20. November 2017 11.00-11.59

Nu är det tamigfan kaos, vilken soppa

I kväll klockan 20.00 drar årets upplaga av Fotbollsgalan i gång.Planeringen omgärdas ofta av kaos, hävdar forne TV4-profilen Patrick Ekwall.
Läs mer om Fotbollsgalan.

Två barn dog av förgiftning – familjen kan tvingas bo kvar

Två barn dog och flera skadades i förgiftning i oktober tidigare i år i Danmark.Nu kan familjen tvingas flytta tillbaka till samma lägenhet – trots att de fick löfte från kommunen om en ny bostad.– De vill inte tillbaka till lägenheten. Mina föräldrar kan inte bo där efter vad som hänt, säger Francois Mumbere, 18, till BT.
Läs mer om Danmark.Nu.
Bokrecension: Originell tonårsskildring av Johanna Nilsson
För att väcka hon som drömmer är den andra Augustnomineringen för Johanna Nilsson.
Man föll ner på spåret – SL vill höja säkerheten
I lördags dog en man efter att ha snubblat ner på spåret vid Abrahamsberg. SL vill med hjälp av nya tekniker höja säkerheten kring Stockholms tåg och tunnelbana. Men ännu kvarstår flera svårigheter innan det kan bli verklighet.
Läs mer om Abrahamsberg.

Fler inställda tåg efter att MTR tog över pendeltågen

Ökad trängsel och fler inställda avgångar. Det är facit ett knappt år efter att MTR tog över trafiken i Stockholms pendeltåg. Landstinget är missnöjt: – Vi har inte fått den trafik som vi beställt, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikchef på landstinget.
Bokrecension: Haj-Jenny annorlunda debut av Lisa Lundmark
Vara i fred. Hajar har vassa tänder och vill faktiskt inte prata.
Läs mer om Lisa Lundmark.
Fortsatt usel kvinnorepresentation i svenska nyhetsmedier
Kvinnor är fortfarande kraftigt underrepresenterade i de svenska nyhetsmedierna, visar Rättviseförmedlingen. Andelen svenskar med utomnordisk bakgrund har dock ökat med knappt fem procent sedan 2016.
Pionjären Musk riskerar att missa tåget
Om aktiemarknaden har rätt är Tesla unikt positionerat att dominera marknaden för elbilar. Men är det gårdagens eller framtidens marknad vd Elon Musk positionerat bolaget för? Tesla löper som andra pionjärer risken att starta en revolution - för att se hur någon annan tar hem spelet.
Läs mer om Elon Musk och Tesla.
3 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Äntligen får vi se BMW:s nya värsting!
Asbaghi tar över IFK Göteborg: Aldrig varit stoltare
IFK Göteborg har gjort klart med en ny tränare. 32-årige Poya Asbaghi, som räddade Gefle kvar i superettan, tar över den klassiska klubben och blir seriens yngste huvudtränare. – En otrolig ära och jag har aldrig varit stoltare än jag är just nu, säger han.
Läs mer om Gefle och Poya Asbaghi.
Bokrecension: Skoningslöst om flyktingar av Hakan Günday
Svartsynt. Hakan Gündays flyktingskildring lämnar saliv i läsarens ansikte, skriver Jesper Högström.
Efter raset – miljardnotering stoppas
Riskkapitalbolaget Triton skjuter upp miljardnoteringen av golvtillverkaren Kährs. Skälet är tecknen på en vikande svensk bostadsmarknad, uppger källor från bolaget till Dagens Industri.
Camilla Läckbergs barnvägran med Simon
Författaren Camilla Läckberg och hennes Simon Sköld gifte sig på ett överraskningsbröllop i juni, och har dottern Polly tillsammans.Men Camilla Läckberg stänger dörren till att dottern ska få ett småsyskon i framtiden.– Nej vi är jättenöjda, och Simon är också väldigt nöjd med ett biologiskt, säger Camilla Läckberg i podcasten Nemo möter en vän.
Premier League-tränaren får sparken – omedelbart
Tony Pulis blir näste Premier League-tränare att få sparken.Det har West Bromwich meddelat i ett pressmeddelande.
Jag kände mig aldrig hemma i USA – Sverige är mer frisinnat
Han bor i Sverige sen 30 år men växte upp i New York i en musikerfamilj där pappan var firad sångare och fredsaktivist.I dag jobbar Eric Bibb över hela världen och hans nya hemland har äntligen upptäckt att här bor en av världens ledande bluestrubadurer.– Jag växte upp med rasmotsättningarna i USA, det var därför jag kom till det mer frisinnade Sverige, men klimatet har hårdnat även här, säger Eric Bibb.
Läs mer om Eric Bibb, New York, Sverige och USA.
Larm på Universitetet – Räddningstjänst på plats
Larmet har gått i Universitets lokaler på Sprängkulsgatan i Göteborg.– Vi är på plats och söker igenom lokalerna, säger larm- och ledningsoperatören Johan.
Bokrecension: På resa med Joan Didion – en suverän iakttagare
Anteckningar är resterna av ett inställt reportage – Sydstaterna tog knäcken på den svala Joan Didion. Ändå finns här stycken med en svindlande konkretion, skriver Åsa Beckman.
Ett företag är ingen demokrati
Jonas Wiström, styrelseordförande i Ratos, är en av medlemmarna i juryn för Årets Ledare. Han var tidigare vd för ÅF och utnämndes förra året till Årets ledare. För Affärsvärlden berättar han som sin syn på ledarskap.
USA:s demokrater laddar för nästa val
Med det förödmjukande presidentvalet och flera svidande lokalvalsförluster i ryggen slipar Demokraterna i USA knivarna. – Folk har energi och vill ha förändring. Jag hoppas på nästa års mellanårsval, säger Peter Barca, demokratisk minoritetsledare i Wisconsins delstatsparlament.
Läs mer om Demokraterna, Peter Barca och USA.
Bokrecension: Kargt och jättelikt av Andrzej Stasiuk i Östern
Rebecka Kärde läser en mosaik med de stora vidderna som projektionsduk.
Läs mer om Andrzej Stasiuk och Östern.
Asbaghi ny tränare i IFK Göteborg
IFK Göteborg har gjort klart med en ny tränare. 32-årige Poya Asbaghi, som räddade Gefle kvar i superettan, tar över den klassiska klubben.
Läs mer om Gefle och Poya Asbaghi.
JO: Fängelser inte anpassade för dömda föräldrar
Justitieombudsmannen riktar kritik mot Kriminalvården för att inte tillgodose gravidas eller småbarnsmammors behov. Myndigheten bör också iaktta att lagen är könsneutral, anser JO.
Läs mer om Kriminalvården.
Amazons smarta nyckel som släpper in budet i ditt hem har redan blivit hackad
Med hjälp av ett smart lås kan Amazons bud lämna varor i beställarens hem. Men redan har forskare hittat en sårbarhet som kan sätta systemet på spel.
Torvalds sågar Googles experter: idioter
Nu är det bråk om Linux igen. Översteprästen Linus Torvalds har satt ner foten, vad gäller en säkerhetslösning som byggts på Google.
Läs mer om Google och Linux.
Det handlar om avhumanisering
Under söndagskvällen läste hundratals kvinnor inom film och teater upp sina vittnesmål om sexövergrepp och trakasserier på scener runtom i landet.Ida Ölmedal upplevde klaustrofobin på Södra teatern.
Läs mer om Södra.
Det är en Sheriff som bestämmer
Spelvärd: Fredrik EdholmMÅNDAG 20 NOVEMBERV64 och Dagens dubbel, ÖrebroBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om Sheriff och ÖrebroBeräknat.
Åsa Romsons känslor efter tuffa asylbeskedet
Under loppet av några veckor förändrades livet radikalt för Åsa Romson (MP).Hon gick från att vara språkrör för Miljöpartiet, minister och vice statsminister till att tvingas avgå.Nu berättar hon om livet efter politiken, regeringssamarbetet med Socialdemokraterna och vad som fick henne att få gråt i halsen på den där presskonferensen.– Jag tror att det finns många inom Miljöpartiet som sneglar på Vänsterpartiet och tycker att de sitter i en guldsits, säger hon.
Ola Larsmo: Låt mig presentera den cyniske och hånfulle mr Twitter
När jag var runt tjugo fick jag ett kort vikariat på ett kontor. Det var där jag mötte en man jag sedan skulle stöta på under resten av mitt liv, i mycket olika skepnader. Vi kan kalla honom mr Twitter.
Läs mer om Twitter.
Jenny Lindh: Förhållandet mellan författare och likdelar är komplicerat
Fråga bibliotekarien. DN:s Jenny Lindh svarar på dina frågor om litteratur.
Julmarknaden i Gamla stan försenad – för första gången på 30 år
Julmarknaden i Gamla stan tvingas öppna senare än vanligt i år. Nu anklagar Centerpartiet den styrande rödgrönrosa majoriteten för att vara julfientliga – och jämför Daniel Helldn (MP) med Grinchen. Men allt verkar i själva verket bero på ett misstag på trafikkontoret.
Tyska socialdemokrater uppges vackla om att sätta sig i ny regering
De tyska socialdemokraterna SPD har sagt blankt nej till att sätta sig i en ny Merkel-ledd regering. Efter hotet om nyval spekuleras det i att partiet tänkt om. SPD:s ledare Martin Schulz väntas ge besked senare i eftermiddag.
Läs mer om Martin Schulz, Merkel-ledd och SPD.
Plockar bort känslorna och går efter prestation
Damernas förbundskapten Peter Gerhardsson är jurydebutant när det gäller Sveriges bäste fotbollsspelare. – Vi har gjort ett bra val, säger Gerhardsson om vinnaren av Diamantbollen.
Marcus Eriksson missar VM-kvalet
Läs mer om VM-kvalet.