22. November 2017 14.00-14.59

Staffan Persson ökar i Moberg Pharma

Finansmannen Staffan Persson har ökat innehavet i Moberg Pharma till drygt 10,2 procent i bolaget.
Läs mer om Moberg Pharma.

Dansvärlden vittnar om övergrepp på skolorna

Nära 600 kvinnor från den professionella dansvärlden har skrivit under uppropet #tystdansa. En stor del av berättelserna om trakasserier rör olika dansskolor och utbildningar, nästan lika många övergrepp har skett i jobbsammanhang i det material som SvD har fått ta del av.
Läs mer om SvD.
Ingves spår konkurser bland bostadsbolag
Riksbankschef Stefan Ingves tror att bostadsutvecklare kan gå i konkurs när marknaden viker. Men han tror inte på något dramatiskt prisfall. Han håller tummarna för att regeringen säger ja när det gäller förslaget om skärpt amorteringskrav.
Bosniens bödel dömdes: Tiotusentals får upprättelse
En viktig milstolpe för att skipa rättvisa för de tusentals offren i Bosnienkriget – så beskriver människorättsorganisationen Amnesty International den livstidsdom som Ratko Mladic gavs i Haag i onsdags. Bosniens bödel döms till livstids fängelse bland annat för folkmordet i Srebrenica.

Bilderna avslöjar Sofias och Victorias likheter

Två olika prinsessor.Och två olika uppdrag.Ändå finns det mycket som förenar kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia på de två senaste bilderna som har släppts av kungligheterna.
Läs mer om Sofia och Victoria.
Johan Schück: Rätt att Leif Östling avgår. Förtroendet för honom är rubbat.
Svenskt Näringsliv behöver en ordförande som företräder medlemmarna på ett genomtänkt sätt och inte tror att han kan uttala sig som privatperson. Därför är det logiskt att Leif Östling avgår.
Läs mer om Leif Östling.
AIK värvar målvakt – och förlänger med Linnr
AIK:s 20-årige målvakt Oscar Linnr förlänger sitt kontrakt med den allsvenska klubben.
Läs mer om Linnr och Oscar Linnr.
Familjen Qviberg ökar i Bilia
Familjen Qviberg fortsätter att öka sina innehav i Bilia.
Läs mer om Bilia.
Trots domen mot Mladic – försoning är ännu en vacker dröm
Många fylls denna dag av djup tillfredställelse. Bödeln från Balkan har äntligen fått sin dom. Men försoning på Balkan är fortfarande en vacker dröm. Samtidigt utspelar sig i regionen ett maktpolitiskt spel mellan Ryssland och Kina – medan EU är upptaget av inre problem.
Läs mer om Balkan, Kina, Mladic och Ryssland.
Inläggen hjälper inte. Vad är det för fel på min fot?
Hej. Sedan ett par år tillbaka har jag ont i min vänstra fot. Jag har fått ortopediska inlägg men de hjälper inte. Efter ett par timmars arbete kan jag knappt gå och om jag sätter mig ner så blir det ännu värre.
Polisen larmad till olycka på arbetsplats – en person skadad
En person ska ha skadats i en arbetsplatsolycka på ett företag i Bromölla kommun.Polisen anlände till platsen vid 14.30-tiden på onsdagen.
Läs mer om Bromölla.
Tips avslöjade politikers otillåtna arvoden
Politiker i Lilla Edet har begärt ut mötesarvoden som de inte haft rätt till.Det visar kommunens egen granskning efter att allmänheten slagit larm.– Jag ser allvarligt på detta, säger kommunalrådet Carlos Rebelo Da Silva (S), till TTELA.
Läs mer om Lilla Edet.
Boende kan tvingas från Sularpsfarmen
Räddningstjänsten anser inte att brandskyddet är tillräckligt säkert på Sularpsfarmen.Därför tvingas boende flytta från rummen inom fem dagar.Nu ska länsstyrelsen utreda för att ge sitt besked.
Två smittade av legionella – från vatten i lägenheter
Två personer i Trollhättan har smittats av legionella.Det är konstaterat att bakterien finns i de drabbades lägenhetsvatten.Smittskyddsläkare har larmat Trollhättans kommun om bakterien.– Måndagen den sjätte november tog vi prover. I fredags, den 17:e november, fick vi svar som visade att det fanns legionella i vattnet vilket vi meddelade fastighetsvärden, säger Ami Hammar, miljöinspektör vid Trollhättans stad, till Hem Hyra.
Läs mer om Ami Hammar, Hem Hyra och Trollhättan.
Fotbollslandslaget utmanar Fredricson om Jerringpriset
Inte sedan Gunde Svan har en herridrottare fått Jerringpriset två gånger. Nu kan Peder Fredricson ändra på det. Men han utmanas bland annat av Sarah Sjöström, Anna Nordqvist och ett par folkkära landslag.
Podcasten Värvet fyller 300 avsnitt – firar på Cirkus
Skandinaviens största intervjupodcast fyller 300 avsnitt och firar jubileet på Cirkus på torsdag. Kristoffer Triumf har sedan starten spelat in Värvet i sin atelj i Vällingby i västra Stockholm. DN Sthlm ställde fem frågor till den populära intervjuaren.
Läs mer om Stockholm, Vällingby och Värvet.
Michelle Pfeiffer helt oigenkännlig
Här är Michelle Pfeiffers stora förvandling.På nya bilder ser hon helt oigenkännlig ut. Stjärnan håller just nu på och spelar in Ant-Man and the Wasp och har förändrats totalt för rollen, skriver Daily Mail.
Läs mer om Ant-Man, Daily Mail och Wasp.
Kulturprofilen anklagad för övergrepp för 20 år sedan
Den kulturprofil som av 18 kvinnor anklagas för sextrakasserier och övergrepp har långt tidigare utpekats för liknande handlingar.Redan 1997 skrev Expressen om mannen efter att en kvinna skickat ett nödrop till bland annat Svenska Akademien om den sexterror hon och andra kvinnor utsatts för.Men mannens övergrepp har fortsatt enligt de kvinnor som nu träder fram.
Läs mer om Expressen och Svenska Akademien.
De kan vinna Jerringpriset
Sarah Sjöström, Tre Kronor och Daniel Ståhl.I år är det riktigt tunga kandidater som gör upp om Radiosportens Jerringpris.
Äldre man misstänks ha våldtagit åttaåring
En man i 70-årsåldern från Mellansverige åtalas vid Varbergs tingsrätt för grov våldtäkt mot barn.
Läs mer om Mellansverige.
Kritiken mot TV4: Plågsamt uselt
Fotbollsgalan var rent tv-mässigt en katastrof.Den menar forne TV4-profilen Marcus Birro.– Det är obegripligt hur plågsamt usel det sköts i Sverige, säger Birro i podcasten Öppet hjärta.
Läs mer om Birro, Sverige, TV4 och Öppet.
Branagh hyllade svenske polisen Ted i sitt tacktal
Vid International Emmy Awards fick Kenneth Branagh ta emot pris för best performance by an actor för sin roll i den brittiska versionen av Wallander.I sitt tacktal nämnde han den svenske polisen Ted Eriksson, som han lärde känna vid inspelningarna i Ystad och som i höstas blev knivstucken i en attack vid Medborgarplatsen i Stockholm.– Han har i verkligheten stött på vad de här berättelserna handlar om, sa Branagh i sitt tal.
Elen ovanligt billig i vinter
Elkonsumenter kan hoppas på en ovanligt billig vinter. Men på några års sikt har prisbilden dragit i väg ordentligt.
Minnesord: Stig A Fransson
Som tidigare meddelats har Stig A Fransson, Solna, avlidit vid 84 års ålder. Närmast anhöriga är hustrun Gunborg samt döttrarna Eva, Lena och Gerda med familjer.
Läs mer om Eva, Gerda, Gunborg, Lena, Solna och Stig A Fransson.
Storbritannien sänker tillväxtprognoser
Den brittiska regeringen sänker sina tillväxtprognoser.
Meghans nya kärleks- beslut med Harry
Prins Harry och flickvännen Meghan Markle ska bli sambor.– Hon är på väg att flytta in i prinsens boning, uppger Hollywoodlife.Nu väntar det engelska folket på att förlovningen ska tillkännages.
OS-guldmedaljör fast för doping – stängs av
Den ryska dopingskandalen fortsätter att rada upp förbrytare.Nu har fyra idrottare, däribland en guldmedaljör från vinter-OS i Sotji 2014, blivit avstängda av den internationella olympiska kommittn.
Läs mer om Sotji.
Erik Helmerson: Östling avgår, frågan kvarstår
Leif Östling försvinner från scenen. Men hans berömda fråga Vad fan får jag? får aldrig klinga ut.
Läs mer om Vad.
Mutor och maffiametoder i rättegången mot Fifahöjdarna
Den internationella fotbollens ledare anklagas inte sällan för att ha ägnat sig åt maffiaverksamhet. Det finns inget som motsäger detta påstående hos de män som nu står åtalade vid en domstol i New York.
Läs mer om Fifahöjdarna och New York.