läs mer om CSU och FDP.
Mugabe vägrar avgå
Zimbabwes president, Robert Mugabe, vägrar lämna ifrån sig makten. I ett andra försök till förhandlingar försökte militären få honom att avgå men 93-åringen sitter kvar.
Läs mer om Robert Mugabe.
Pappa ringde och det var jättekonstig känsla
Oliver Ekman Larsson står på toppen av sin karriär.Stjärnan har OS-silver, VM-guld och otaliga NHL-matcher på sin meritlista.När han i fjol stod i slutskedet av sin säsong med Arizona Coyotes i NHL nåddes han av det sorgliga beskedet. Hans mor hade gått bort.– Man hade velat vara där och hjälpa till, säger han i podcasten Vägen till toppen.
Läs mer om NHL, OS-silver, VM-guld och Vägen.
JUST NU: Charles Manson är död
Den livstidsdömde fången Charles Manson, en av världens mest beryktade brottslingar, är död, rapporterar medier. Han dömdes till livstids fängelse för den så kallade Mansonfamiljens mord 1969. Manson blev 83 år.
Massmördaren Charles Manson är död
Seriemördaren Charles Manson har avlidit, uppger flera amerikanska medier. Han blev 83 år gammal.