20. November 2017 09.00-09.59

Tyskland förbjuder spionerande smartklockor för barn: Förstör dem!

Smartklockor som kan användas för att tjuvlyssna på användaren och dess omgivning beläggs nu med säljförbud i Tyskland. Föräldrar uppmanas också förstöra enheterna.
Läs mer om Tyskland.

Stiftelse dubblerar innehavet i Balco

Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse har ökat sitt innehav i Balco till drygt 1,2 miljoner aktier, motsvarande 5,8 procent av kapitalet och rösterna.
Läs mer om Balco.
Gråter – att en vän kan göra så mot oss
De tog OS-guld i gymnastik – nu har ett utvik fått dem att bli bittra fiender.Det amerikanska landslaget skakas av en konflikt.
Läs mer om OS-guld.
Första tanken: Toppform och given från det spåret
SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Stefan Jonsson: Sluta förväxla bildning med läslistor

Stefan Jonsson replikerar på Erik Helmersons ledartext om behovet av en litterär kanon.
Så reagerar sociala medier på Charles Mansons död
Massmördaren och sektledaren Charles Mansons bortgång väcker stor uppståndelse i sociala medier. Många väljer att ta sig an hans död med humor.
SHB: Köp Recipharm
Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Recipharm.
Läs mer om Recipharm.
Agera eller sitta still i båten?
En investerare får ett konstant flöde av information från marknaden. Svårigheten är att avgöra när det är läge att agera, och när det bästa är att sitta lugnt i båten och göra ingenting.
CNN: Mugabe godtar villkor för avgång
Robert Mugabe har accepterat villkoren för att avgå från presidentposten, uppger en källa med insyn i förhandlingarna för CNN.
Läs mer om CNN.
Bianca Ingrossos hemliga namnbyte
Bianca Ingrosso och pojkvännen Phillippe har hittat tillbaka till varandra efter uppbrottet tidigare i år.Nu berättar tv-profilen även om de hemliga bröllopstankarna – och att hon i framtiden ser fram emot att byta namn.– Jag ser fram emot att heta Cohen i efternamn, säger Bianca Ingrosso i Fördomspodden.
HD slår fast: Olagligt odla cannabis för smärtlindring
För att lindra kroniska smärtor började mannen odla och bruka cannabis.En nödhandling, ansåg tingsrätten och friade honom. Men i hovrätten dömdes han för narkotikabrott.Nu fälls han även av Högsta domstolen, som slår fast att det inte är lagligt att odla cannabis för att lindra allvarlig smärta.
Läs mer om Högsta.
Smartaste tipsen inför Black Friday
På jämförelsesajten Prisjakt tror man på nytt rekord under Black Friday 2017.Här är några av sajtens smartaste tips:Håll koll på varornas prishistorik, bli inte lurad av röda priser – och utnyttja prisgarantin.
Läs mer om Black Friday och Prisjakt.
Fyra höns döda efter brand i hönshus
Under måndagsmorgonen brann det i ett hönshus i Molkom.Fyra höns ska ha dött i lågorna.– Hetaste tipset just nu är att branden berodde på någon form av elfel, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstadsregionen.
Grönt ljus för Kenyatta
Kenyas högsta domstol har gett avslag till det sista överklagandet av årets kontroversiella presidentval. Det innebär att sittande presidenten Uhuru Kenyatta kommer att styra landet under de kommande fem åren.
Läs mer om Kenyatta och Uhuru Kenyatta.
Anna Bikont: Irena Sendlerowa var ingen typisk polsk hjälte
Irena Sendlerowa var en ung vänsterrebell som räddade judiska barn undan Förintelsen. Hon passar inte in i mallen för hur dagens polska hjältar ska se ut, skriver Anna Bikont.
Läs mer om Anna Bikont och Förintelsen.
Buss och bilar i olycka utanför Helsingborg
Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på väg 111 vid Laröd utanför Helsingborg. En buss och tre personbilar är inblandade i olyckan.
Läs mer om Helsingborg och Laröd.
Nedgång väntas på börsen
Stockholmbörsen ser ut att inleda veckan lägre.
Volvo inleder testkörning av Volvo XC40 i Barcelona
BARCELONA. Volvo avslutar ett intensivt 2017 med de första testerna av helt nya suven XC40.Ett 30-tal bilar ska testas av cirka 500 journalister under fyra hektiska veckor i Spanien.Testkörningen är enligt Volvo den mest komplexa som företaget gjort.
Skådespelaren lämnar tv-serien efter sexanklagelser
Jeffrey Tambor lämnar tv-serien Transparent efter anklagelser om sexuella trakasserier, skriver Deadline.Skådespelaren har hyllats för sin roll som transkvinna i serien - men väljer nu att inte fortsätta i rollen.– Det är inte längre det jobb som jag skrev kontrakt om för fyra år sedan, säger skådespelaren till sajten.
Pernilla Lindberg fyra i galen tourfinal
Pernilla Lindberg lyfte sig till en delad fjärdeplats under sista dagen av LPGA-tourfinalen i golf. Det kunde dock ha blivit ännu mer än så om hon haft centimetrarna på rätt sida i en högdramatisk avslutning på tävlingen.
Tur att man har lite fotbollstakter i sig
ANAHEIM. Med två mål i natt tangerade William Karlsson sitt personliga målrekord under en säsong i NHL.Efter bara 19 omgångar.Han är nu tvåa i Vegas interna poängliga på 16 poäng, 9 mål och 7 assist, och det är samma antal mål som han behövde 81 matcher för att nå säsongen 2015-16 i Columbus.Allt talar för att Karlsson gör 20 eller fler mål i vinter.- Haha, jag får väl börja med att sätta tio, sedan får vi se, säger han efter nattens 4-2-seger över LA Kings.
Så kan bankerna bli offer i bostadskrisen
Bankerna kan bli bostadskrisens nästa offer.Det skriver kreditvärderingsföretaget Moodys i en färsk rapport, uppger nyhetsbyrån Direkt.När ekonomin bromsar in kan bankerna bli förlorare – och prisfallet på bostadsmarknaden hotar bankernas vinstfest.
Läs mer om Direkt.När.
Scenrecension: Uppenbarelsen hudlöst och vackert mästerverk
Dramatikern och regissören Mattias Andersson återbördar apokalypsbegreppet till sitt bibliska ursprung i den mästerliga Uppenbarelsen.
Läs mer om Uppenbarelsen.
Jeffrey Tambor lämnar Transparent efter anklagelser
Den amerikanske skådespelaren Jeffrey Tambor lämnar tv-serien Transparent efter anklagelser mot honom om sexuella trakasserier, skriver tidningen Variety. Läs mer vad DN har skrivit om #metoo-debatten. Jag har redan uttryckt min djupa ånger över att jag kan ha gjort något som misstolkats som aggressivt, men att jag medvetet skulle trakassera någon är helt enkelt fel.
Spåkulan: 6 saker vi vill se i nästa års Iphone-modeller
Iphone X har knappt hunnit landa, men varför inte blicka framåt redan nu? Vi tar en titt i spåkulan och drömmer om hur 2018 års Iphone-modeller kan te sig.
Läs mer om Iphone-modeller.
HD: Inte tillåtet odla cannabis för smärtlindring
För att lindra kroniska smärtor började mannen odla och bruka cannabis. En nödhandling, ansåg tingsrätten och friade honom. Men i hovrätten dömdes han för narkotikabrott. Nu fälls han även av Högsta domstolen, som slår fast att det inte är lagligt att odla cannabis för att lindra allvarlig smärta.
Läs mer om Högsta.
Anna-Lena Laurn: Sagan om den magiska hästen Sivka-Burka
I Moskva kan man hyra en häst mitt i natten om man vill. Det är en inkomstkälla för många hästägare att låta hästarna jobba på det sättet. De får stå i gathörn, timme efter timme, och vänta på att någon vill betala för att rida ett varv.
Läs mer om Sivka-Burka.
Bostadssäljare får räkna med lägre priser
Här är ännu ett bevis för att bostadsmarknaden svalnar: Det genomsnittliga slutpriserna för bostadsrätter ligger nu för första gången sedan juli 2014 under utgångspriserna.
Amerikanska militären lämnade spiondata öppet på nätet
Dussintals terabyte data som militär underrättelsetjänst samlat in från sociala medier låg fritt tillgängliga på Amazons molntjänst.
IFK Göteborg kallar till presskonferens
IFK Göteborg kallar till presskonferens klockan 11.00 på förmiddagen i dag. Troligtvis för att presentera en ny tränare.
Källa: Mugabe går med på att avgå
Zimbabwes förre president Robert Mugabe uppges gått med på att avgå.Generalerna ska ha gått med på hans krav om full immunitet för honom och frun Grace samt att Mugabe får behålla sin egendom, uppger en källa för CNN.
Läs mer om CNN, Grace, Mugabe och Robert Mugabe.
Källor till CNN: Mugabe avgår trots allt
Zimbabwes president Robert Mugabe kommer att lämna sitt ämbete. Men han kommer att meddela sin avgång i ett brev i stället för ett tv-tal. Det hävdar tv-kanalen CNN på måndagen.
Läs mer om CNN och Robert Mugabe.
Hösten 2017 – svenska kvinnor satte ner foten
Skådespelare. Ingenjörer. Sångare. Jurister, politiker och artister. Hösten 2017 satte svenska kvinnor i olika branscher ner foten. Tusentals samlades i upprop och lovade att aldrig mer hålla tyst om sexuella övergrepp och trakasserier.