22. November 2017 08.00-08.59

Segerhungriga lag på Wanda Metropolitano

Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Läs mer om Wanda Metropolitano.

Anderlecht jagar efterlängtat mål

Dagens bästa spel 22 novemberSpelform: Bomben 3Spelstopp: 20.44Spelexpert: Johan Meijer
Form och spetsläge talar för skrällchans
Dags för Xpressomgång på V86 där Jägersro och Solvalla kör vartannat lopp.Jonas Noreen och Eskil Hellberg har synat hela omgången – läs nedan!
Det här kan tolkas som ett erkännande
Dopingavstängda Therese Johaug har hela tiden hävdat att hon agerat rätt och riktigt.Nu har skidstjärnan kovänt.
Tronskifte på HPE – Meg Whitman slutar som koncernchef
Meg Whitman lämnar nu rollen som vd för HPE. Det meddelade hon igår. HP-veteranen Antonio Neri tar över.
Läs mer om HPE.
Dometic köper Seastar Solutions
Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, köper Seastar Solutions, ett bolag med förväntad omsättning och rörelseresultat (ebitda) på 320 respektive 85 miljoner dollar 2017, för 875 miljoner dollar kontant, på kassa- och skuldjusterad basis.
Edward Blom klar för Melodifestivalen
Efter hitten Nu lagar vi julen och remixen När man festar festar man tar nu Edward Blom steget in i en artistkarriär på riktigt, skriver Aftonbladet.Matprofilen ska nämligen vara med i nästa års upplaga av Melodifestivalen, enligt uppgifter till tidningen.– Han ska vara helt klar, säger en person till Aftonbladet.
Nordkoreansk soldat sköts när han flydde
Här fångas den nordkoreanske soldaten på film när han flyr över gränsen till Sydkorea.Han träffas av fem skott innan sydkoreanska soldater lyckades föra honom i säkerhet.Mannen vårdas nu på sjukhus och har återfått medvetandet.– Han kommer inte att dö, säger chefskirurgen på sjukhuset, Lee Cook-Jong till Reuters.
Läs mer om Lee Cook-Jong och Sydkorea.Han.
Föremål hittat under havsytan – kan vara försvunna ubåten
Ett amerikanskt flygplan som deltar i jakten på den forsvunna argentinska ubåten har upptäckt ett föremål under havsytan.Flygplanets radar har lokaliserat ett område på 70 meters djup som avger värme, rapporterar danska TV2.
Läs mer om TV2.
Eberstein: Inte politiken som satte stopp för Ekholm
Det var inte hennes politiska arbete som stoppade Karolina Ekholm från jobbet som ny riksbankschef. Det säger riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein i en intervju med Dagens Industri.
10 vanliga saker som retar skandinaver
Finns det nåt vi svenskar ogillar mer än en besökare som inte kan skilja Sverige från Schweiz?Eller som undrar var våra isbjörnar håller hus?Här är en guide till icke-skandinaver med 10 saker du bör undvika att säga till oss nordbor.
Läs mer om Schweiz.Eller och Sverige.
Roterande United kan tappa poäng
Topptipset 22 novemberSpelstopp: 20.44Spelexpert: Johan Meijer
Raysearch i linje med vinstvarningen
Medicinteknikbolagets rörelseresultat sjönk till 0,7 miljoner kronor.
Swedbank Robur ska stå för externa analyskostnader
Swedbank Robur har beslutat att stå för externa analyskostnader själva när Mifid II-regelverket träder i kraft efter årsskiftet.
Vinsttapp för Sintercast
Sintercast, som levererar processtyrningssystem för produktion av kompaktgrafitjärn, redovisar ett resultat efter skatt på 4,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (11).
Läs mer om Sintercast.
Nobbar erbjudanden – efter uppståndelsen
Daniel Ståhl väntas bli Friidrottsgalans stora vinnare i kväll.Samtidigt står han inför nya utmaningar.– Han är känd och har pengar nu, men han får inte bli nöjd med det, säger tränaren Vesteinn Hafsteinsson som avslöjar att Ståhl tackat nej till en rad erbjudanden.
Läs mer om Ståhl och Vesteinn Hafsteinsson.
Två bilar i olycka på E22
Två bilar har hamnat i diket efter en olycka på E22.Polis och ambulans är på väg till platsen.– Skadeläget är okänt, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om E22 och Åsa Emanuelsson.
Leif Östling avgår från Svenskt Näringsliv
Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling lämnar sitt uppdrag, enligt ett pressmeddelande.
Tränarens tragiska besked – i pausen
Sevilla vände 0-3 till 3-3 mot gästande Liverpool.Nu har det avslöjats att Eduardo Berizzo väckte sina spelare till liv med hjälp av ett tragiskt besked i paus.
Läs mer om Eduardo Berizzo och Liverpool.Nu.
Efter skatteskandalen - Leif Östling avgår från Svenskt Näringsliv
Leif Östling, ordförande för Svenskt Näringsliv, avgår.– Uppmärksammade uttalanden av mig har initierat en angelägen debatt om vårt svenska skattetryck och vad skatterna levererar av välfärd till medborgarna, men jag har också fått kritik för drastiska uttalanden och skatteplanering.Östlings skatteplanering avslöjades i spåren av att Paradise paper blev känt.
Sedin allt närmare milstolpen
Efter två nya poäng är Daniel Sedin bara fyra ifrån milstolpen 1.000 NHL-poäng. – Jag tänker inte på milstolpen, då tror jag att det lätt går troll i spelet, säger han efter Vancouvers 4–2-seger över Philadelphia.
Läs mer om Daniel Sedin och Philadelphia.
Sanna: Om skåran syns
Kåseri. I ett sms till O skriver jag Det beror väl på hur snygg rumpan är och han svarar: sexist.
Läs mer om Det.
Östling avgår som ordförande
Leif Östling slutar som ordförande för Svenskt Näringsliv.
Läs mer om Svenskt Näringsliv.
Nordea: Sälj Loomis
Nordea Markets sänker sin rekommendation för Loomis till sälj från behåll. Riktkursen är 310 kronor.
Bostadsfrågan hett ämne i ny kurs
Samhällsbyggnadssektorn har, genom Stockholms Byggnadsförening, initierat ett antal helt nya uppdragskurser på KTH med fokus på sektorns behov av kompetensförnyelse.
Läs mer om KTH.
Scandi Standard ökar omsättningen
Kycklingföretagets omsättning och rörelseresultat ökade för kvartalet.
Oddo: Assa Abloy köpvärt
Den franska investmentbanken Oddo höjer sin rekommendation på Assa Abloy till köp, från tidigare neutral.
Läs mer om Assa Abloy och Oddo.
Samtal om Syrien på flera håll i världen
Läs mer om Syrien.
Hans dröm: Ena koreahalvön med en gemensam konsert
Mitt i kärnvapenkrisen ska musiker från Nordkorea och Sydkorea hålla konsert ihop. I alla fall om sydkoreanske violinisten Hyungs plan går i lås. Hans konsertid är världspolitiskt hetstoff – och nu på väg att bli verklighet.
Läs mer om Nordkorea och Sydkorea.
Magdalena Graaf har sålt lyxvåningen – efter fiaskot
Efter att ha försökt i över två år har hon nu lyckats.Magdalena Graaf har fått sålt lyxlägenheten i Vasastan i centrala Stockholm.Det skriver hon själv i ett nytt blogginlägg.
Läs mer om Stockholm.Det och Vasastan.
H&M bränner upp nya kläder i värmeverket
Klädjätten HM har som rutin att bränna upp tonvis med helt nya kläder varje år.Det avslöjar Uppdrag granskning i SVT.Stora mängder oanvända kläder har bland annat skickats i en plomberad container till värmeverket i Västerås.Detta samtidigt som modegiganten framhåller vikten av återanvändning och hållbarhet.
Läs mer om Uppdrag och Västerås.Detta.