22. November 2017 06.00-06.59

Backstreet Boys-stjärna anklagas för våldtäkt

Backstreet Boys-stjärnan Nick Carter anklagas för våldtäkt.Artisten Melissa Schuman, 33, hävdar att stjärnan tvingat sig till sex, trots att hon sa nej, skriver US Weekly.Han började knäppa upp mina byxor. Jag sa att jag inte ville gå längre. Han lyssnade inte. Han brydde sig inte, skriver hon i ett blogginlägg.
13 SD-bråk som plågar Åkesson
Tomma stolar, politiska vildar, interna bråk och försök att sparka ut rivaliserande partikamrater.Här är de 13 bråken som plågar partiledaren Jimmie Åkesson inför Sverigedemokraternas landsdagar i Norrköping i helgen.– Det finns alltid personer som av olika skäl hamnar i konflikter eller gör fel eller som inte ska vara på de positioner där de befinner sig, säger Åkesson.
Bil voltat – stora trafikstörningar på vägen
Under onsdagsmorgonen ska en bil ha voltat utanför Röstånga.Enligt uppgift råder stor påverkan på trafiken – och det är begränsad framkomlighet vid olycksplatsen.
Läs mer om Röstånga.Enligt.

JUST NU: Extremt halt i trafiken - två bilar i krock

Det snöar för fullt på många håll i Västsverige under onsdagsmorgonen.Två bilar har krockat i Stenungsund där det är ett mycket besvärligt väglag.– Iaktta stor försiktighet i trafiken. Det är extremt halt, säger Göran Antbacka, vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.
DN/Ipsos: Kristersson-effekten håller i sig
Ulf Kristersson-effekten håller i sig. Moderaterna är för andra mätningen i rad näst största parti, med ett övertag på trean Sverigedemokraterna på 5 procentenheter enligt DN/Ipsos. Före det moderata partiledarskiftet var styrkeförhållandena omvända.
Läs mer om Sverigedemokraterna.
Då skulle jag ha legat begraven nu
Mats Magnusson har lagt sina mörkaste år bakom sig, och var med och delade ut pris på Fotbollsgalan.För SportExpressen berättar han om hur ärofyllt han upplever uppdraget, och hur han tror att hans liv hade kunnat sluta om Stefan Schwarz inte hade hjälpt honom när livet var som värst.– Då hade jag inte stått här i dag, då hade jag legat begraven på Råå i Helsingborg, säger han.
Avokadosarna – en svårsmält böjning som vinner i längden
En avokado, flera... ja, vad då? Språksystemet har ett svar, men språkbruket har ett annat. Och i längden brukar bruket segra.
10 startups med blockchain-lösningar för företag
Blockkedjan handlar inte bara om bitcoin. För företagen väller det fram nya lösningar som baseras på tekniken – allt från smarta kontrakt till identifieringssystem och säkerhetstjänster. Här är tio nya tjänster från startupvärlden.
10 startups med blockchain-lösningar för företag
Blockkedjan handlar inte bara om bitcoin. För företagen väller det fram nya lösningar som baseras på tekniken – allt från smarta kontrakt till identifieringssystem och säkerhetstjänster. Här är tio nya tjänster från startupvärlden.
Stora förvirringen – vid Sedins kvittering
LOS ANGELES. Med två nya poäng i natt, ett mål och en assist, är Daniel Sedin, 37, nu bara fyra poäng från att nå milstolpen 1000 poäng under NHL-karriären.Vancouver vann borta över Philadelphia med 4-2 och tvillingarna Sedin hade stor del i segern.Danne var matchens tredje stjärna bakom tvåmålsskytten Brock Boeser och Jacob Markström, som räddade 36 skott.– Ärligt talat så tänker jag inte på milstolpen alls, då tror jag det lätt går troll i spelet. Det är bara att fortsätta att gnugga på, säger Daniel.
David Cassidy är död
Den amerikanske sångaren, låtskrivaren och skådespelaren David Cassidy är död. Han avled på sjukhus omgiven av sin familj, 67 år gammal.
Läs mer om David Cassidy.
Så vill it-jättarna casha in på blockkedjan
Blockkedjan är i sin linda, men de stora it-jättarna har redan börjat erbjuda det här som tjänst. Så sent som förra veckan släppte HPE sin tjänst – och IBM, Oracle, SAP och Microsoft är redan på banan.
Läs mer om HPE, IBM, Microsoft, Oracle och SAP.
Så vill it-jättarna casha in på blockkedjan
Blockkedjan är i sin linda, men de stora it-jättarna har redan börjat erbjuda det här som tjänst. Så sent som förra veckan släppte HPE sin tjänst – och IBM, Oracle, SAP och Microsoft är redan på banan.
Läs mer om HPE, IBM, Microsoft, Oracle och SAP.
Corporate Health Responsibility som affärsstrategi
CSR är företagets ansvar utåt, CHR är ansvaret inåt. Affärsstrategin Corporate Health Responsibility grundar sig i medvetenheten att det inte är resultat- och balansräkningar som gör affärer, det är människorna i bolaget.
Läs mer om CHR.
Uber mörkade jättestöld av användardata
Taxitjänsten Uber säger att hackare kommit över personliga uppgifter från omkring 57 miljoner användare. Angreppet mörkades av företaget i ett år.
Lever du längre om du bara äter på kvällen?
Min kompis är väldigt intresserad av functional foods och äter bara i ett litet fönster på kvällen. Han säger att det kommer att ge ett längre liv. Jag tycker att det verkar snurrigt, men han har visat mig en massa sajter. Ligger det något i det han säger? Om man vill prova på lite mindre extremt, vad ska man tänka på. Nyfiken
Laila Bagges svåra sjukhusbesök – efter kollapsen
Laila Bagge skulle gästa Diabetesgalan i TV3.Men i stället för gala låg tv-profilen inlagd på akuten - efter att ha kollapsat.– Det resulterar i kräkningar. Sen svimmar jag och får dropp, säger Laila Bagge.
Läs mer om Diabetesgalan och Laila Bagge.
Rebecka sextrakasserades av kollega på McDonald's
En anställd på en McDonald's-restaurang i Skåne har omplacerats efter sexuella trakasserier av en ung kvinnlig arbetskamrat.Minst en händelse ska ha filmats av restaurangens övervakningskamera.– På filmen syns hur han stoppar ned handen innanför mina byxor, säger den unga kvinnan.
Läs mer om Skåne.
Polisens uppmaning: Stäng bara dörren
Under året har polisen fått in flera rapporter om okända personer som har försökt ta sig in hos äldre personer och erbjudit mattor till specialpris.Men i själva verket vill de så kallade försäljarna komma åt de äldres kortuppgifter och stjäla pengar.Nu går polisen ut med en varning och uppmanar till försiktighet.– Han var mycket förtroendegivande, nu efteråt kan jag se att jag borde märkt av varningssignalerna mycket tidigare, säger Inger Pettersson, 79, som blivit drabbad.
Läs mer om Inger Pettersson.
Rättvisan hinner ifatt Ratko Mladic
På onsdagen faller domen mot bosnienserbernas tidigare befälhavare Ratko Mladic. Allt talar för att han fälls för de värsta krigsbrotten i Europa efter Andra världskriget – den mer än tre år långa belägringen av Sarajevo och folkmordet i Srebrenica, där 8.000 muslimska pojkar och män dödades under några få dagar.
Erik Ohlsson: Putin vill ta ledarrollen för samtal om Syrienkonflikten
Rysslands president Vladimir Putin visar att han tagit ledarrollen i Syrienkonflikten när han i dag onsdag välkomnar Turkiets och Irans statschefer till badorten Sotji. Inte desto mindre är grundfrågan i den syriska fredsprocessen olöst.
Soldater i Vita huset utreds
Läs mer om Vita.
Fortsatta överträdelser mot reglerna bland PPM-aktörer
Pensionsbolagen fortsätter att använda tvivelaktiga försäljningsmetoder. Det visar en genomgång av hundratalas klagomål som kommit in till Pensionsmyndigheten. Solidar har förekommit på klagomålstoppen i flera år.
Läs mer om Pensionsmyndigheten.
Expert: Det är klart att det påverkar miljön
När fartyg skrotas på stränder medför det problem för miljön, enligt experter. - Hanteringen på stränderna sker inte under kontrollerade omständigheter, säger Kjell Larsson, professor i sjöfartsvetenskap.
Läs mer om Kjell Larsson.