20. November 2017 10.00-10.59

Experten: Fick tillbaka viktiga spelare senast – Modo vinner

Det blev en tung uddamålsförlust senast i rivalmötet mot Björklöven.Nu väntar Troja-Ljungby på bortais för det klassiska laget.Som fick tillbaka flera viktiga spelare senast.

Därför kollapsade Angela Merkels regeringsplaner

Tyskland är inne på ny mark.Angela Merkel misslyckades med att sy ihop en ny regering.Efterskalven från flyktingkrisen 2015/16 fortsätter skaka landet.
Charles Manson är död
En av samtidens värsta massmördare är död. Charles Manson var ledare för den sektliknande Mansonfamiljen som begick flera mord 1969. Han dömdes till livstids fängelse för totalt nio mord, som han aldrig begick själv men beordrade medlemmar i Mansonfamiljen att utföra.
Läs mer om Mansonfamiljen.
Kina planerar att plantera världens dyraste träd
Kinas plan är att använda solenergi för att smälta den eviga tjälen och skapa en konstgjord skog 4.500 meter över havet i Tibet. Idn är lika storslagen som den, enligt vetenskapsmän som ifrågasatt projektet, är feltänkt, kostsam och icke uthållig.
Läs mer om Tibet.

Sektledaren Charles Manson död

Den tidigare sektledaren Charles Manson är död. I slutet på 60-talet beordrade han sina unga följare i den så kallade Mansonfamiljen att utföra totalt nio mord åt honom och han dömdes till livstids fängelse.
Läs mer om Mansonfamiljen.
Ola Larsmo: Låt mig presentera den cyniske och hånfulle mr Twitter
När jag var runt tjugo fick jag ett kort vikariat på ett kontor. Det var där jag mötte en man jag sedan skulle stöta på under resten av mitt liv, i mycket olika skepnader. Vi kan kalla honom mr Twitter.
Läs mer om Twitter.
Fråga bibliotekarien: Förhållandet mellan författare och likdelar är komplicerat
Fråga bibliotekarien. DN:s Jenny Lindh svarar på dina frågor om litteratur.
Nu når metoo teknikbranschen – kvinnor i stort upprop mot övergrepp
1 139 kvinnor från teknikbranschen skriver idag om hur de på olika sätt utsatts för kränkningar på sin arbetsplats eller under sin studietid.
Smarta klockor för barn förbjuds i Tyskland – förstör dem
Nu tar Tyskland till storsläggan mot smarta klockor riktade till barn. De föräldrar som redan köpt sådana uppmanas att förstöra dem.
Läs mer om Tyskland.
Nu når metoo teknikbranschen – kvinnor i stort upprop mot övergrepp
1 139 kvinnor från teknikbranschen skriver idag om hur de på olika sätt utsatts för kränkningar på sin arbetsplats eller under sin studietid.
Linde: Stockholm bland favoriterna för EMA
Stockholm hör till en grupp på sex städer som är favoriter till att bli ny hemort för Europeiska läkemedelsmyndighet EMA, när den måste flytta från London på grund av brexit.
Läs mer om EMA, Europeiska och London.
Almenäs ilska: Skulle aldrig acceptera det
Jessica Almenäs är en av Sveriges mest kända sportjournalister.Men det var inte helt lätt för Almenäs att slå sig in i den mansdominerade branschen.–Det var många gånger som jag bröt ihop, säger Almenäs i Ekwall show
Läs mer om Ekwall.
Tennislegendar död – blev 49 år
Tennisvärlden är i sorg.Wimbledon-mästaren Jana Novotna har dött, endast 49 år gammal.
Kvinna räddad från balkong efter villabrand
En brand härjar i en villa i Kopparberg.Kvinnan som befann sig ensam i huset räddades via balkongen.
Läs mer om Kopparberg.Kvinnan.
Lastbil har fastnat på järnvägsspår – påverkar tågtrafiken
En lastbil har fastnat på järnvägsspåret utanför Borås.– Det är halt, så den slirade väl, säger Christian Karlsson, räddningstjänstens inre befäl.Det är just nu strömlöst på platsen och enligt Västtrafik orsakar olyckan är det stora störningar i tågtrafiken.
Euron återhämtar fall
Euron återhämtar sig på måndagsförmiddagen efter att ha försvagats under natten på nyheten att de tyska regeringsförhandlingarna brutit samman och förbundskansler Angela Merkel kan stå inför nyval.
Läs mer om Angela Merkel.
Swedbank: Bopriser stabiliseras
Svensk ekonomi klarar en korrigering i bostadspriserna med 5-15 procent, men ytterligare makrotillsynsåtgärder och/eller slopade ränteavdrag riskerar att stjälpa bostadsmarknaden på kort sikt.
Pris till domstol som bekämpar värsta brotten
Uppdrag: Bekämpa straffrihet för världens vidrigaste brott. Det är uppgiften för internationella brottmålsdomstolen som i dag mottar svenskt pris. – Hedrande. Men vi måste ha bättre samarbete för att gripa misstänkta krigsförbrytare, säger ICC-presidenten i en exklusiv SvD-intervju.
Läs mer om SvD-intervju.
RMV:s modell är ett hafsverk av självutnämnda experter
Vår oro för felaktigheter i åldersbedömningar kvarstår. RMV:s artikel innehöll inga svar på våra frågor, tvärtom. Vi värnar om vårt yrkes integritet och vår rätt att arbeta utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet, skriver rättsläkare vid Rättsmedicinalverket i en slutreplik.
Kändistränarens hårda kritik – mot Carola
Kändistränaren Nick Söderblom tränar världsstjärnor i Hollywood.Nu vill han ta sig an svenska stjärnor som Tomas Brolin och Carola – och kritiserar kändisar som inte tar hand om sig själva.– Carola vore något att bita i, det hade nog blivit mycket drama, säger Nick Söderblom i podcasten Kändispodden.
Så blir Summerburst 2018 – här är guiden
I sommar intar festivalen Summerburst Stockholm och Göteborg.Vilken åldersgräns gäller, vad kostar biljetterna och när offentliggörs artisterna?Här är allt du behöver veta innan du köper biljett.
Efter rekordutvecklingen: Bostadspriserna bromsar
Bostadspriserna i Göteborg bromsar in, men mäklarna spår trots allt en stabil marknad det närmsta året.En mer normal situation kan gynna köparna.– Vi har en lång period av en historiskt kraftig prisutveckling bakom oss. Om det lugnar ner sig så är det välkommet, säger Joakim Lusensky, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet.
Kristofer Ahlström: Hellre en pedofil än en demokrat?
Senatorn Roy Moore har anklagats för sexövergrepp på barn. Men republikanska väljare tänker ändå rösta på honom.
Tennisstjärnan Jana Novotna har avlidit
Tennisstjärnan Jana Novotna avled på söndagen efter en lång tids kamp mot cancer, uppger damtouren WTA, Women s tennis association. Hon blev 49 år.
Läs mer om WTA och Women.
Euron återhämtar fall under natteb
Euron återhämtar sig på måndagsförmiddagen efter att ha försvagats under natten på nyheten att de tyska regeringsförhandlingarna brutit samman och förbundskansler Angela Merkel kan stå inför nyval.
Läs mer om Angela Merkel.
Pareto: Astra-aktien pressas av Roche-studie
Pareto Securities bedömer att Astra Zenecas aktie pressas efter att schweiziska Roche presenterat positiva topline-resultat för immunterapistudien Impower 150 med Tecentriq för behandlingen av en form av första linjens icke småcellig lungcancer.
Läs mer om Impower, Roche, Roche-studie och Tecentriq.
Tysk regeringskris får euron på fall
Euron och kurserna på Frankfurtbörsen föll på nyheten om att regeringsförhandlingarna i Tyskland kollapsat. Marknaden inväntar nu spänt besked om nästa steg i regeringsfrågan.
Läs mer om Frankfurtbörsen och Tyskland.
Stor guide: Så gör du backup på din pc – enkelt och gratis
Med ett bra backup-program håller du dina filer säkra utan att du behöver lyfta ett finger.
H&D Wireless till First North före jul
Hföre jul.
Läs mer om First North.
Nu säljs bostadsrätter under utgångspriserna
Här är nästa smäll på bostadsmarknaden:För första gången sedan sommaren 2014 ligger slutpriserna i snitt lägre än utgångspriserna, visar statistik från Hemnet.Skillnaden är markant jämfört med tidigare i år.
Läs mer om Hemnet.Skillnaden.
Uppgifter: Apple förlänger garantiperiod för problem med Macbook Pro-skärmar
Enligt nya uppgifter har Apple förlängt garantiperioden för Macbook Pro, upp till fyra år efter inköpsdatum ska det nu gälla.
Ni vill att alla ska lämna, eller hur?
Arsenal vann med 2-0 mot ärkerivalerna Tottenham.Ändå var det en märkbart upprörd Shkoodran Mustafi som mötte pressen efter slutsignalen.
Pojkvännen styrde Tovas liv med våld och dödshot
19-åriga Tova Moberg förbjöds att gå på simträningar – och fick inte arbeta med manliga kolleger i hemtjänsten.Om hon minglade på sin studentdag skulle hon bli sönderslagen samma kväll.Så misstänks pojkvännen ha styrt hennes liv med våld och dödshot.Nu står han åtalad för att ha mördat henne.
Läs mer om Tova Moberg.
Scenrecension: Rolig show med Anders & Måns på Södra teatern
Efter paus lyfter showen med Anders & Måns på Södra teatern – och blir riktigt rolig.
Läs mer om Södra.