22. November 2017 07.00-07.59

SL: Bara lokala problem för busstrafiken

SL rapporterar inte några större problem med busstrafiken på onsdagen. I ytterområdena kan det vara lokal halka, men alla linjer går.

Gunnar Hökmark: Engångsbeslut för fred

Sverige lever med en hotbild som gör vi inte kan vänta på ett nytt försvarsbeslut om tre år utan vad som behövs är ett engångsbeslut för snabb upprustning. Alternativt är en fortsatt försvagning av vår försvarsförmåga, skriver Gunnar Hökmark.
Läs mer om Gunnar Hökmark.
Varning för snö och halka i hela landet
Snöfallsvarningar, snöfall i kombination med blåst och ishalka. SMHI har varningar ute för vädret i stora delar av landet.
Fängelse för att ha utnyttjat tiggare
Två män från Bulgarien har dömts till fängelse i fyra år och två månader och utvisning från Sverige i tio år. De hade lurat och utnyttjat ett tiotal landsmän för tiggeri. I framtiden väntas fler mål där tiggeri utreds som människohandel.
Läs mer om Bulgarien och Sverige.

Två bilar i krock – besvärligt i trafiken

Två bilar har under morgonen krockat på Gamla vägen mot Vellinge.– Personerna ska i alla fall vara ute ur bilarna, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Gamla, Vellinge och Åsa Emanuelsson.
LO-bossen Thorwaldssons pensionskrav: Bara ett hån
Inom kort väntas riksdagens pensionsgrupp presentera en uppgörelse om att höja pensionsåldern.Men något stöd från LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson kan politikerna inte räkna med – såvida de inte accepterar hans krav.– Då blir det en enorm konflikt, säger han inför sin medverkan i kvällens Bara Politik.
Teknikjättar drog up Nasdaq
Börserna i USA fortsatte uppåt på tisdagen, med stöd av stigande börser i Europa och Asien. Särskilt starkt gick ännu en gång flera av de tunga teknikaktierna.
Läs mer om Asien, Europa, Nasdaq och USA.
JP Morgan: H&M ska ner 11 procent
JP Morgan sänker riktkursen för H&M till 175 kronor från 185 kronor.
Hälften av tyskarna vill se nyval
Hälften av tyskarna (49,9 procent) vill se ett nyval efter de kollapsade regeringssamtalen enligt en undersökning gjord av INSA för tidningen Bild, enligt Reuters.
Läs mer om Bild.
Varning för snö och halka i hela landet
Snöfallsvarningar, snöfall i kombination med blåst och ishalka. SMHI har varningar ute för vädret i stora delar av landet.
Så blir miljonarvet efter Janne Loffe Carlsson
Janne Loffe Carlsson gick bort i sviterna av cancer i augusti - och nu är skådespelarens bouppteckning klar.Medan hans sambo Gurianne Sandven ärver halva huset, är det Carlssons barn som får dela på större delen av hans miljonarv.– Jag längtar efter att få lugn och att komma till ro, säger sambon Gurianne Sandven till Aftonbladet.
SVT:s svar – efter hotet om avhopp
Björn Ferry vill få igenom miljörelaterade krav för att stanna kvar i SVT-programmet Vinterstudion.Men profilens önskan om att få undvika flygresor får inte hundraprocentigt gehör hos programledningen.– Jag respekterar verkligen Björns miljötänk, och det vill vi förhålla oss till mer och mer på Vinterstudion. Men vi kommer inte undan att tävlingarna pågår runtom i världen och att vi behöver ha närvaro, säger projektledaren Erika Christensson.
It-företag i upprop: Brist på kompetens hotar tillväxten
70 000 experter kommer att saknas i den digitala sektorn år 2022. Nu krävs åtgärder för att råda bot på it-kompetensbristen, skriver representanter för ett stort antal företag inom ItTelekomföretagen.
Läs mer om ItTelekomföretagen.
Butik utsatt smash and grab-kupp
En klädbutik i centrala Göteborg har utsatts för en smash and grab-kupp på onsdagsmorgonen.Tjuvarna flydde från platsen i samma bil som de körde in i butiken med.
Läs mer om Göteborg.
H&M bränner nya kläder i Sverige
Klädjätten HM har som rutin att bränna upp tonvis med helt nya kläder varje år.Det avslöjar Uppdrag granskning i SVT.Stora mängder oanvända kläder har bland annat skickats i en plomberad container till värmeverket i Västerås.
Läs mer om Sverige och Uppdrag.
DN gratulerar: Clarence Öfwerman, musiker
Clarence Öfwerman är keyboardisten i Roxette som även har producerat gruppens skivor som sålt i 75 miljoner exemplar. Men hans musikkarriär kunde ha fått ett snabbt slut.
Läs mer om Roxette.
Eva Rydbergs tårar – för Rikard Wolff
Eva Rydberg kan inte hålla tårarna tillbaka när hon berättar om Rikard Wolffs sista inspelning.Märkt av sjukdomen kämpade han sig igenom slutförandet av årets julkalender Jakten på tidskristallen - och nu planerar SVT en hemlig hyllning till honom i samband med premiären 1 december.– Han var sjuk, det såg vi alla, säger skådespelerskan rörd.
Läs mer om Jakten, Rikard Wolff och SVT.
Mnangagwa tillbaka till Zimbabwe
Zimbabwes tidigare vicepresident Emmerson Mnangagwa – som väntas ta över efter Robert Mugabe – kommer i dag klockan 12.30 (svensk tid) att landa i Zimbabwe, uppger regeringspartiet Zanu-PF.