20. November 2017 14.00-14.59

Mikael Persbrandts agent säger upp samarbetet

Fem dagar efter skådespelaruppropet #tystnadtagning publicerades i SvD sade Mikael Persbrandts agentur Indio Management sitt kontrakt med skådespelaren.
Läs mer om Indio Management och SvD.

Förklaringen: Därför galopperade stjärnan

Det blir fortsatt Frankrike för Candor Hall.Orsaken till startgaloppen i torsdagens montdebut på fransk mark visade sig vara en hovböld.
Man kan inte ha SAP, då blir man inte bäst
Ett big bang-införande av kundvårdssystem. Görs sådant nuförtiden? På den stora grossisten Ahlsell gjorde man det och efter den första veckan har driften varit tokstabil, enligt Marcus Doverhjelm.
Läs mer om Ahlsell och SAP.

Modulär Linux-Gameboy – alla nördars våta dröm?

Gameshell är en emulator i klassiskt Gameboy-utförande som går att modifiera nästan hur mycket som helst.
Läs mer om Gameboy-utförande.
Fingerprint-chefen om rapporteringsmissen: Jag var inte insynsperson
Fingerprints HR-chef Mattias Hakeröd rapporterade under söndagen en insynshandel från den 5 juli tidigare i år. Men rapporteringen var en miss. Jag trodde att jag följde riktlinjerna, säger HR-chefen till Affärsvärlden.
Läs mer om Affärsvärlden och HR-chefen.
Mordmisstänkt man kan släppas på fri fot
En av de män som misstänks för ett mord på Ulvön förra helgen kan komma att släppas.– Vi behöver få fram nya bevis för att hålla honom kvar i häktet, säger åklagaren Daniel Veivo Pettersson.Misstankarna mot den andre mannen har dock inte minskat.
NK:s julskyltning 2017 är invigd – se bilderna
Tema för årets julskyltning på NK i Stockholm är hämtat från Ingmar Bergmans berömda film Fanny och Alexander.Skyltningen är startskottet för firandet av jubileumsåret 2018 då Ingmar Bergman skulle fyllt 100 år.
Ny miljardaffär i chippbranschen
En ny jätteaffär blev klar idag i halvledarvärlden, när Marvell köper Cavium.
Läs mer om Cavium och Marvell.
Det behövs mer sjukvård – inte mer lokaler
Att nu besluta att behålla det lokalmässigt uttjänta Karolinska sjukhuset – som det inte finns ett behov av – är inte en ansvarsfull hantering av skattemedel. I stället ska vi färdigställa sjukhuslokaler som är anpassade för dagens sjukvård, skriver Paul Lindquist (M) i en replik.
Läs mer om Karolinska och Paul Lindquist.
Johan Croneman: SVT: s Morgonstudion är på gränsen till rena kalkonen
SVT:s nysatsning Morgonstudion har inte tagit sig efter snart tre månader. Det är ett program som fullständigt saknar journalistisk riktning.
Läs mer om Morgonstudion.
Så letade Charles Manson sig in i populärkulturen
Sektledaren Charles Manson har fascinerat många kulturskapare. DN gräver ner sig i böckerna, tv-serierna, filmerna och skivorna som på något sätt inspirerats av Familjefadern.
Läs mer om Familjefadern.
Texas Rangers kräver att Apple låser upp Iphone SE
Delstatspolisen i Texas har fått en fullmakt utfärdad av domstol för att kräva Apple på upplåsning av Sutherland Springs-skyttens Iphone SE och Icloud-konto.
Läs mer om Apple, Icloud-konto och Iphone SE.
Ny miljardaffär i chippbranschen
En ny jätteaffär blev klar idag i halvledarvärlden, när Marvell köper Cavium.
Läs mer om Cavium och Marvell.
Avslöjas vinnaren här? En parodi
Zlatan Ibrahimovic, Andreas Granqvist och Emil Forsberg gör upp om Guldbollen.Fotbollsagenten Michael Kallbäck säger sig veta vem som vinner – och han är inte nöjd.
Anmälde granne – efter högljutt kaffedrickande
Till sist rann bägaren över för hyresgästen i Ronneby.En granne ska nämligen stup i kvarten och mitt i natten ha rört om med en sked i en kopp och sedan med en smäll ha ställt ned koppen i bordet.Nu har hyresgästen vänt sig till hyresnämnden för att få stopp på det nattliga oljudet.
Läs mer om Ronneby.En.
Hopprep - superträning för hela kroppen
Tror du att hopprep bara är för barn? Då är det dags att tänka om, för att hoppa hopprep är nämligen en av de mest effektiva träningsformer du kan ägna dig åt!
Är ett läge de flesta hade velat undvika
Chris Abbott är ny sportchef i Rögle och brorsan Cam tar över som coach redan i morgon mot Örebro.Det finns ingen anledning att betvivla deras engagemang och passion.Men egentligen är de alldeles för gröna dessa toppjobb.Rögle tar en stor risk som låter två kids övningsköra med en Ferrari.
Läs mer om Cam, Ferrari, Rögle och Örebro.Det.
Norges kung Harald utskriven från sjukhus
Norges kung Harald har skrivits ut från Rikshospitalet i Oslo. Han är i fin form, skriver det norska kungahuset på nätet.
Läs mer om Harald, Oslo och Rikshospitalet.
Johan Croneman: SVT: s Morgonstudion är på gränsen till rena kalkonen
SVT:s nysatsning Morgonstudion har inte tagit sig efter snart tre månader. Det är ett program som fullständigt saknar journalistisk riktning.
Läs mer om Morgonstudion.
Guillou: Vågar inte längre krama kvinnliga bekanta
En äldre man som jag är det mest motbjudande man kan vara nu för tiden. Det säger författaren och journalisten Jan Guillou i en intervju med norska Aftenposten om #metoo.
Läs mer om Aftenposten och Jan Guillou.
Deckarfestivalen Crimetime lämnar Gotland
Efter tre år lägger deckar- och thrillerfestivalen Crimetime ner verksamheten på Gotland. Den återuppstår i stället på Bokmässan i Göteborg 2018.