21. November 2017 23.00-23.59

Indisk politiker vill se Bollywoodstjärna halshuggen

Producenterna bakom en indisk film har skjutit upp premiären då filmens stjärna hotats med halshuggning. Rykten om en scen i filmen där romantik påstås uppstå mellan en hinduisk drottning och en muslimsk sultan har fått högerextrema hinduiska grupper att se rött.
Läs mer om Bollywoodstjärna.

Sjukhuschefer reste till Grekland för att rekrytera sjuksköterskor

Karolinska universitetssjukhuset prövar ett nytt grepp för att lösa personalkrisen. Sjukhuset har rekryterat 12 sjuksköterskor från Grekland. En stor grupp chefer och anställda från Karolinska reste därför i våras till Aten. De bodde på fem- och fyrstjärniga hotell. Notan för resorna och rekryteringsprocessen landar på närmare 900.000 kronor.
Läs mer om Aten, Grekland och Karolinska.
Facklig kritik mot greklandsrekrytering
När Karolinska universitetssjukhuset vänder sig till Grekland för att rekrytera personal, väcker det negativa reaktioner hos sjukhusets fackliga organisationer. – De är beredda att göra vad som helst, bara de slipper höja våra löner, säger Marianne Westin, huvudskyddsombud för Vårdförbundet på Karolinska.
Malmö föll på straffar
På morgonen lurade Carl-Johan Lerby till sig Rhett Rakhshanis autograf på kepsen under värmningen.Sedan gjorde han sitt första powerplay-mål, assisterad av lagkamraten.Men det räckte inte när Frölunda vände och vann på straffar.– Riktigt surt. De får två skitmål, säger Malmöbacken.
Kvinna körde av vägen – misstänks för rattfylla
På tisdagskvällen körde en personbil av vägen i en korsning i Simrishamn.Föraren, en 48-årig kvinna, misstänks nu för rattfylleri.– Hon blåste positivt på platsen, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Danius och Englund vill strypa stödet till Klubben
– Jag förutsätter att alla uppgifter som finns i artikeln stämmer med verkligheten, säger Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius: – Och om detta kan man säga två saker. Det ena är att det agerande som Kulturprofilen uppvisat är djupt oanständigt. Så lågt under ett gott mänskligt beteende.
Läs mer om Englund, Klubben och Kulturprofilen.
Forsbergs Leipzig tog chansen
Emil Forsberg och hans Leipzig levererade när det verkligen krävdes i Champions League. Den tyska klubben körde över Monaco i Monte Carlo. Trots 4–1-segern krävs förmodligen tre poäng till för att nå åttondelsfinal.
Läs mer om Leipzig, Monaco och Monte Carlo.
al-Hariri tillbaka i Libanon
Nästan tre veckor efter sin överraskande avgång från premiärministerposten i Libanon, återvände Saad al-Hariri på tisdagen till sitt land, enligt hans presstalesperson.
Läs mer om Libanon och Saad.
Gahrton: Frågan avgör om MP ska stanna i regeringen
Miljöpartiet måste nå tydlig och synlig framgång i förhandlingarna om de ensamkommandes rätt att stanna i Sverige. Annars bör partiet hoppa av regeringen Löfven, säger partigrundaren Per Gahrton.
Läs mer om Löfven, Per Gahrton och Sverige.
TV: Tottenham vidare – efter Sons delikatess
Borussia Dortmund tog ledningen med 1-0.Men tack vare Harry Kane och Son Heung-Min kunde Tottenham vända och vinna med 2-1.Segern innebär att Tottenham är klara för åttondelsfinal i Champions League.
Anrika banan rivs – del av en jätteaffär
Anrika Jägersro travbana i Malmö rivs och nu ska en ny travbana byggas i staden.Detta efter att MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) kommit överens på tisdagskvällen.Enligt Skånesport uppgår värdet av affären till 775 miljoner kronor.
Personalen på Migrationsverket varnad – allvarlig smitta i omlopp
Under måndagen insjuknade en person anställd på Migrationsverket i Malmö i bakteriell hjärnhinneinflammation, en farlig smitta. Nu har ledningen gått ut med en varning till personalen, rapporterar SVT Skåne.
Läs mer om Malmö och Migrationsverket.
Sverige stoppar bistånd till Kambodja
Den senaste tidens politiska utveckling i Kambodja har gjort att utrikesdepartementet och biståndsmyndigheten Sida drar i bromsen. Inget mer bistånd kommer att betalas ut, förutom till forskning och utbildning.
Läs mer om Kambodja och Sida.