22. November 2017 10.00-10.59

Små detaljer gör skillnad i nya XC40-chassit

BARCELONA. 22000 kronor och lite styvare och kraftigare material.Det gör stor skillnad när Volvo trollar fram fina vägegenskaper i nya suven XC40.
Läs mer om Volvo.

Det har tagit glädjen ur mig

GÖTEBORG. Knäskadorna sätter stopp för Alexander Farnerud, 33.Nu lämnar stjärnan BK Häcken – och fruktar att karriären är över.– Det känns jobbigt just nu och jag behöver tid att fundera på min framtid, säger Farnerud till Häckens hemsida.
Läs mer om Alexander Farnerud och Farnerud.
Emil Forsberg är riktigt förbannad
Emil Forsberg snuvades på sitt livs chans att vinna Guldbollen.Nu påstår tyska Bild att Leipzig-stjärnan är arg på Svenska fotbollförbundet.
Få 210 000 kronor – för att flytta till sagolika alpbyn
Känner du för att lämna det stökiga stadslivet och flytta till lugnet på landet?Då kan det här generösa erbjudandet vara något för dig.Flytta till en vacker schweizisk alpby och få upp till 600 000 kronor för besväret.

Anti-terrorpolis beskjuten under tillslag i Tblisi

Explosioner och skottlossning hördes i den Georgiens huvudstad Tbilisi när antiterror-polisslog till mot en adress, rapporterar al- Jazeera.En polisman uppges ha skadats när flera hittills oidentifierade personer öppnade eld mot polisen.
Läs mer om Tbilisi och Tblisi.
Björn Wiman: Skandalen med Kulturprofilen är Svenska Akademiens djupaste kris
Skandalen med Kulturprofilen handlar inte om ett enskilt rötägg i Svenska Akademiens närhet. Det är institutionens hittills djupaste kris, skriver Björn Wiman.
Läs mer om Björn Wiman och Kulturprofilen.
Nu tänker amerikanska FCC riva upp nätneutraliteten
Myndigheten för etermedier i USA säger att de nu tänker ta bort reglerna för nätneutralitet i landet. Omröstning sker i december.
Läs mer om FCC och USA.
Stor rankning: Så bra är lagen i VM
Sverige reser till Ryssland i sommar för att spela VM.SportExpressen har rankat 32 av totalt 32 landslag.
Läs mer om Ryssland.
Scenrecension: Påkostad och lyxig koreografi för nyfikna bebisar
Dalija Acn Thelanders stämningsfulla installation Myriader av världar väcker telningarnas intresse på Operan.
Läs mer om Myriader och Operan.
Hälsoliv i samarbete med Happy Green: BLACK FRIDAY – 25% i 24 timmar
Handla för minst 500 kr 24 november – ange rabattkod HAPPYFRIDAY17
Läs mer om Happy Green.
Nu döms Bosniens bödel Ratko Mladic
Med etnisk rensning och massakern i Srebrenica på sitt samvete är Ratko Mladic en av världens mest ökända krigsförbrytare. Generalen står anklagad för några av de värsta brotten under under bosnienkriget. I dag får han sin dom i Haagtribunalen.
Bokrecension: Samma text flera gånger om i Solnits daterade klimatbok
Rebecca Solnit må ha legat rätt i tiden med sitt begrepp mansplaining. Men hennes nästan 15 år gammal bok om klimatet är så tidsbunden att den påminner om ett lästekniskt experiment.
Scenrecension: Jon Fosses drama blir en hotfull och våldsam #metoo-thriller
Teater Giljotins uppsättning laddar Jon Fosses Någon kommer att komma med en tydlig vrede. Maina Arvas ser ett klaustrofobiskt svartsjukedrama där våldet bor i männens kroppar.
Dom mot Ratko Mladic
Läs mer om Ratko Mladic.
Nu tänker amerikanska FCC riva upp nätneutraliteten
Myndigheten för etermedier i USA säger att de nu tänker ta bort reglerna för nätneutralitet i landet. Omröstning sker i december.
Läs mer om FCC och USA.
Klart med ny säsong av Vår tid är nu
Här är glädjebeskedet för alla fans: det blir en tredje säsong av Vår tid är nu. Planerad premiär är 2019 i SVT.Den kärlek som också vår yngre publik visat serien gör det särskilt roligt att kunna bjuda på ytterligare en säsong och få berätta vidare om vår familj under en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.
Läs mer om Anna Croneman, SVT, Sverige och Vår.
Profilen lämnar TV4 – för konkurrenten
En rockad är fullbordad.Suzanne Sjögren har lämnat TV4 för att ersätta Frida Nordstrand i Viasat.– Det känns väldigt, väldigt bra, säger Sjögren till Aftonbladet.
Säkerhetspersonal träffade utländska kvinnor under Trumps Asienresa – tas ur tjänst
Tre militärer anställda av Vita huset har tagits ur tjänst efter att männen misstänks ha haft otillåten kontakt med utländska kvinnor under president Trumps Asienresa, skriver Washington Post.
Läs mer om Vita och Washington Post.
Omöjligt få förtroende efter skatteplaneringen
Avslöjandet om skatteplanering stod i vägen för Leif Östlings fortsatta arbete på Svenskt Näringsliv. Det är svårt att få förtroende för andra frågor då menar LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.
Slutspelat för skadedrabbad Farnerud
Knäskadorna sätter stopp för Alexander Farnerud. Efter den senaste skadan i somras har 33-åringen och Häcken nu kommit överens om att bryta kontraktet.
IoT-projekt sätter stopp för gratis öl
Amerikanska Buffalo Wild Wings har implementerat ett övervakningssystem för ölfat, mellanvara och api:er i kampen mot svinnet på 1200 restauranger.
Uber mörkade dataintrång – betalade angriparna
I oktober förra året stals personuppgifter för 57 miljoner kunder och förare från Uber. Men i stället för att rapportera intrånget betalade bolaget nästan en miljon till hackarna.
Läs mer om Uber.
Vi har bett om stöd från MP:s partistyrelse
Det är vi medlemmar i Miljöpartiet i Umeå och Västerbotten som bett om partistyrelsens stöd. Vi är ytterst bekymrade över att Jabar Amins agerande ska skada Miljöpartiet när det behövs som mest i riksdagen, skriver miljöpartisten Simone Andersson i en replik.
Paolo Roberto avstängd efter skämt om Me Too
Paolo Roberto har stängts av från Facebook, efter ett skämt om me too-rörelsen.På Twitter kritiserar Roberto nu Facebooks val att stänga av honom.Rätt allvarligt när tokvänstern försöker tysta meningsmotståndare skriver Paolo Roberto på Twitter.
Kampanj mot tafsande inför julbordssäsongen
Fulla restauranggäster som tafsar eller gör sexuella anspelningar är ett gissel för personalen.Inför de kommande julborden går de nordiska hotell- och restaurangfacken ut i en gemensam kampanj mot sexuella trakasserier, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Europas ekonomi stark - trots tysk storm
Turbulensen i tysk politik till trots - Europas ekonomi går starkare än på länge. Däremot riskerar den tyska regeringskrisen försätta EU:s arbete om fördjupat samarbete i pausläge.
Den multikulturelle mytmakaren Gauguin
Paul Gauguins experimentella arbetssätt är temat för en stor utställning i Paris. Birgitta Rubin fängslas av konstnärens bredd och multikulturella bildspråk - men saknar perspektiv på hans ljusskygga sidor.
Läs mer om Gauguin.
Gymnastikläkaren kan få 25 år för övergrepp
Idrottsläkaren som anklagas för övergrepp på unga gymnaster i det amerikanska landslaget och vid Michigan State University, kommer att erkänna sina brott i rättegången där han kan få minst 25 års fängelse, berättar en källa för AP.