20. November 2017 21.00-21.59

Programledarens intima bilder från svåra cancerbehandlingen

Christine Meltzer drabbades av bröstcancer, och var rädd för att dö under cancerbehandlingarna.I måndagens Meltzer och döden visar programledaren privata bilder från de svåra behandlingarna.– Nu var den här, döden. Och det enda jag kunde tänka på var att jag ville överleva, säger Christine Meltzer i programmet.
Läs mer om Christine Meltzer och Meltzer.

Larm om skottlossning – fastighet har spärrats av

Polisen har larmats om en misstänkt skottlossning i Värnamo.En fastighet har spärrats av.
Läs mer om Värnamo.En.
Första mötet på 32 år – Troja missade revanschen
Lagen möttes senast i Ljungby 1985.På måndagen Troja var ute efter revansch på Modo, men åter gick gästerna segrande ur matchen.
Läs mer om Ljungby, Modo och Troja.

Ilskan efter tabben: Det är en katastrof

När konferencieren Fredrik Berling skulle dela ut pris till årets mittfältare på damsidan – Kosovare Asllani – visste han inte vad hon heter i efternamn. Något som årets back, Jessica Samuelsson, rasar mot. – Först och främst ska alla veta vem Kosovare Asllani är och vad hon heter. Det är katastrof, säger Jessica Samuelsson.
Skådespelaren Della Reese har gått bort
Amerikanska skådespelaren och sångaren Della Reese har gått bort. Reese är bland annat känd från tv-serien Touched by an angel, i vilken hon hade rollen som den kloka ängeln Tess.
Läs mer om Della Reese och Touched.
Armn överens med Mugabe
Zimbabwes sparkade vicepresident är på väg tillbaka till landet för samtal med Robert Mugabe, vilket öppnar upp för en lösning av krisen där Mugabe underviker riksrätt. Det meddelade armn i ett tv-sänt uttalande på måndagskvällen. Allt tyder på att Mugabe vunnit ännu en seger och överlevt sin värsta kris någonsin.
Läs mer om Mugabe och Robert Mugabe.
Vrede mot snutstaten
Extrem radioaktiv förorening i Ryssland
Läs mer om Ryssland.
Valproceduren var rena rama Melodifestivalen
Slutstriden om de enda godbitar som kommer ur brexit stod på måndagen i Bryssel: den om vilken stad som ska hysa EU:s läkemedelsmyndighet EMA och den europeiska bankmyndigheten EBA. Valproceduren var rena rama Melodifestivalen, och Stockholm föll bort i första delfinalen.
Tusentals svenskar har lurats köpa dyra lotter
Spelföretaget Nordiska group har via namnet Garantilotto sålt tusentals dyra lotteriabonnemang till svenskar.Anmälningarna haglar in, men Lotteriinspektionen kan inget göra eftersom bolaget är registrerat i Västindien.Margareth Hagberg, 61, övertalades att teckna abonnemang och överöstes med fakturor.– Det känns som att de hoppas att man ska råka betala allihop av misstag, säger hon.
Larm om storbråk vid busshållplats – fyra skadade
Vid 20.59 larmades polis och ambulans till en busshållplats på Västergatan i Billesholm. Enligt larmet hade flera personer hamnat i bråk och fyra uppges vara skadade.– Det är okänt vad som hänt i detalj, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Stockholm kan få helt nytt sjukhus – och högre avgifter
Ett helt nytt sjukhus, mer personal och högre avgifter. Det är något av det som ska utredas inför den nya sjukvårdsplanen för Stockholm för åren 2025 till 2040.
Läs mer om Stockholm.
Stort ungdomsgäng tvingade till sig kontanter
Ett stort ungdomsgäng rånade en person vid resecentrum i Skövde på måndagskvällen.– De ska ha ryckt till sig rånoffrets headset och krävt att få hundra kronor, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Skövde, Stefan Gustafsson och Väst.
Maskerade gärningsmän stal 70-årings väska
En kvinna i 70-årsåldern blev under måndagskvällen utsatt för en fräck stöld. Två gärningsmän körde förbi på cykel och ryckte hennes väska.Polisen är på jakt efter förövarna.
Pappa hade knarklabb i källaren – mamma klagade på huvudvärk
Villan i den småländska idyllen var inte bara full av barnens leksaker.I källaren drev småbarnspappan en cannabisodling – utan hustruns vetskap.Hon förklarade dock att hon sedan någon vecka haft en oförklarlig huvudvärk, skriver Smålandsposten.
Läs mer om Smålandsposten.
Den svenska vapenexporten
Därför exporterar Sverige vapen till diktaturer.
Läs mer om Sverige.
Hellre nyval än minoritetsstyre
Berlin. Hotet om nyval rycker närmare efter beskedet från de tyska Socialdemokraterna SPD om att partiet inte tänker sätta sig i en ny Merkel-ledd regering. Nu öppnar också förbundskansler Angela Merkel för att skicka väljarna till valurnorna på nytt. I Berlin vädrar högerpopulisterna morgonluft.
Piken under galan: Flyger ni hem?
Östersund hyllades på Fotbollsgalan efter sina framgångar i Europa.Efteråt passade programledaren Frida Nordstrand på att pika lagkaptenen Brwa Nouri – för en uppmärksammad incident på ett flygplan tidigare i höst.–Flyger ni hem eller?, frågade Nordstrand under galan.
Östersunds flirt med MFF-stjärnan: Världsspelare
Europa League-succn Östersunds FK flirtar rejält med Malmö FF-stjärnan Erdal Rakip.Ordföranden Daniel Kindberg menar att mittfältaren skulle passa perfekt i Östersund.– Rakip skulle bli en världsspelare hos oss, säger han till Fotbollskanalen.
Staten subventionerar de kommunala skattehöjningarna
Enligt Sveriges Kommuner och Landsting riskerar kommunalskatterna att höjas kraftigt de närmaste åren. Detta får negativa effekter på sysselsättning och skattebaser. Det finns ett antal systemfel som bidrar till att driva upp kommunalskatterna. Nu behövs politiskt ledarskap för att bromsa utvecklingen, skriver Jacob Lundberg, chefsekonom, Timbro.
Läs mer om Jacob Lundberg, Landsting och Timbro.
Bilderna på Jim Carrey som bolaget inte vågade visa
Bäst på tv just nu: Här är guldkornen på SVT, Netflix och HBO. SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till favoriter och intressanta nyheter i det digitala tv-utbudet.
Läs mer om HBO, Jim Carrey, Netflix och SVT.
Forskare: EU har inte råd att blunda för klyftorna
EU-toppmötet är över. Men det kommer inte att räcka att slå fast att EU ska blir mer rättvist och socialt. Vägen dit är höljd i dunkel, liksom även ansvaret för att hantera de gigantiska sociala och ekonomiska klyftorna som växer fram. En union ska inte ha så tydliga vinnare och förlorare, skriver fyra forskare.
Vår tid är nu-stjärnans pik – mot Gudrun Schyman
Vår tid är nu-stjärnan Hedda Stiernstedt får nu internet att skratta.Anledningen är en felsägning från politikern Gudrun Schyman i ett tidigare avsnitt av Kanal 5:s Breaking News.
HIV-hotet – mot Oscar Pistorius
Oscar Pistorius riskerar att få sitt fängelsestraff skärpt – och därmed bli flyttad till ett högriskfängelse.Ett scenario som den förre friidrottsstjärnans familj kämpar för att undvika.
Mattias bakplåtspapper från Ica började brinna
Mattias Aronsson, 30, skulle baka kladdkaka – då började plötsligt bakplåtspappret från Ica att brinna.– Efter tre, fyra minuter såg vi lågorna inne i ugnen, berättar han.
Läs mer om Ica.