20. November 2017 22.00-22.59

Locker Room Talk vann Zlatans pris

En miljon kronor till den/dem som tar svensk fotboll in i framtiden, det var det som väntade vinnaren av det nyinstiftade priset Number 10. Och enligt vinnarna i Locker Room Talk kommer de att användas väl.
Läs mer om Locker Room Talk och Number.

Martin Gelin: Knivigt för demokraterna efter nya sexanklagelser

Fram till nyligen var senatorn Al Franken en av de mest omtyckta demokraterna i Washington. Han var till och med en av favoriterna för att ställa upp i nästa presidentval. Men nu kan hans politiska karriär vara över efter att ytterligare en kvinna anklagat honom för sexuella trakasserier.
Läs mer om Al Franken och Washington.
Ny #metoo-sajt ska hjälpa utsatta
I kölvattnet av #metoo och flera branschupprop kommer nu hemsidan Min Upprättelse.Cissi Wallin är en av initiativtagarna till sajten, som ger utsatta information kring polisanmälan och tips och råd i juridiska frågor, rapporterar SVT.Många är rädda, känner sig inte trodda och inte tagna på allvar. Vet inte vad man har för juridiska rättigheter eller hur en polisanmälan går till., står det på sajten Min Upprättelse.
Förtjänar att hyllas – men han är inte bäst
Kosovare Asllani och Andreas Granqvist delar svensk fotbolls tron 2017.På Fotbollsgalan blev det alltså både rätt och lite fel.Det finns hur mycket som helst att älska med Granqvists tolv månader, men Sveriges bästa är samma spelare som vanligt.
Kungen delade ut Stockholm Human Rights Award
Internationella brottmålsdomstolen (ICC) vinner årets Stockholm Human Rights Award.Kung Carl Gustaf delade ut priset i Berwaldhallen i Stockholm – med bland andra Lena Endre, Anna Kinberg Batra och Arne Weise på plats.
Moderaterna i Göteborg vill införa tiggeriförbud
Moderaterna i Göteborg vill förbjuda tiggeri i centrala Göteborg. Det rapporterar GP.– Människor ska inte behöva dra sig för att vänta på bussen eller tåget bara för att man gång på gång blir ombedd om pengar, säger Jonas Ransgård (M), kommunalråd i Göteborg, till tidningen.
Läs mer om Göteborg.
Biancas oväntade besked om Melodifestivalen
Bianca Wahlgren Ingrosso, 23, är en av Sveriges hetaste tv-stjärnor.Nu lanserar hon sig själv som en kandidat att i framtiden leda Melodifestivalen.– Det hade varit skitkul, säger hon i Cafs Fördomspodden.
Läs mer om Melodifestivalen.
Ilskan efter Granen vunnit Guldbollen
Andreas Granqvist vann guldbollen. Nu rasar fotbollsintresserade runt om i Sverige.Anledningen? Emil Forsbergs supersäsong i RB Leipzig.Om inte Zlatan? Emil Forsberg. Punkt. Det blev saft och bulle-verksamhet, tyvärr, skriver Bojan Djordjic på twitter.
Stjärnorna och självmålet – så var galan
DN listar kvällens höjdpunkter.
Misstänkt mordförsök i Värnamo
Läs mer om Värnamo.
Kosovare Asllani och Andreas Granqvist fick de tyngsta priserna
Det var damernas afton på Fotbollsgalan, Guldbollen gick visserligen till Andreas Granqvist, men det var damernas Diamantboll som delades ut sist. Vinnare: Kosovare Asllani, som hoppades att hennes pris skulle inspirera barn och ungdomar att uppfylla sina drömmar.
Professor: En myt att bomarknaden är trögrörlig
Bostadsmarknaden är inte trögrörlig. Inte heller är det reavinstbeskattningen som gör marknaden trög. Det menar professorn i nationalekonomi, Daniel Waldenström som är skarpt kritisk till en förenklad diskussion om bostadsproblematiken.
Läs mer om Daniel Waldenström.
Andreas Granqvist vinner Guldbollen
Andreas Granqvist har brutit Zlatan Ibrahimovic långa svit.Efter tio års Zlatan-monopol går Guldbollen för första gången till försvarsgiganten Granqvist.– Jag är otroligt stolt och tacksam över att stå här och ta emot Guldbollen, det betyder otroligt mycket för mig, säger Granqvist.
Asllani tar hem Diamantbollen
Lotta Schelin och Hedvig Lindahl har prenumererat på Diamantbollen de senaste åren.Men i år var det Kosovare Asllanis tur – när hon tog hem priset för första gången.
Läs mer om Diamantbollen och Hedvig Lindahl.
Ickebinäras upplevda hälsa sämre än i andra grupper
Ickebinäras uppfattning om sin egen hälsa är tio gånger sämre än i samhället i stort, enligt en rapport som RFSL publicerat. För första gången i Sverige redovisas nu ickebinäras, personer som inte identifierar som som man eller kvinna, som egen grupp i en hälsoundersökning.
Läs mer om Sverige.
Experter varnar för konsekvenser av försäljning av vapenkunskap
Försäljning av kunskap är den senaste trenden inom svensk vapenexport. Men kunskap är svårt att spåra och nu varnar experter för konsekvenserna av export av spetsteknologi.