24. November 2017 11.00-11.59

Rökutveckling i Bolidens gruva

Det är rökutveckling 700 under meter jord i Bolidens gruva.Nu har personalen evakuerats till särskilda räddningskammare, uppger SVT Dalarna.

Polisen utreder en av prins Daniels rådgivare

I spåren av #metoo – nu utreds en av prins Daniels rådgivare av polisen, misstänkt för sexuellt ofredande.Trots utredningen bjöds mannen in till ett officiellt mingel av kronprinsessparet, skriver Aftonbladet.– Deltagare på minglet tyckte det var opassande att han var där, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.
Niklas Orrenius: Erdogans auktoritära arm når svenska bostadsområden
KRÖNIKA. Turkiske regimkritikern Abdullah Bozkurt flydde för att undkomma utrensningarna och massgripandena i hemlandet. Han hade inte räknat med att förföljelsen av honom och hans familj skulle fortsätta på svensk mark.
Läs mer om Abdullah Bozkurt.
Oneplus kaxiga Black Friday-deal: Sänker priset på 5T med 0,01 kronor
Tar ställning mot prislekar med symbolisk prissänkning.
Läs mer om Black Friday-deal.
Apple-patent skvallrar om planer på vikbar Iphone
Telefonens skärm ska kunna öppnas och stängas som en bok.
Läs mer om Iphone.
Svenska #metoo-kampanjen – en världsnyhet
Under hösten har #metoo-kampanjen gått som en löpeld genom landet. Men nyheter om övergrepp kopplade till filmstjärnor, toppolitiker och Svenska Akademien har också uppmärksammats av stora internationella medier.
Läs mer om Svenska Akademien.
Räddningstjänsten vädjar: Ring inte till 112 i onödan
Snön har börjat falla och antalet trafikolyckor har därmed ökat.Nu uppmanar räddningstjänsten alla medtrafikanter att tänka till innan de slår numret till SOS Alarm.– Stanna gärna och ta reda på om något verkligen har hänt, säger Henrik Cedergren, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad, till Sundsvalls Tidning.
Läs mer om Henrik Cedergren och Medelpad.
Eva-Karin Gyllenberg: Drottningen och hennes skepp stävar norrut i vår
Hej! Ser dina inlägg om Stockholm som viktiga i den forsande tid vi lever i just nu – och inte minst att berätta för oss äldre, som inte orkar eller kan söka info i datorerna! Min fråga: Vad händer med skulpturen vid Stureplan, vid Nordstjernanhuset? Vet att konstnären är Björn Evensen, och kanske betald en gång med deras pengar.
De är ingen rolig spik – men trolig
Newcastle krossades.Stjärnor var tillbaka.Manchester United lägger inte.
Mästarna förlänger med nyckelspelare
Olafur Gudmundsson stannar i IFK Kristianstad.Lagkaptenen har förlängt sitt kontrakt till sommaren 2020.– Jag hade en del bud från både Tyskland och Frankrike men det känns rätt att förlänga kontraktet, säger han till klubbens hemsida.
Läs mer om Frankrike och Tyskland.
Ännu en vd anhållen – utreds för insiderbrott
En vd för en aktietorglistad industrikoncern utreds för insiderbrott.Personen är även vd för ett bolag som finns registrerat på Stockholmsbörsen.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Charlotte Kallas 21 bästa träningstips
Lagom till världscupstarten släpper Charlotte Kalla sin första bok Styrka, teknik och pannben, dels är det en historia om hennes uppväxt i Tärendö och vilken viktig roll hennes farfar spelade i hennes val av idrott. Men främst är det en bok om träning. Charlotte Kalla delar i boken med sig av sina bästa tips och förklarar i detalj vad en skidåkare ska göra för att ta nästa utvecklingskliv.
Läs mer om Charlotte Kalla, Styrka och Tärendö.
Halfvarsson ende svensk vidare
Om det gick bra för damerna så gick det desto sämre för herrarna i sprintkvalet i finska Ruka. Av sju åkare var det bara Calle Halfvarsson som tog sig vidare till kvartsfinal.
Läs mer om Calle Halfvarsson och Ruka.
Höjd riktkurs för Ipco
Jefferies International höjer riktkursen för Ipco till 47 kronor från 39 kronor.
Läs mer om Ipco.
Rattligan slog till igen – flera BMW-bilar utsatta
Rattligan fortsätter att gäcka bilhandlar.I veckan har ytterligare ett inbrott skett när utrustning från sex BMW-bilar stals från bilhallen i Mörtlösa.– Det ovanliga med den här stölden är att det bara var sex bilar, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik till Corren.
Läs mer om Corren och Mörtlösa.
7-eleven lanserar eget sminkmärke
Lyckas du glömma sminket hemma när du verkligen behöver det?Lugn, snart kan du panikköpa smink på språng utan att bränna hål i plånkan.7-eleven håller nämligen på att lansera sitt eget sminkmärke - Simply Me.
Läs mer om Simply Me.
Lisa Ajax svåra sjukdom: Kände mig ful och äcklig
I kväll återvänder Lisa Ajax till Idol-scenen för att sjunga en duett.Nu berättar hon om det självklara valet att sjunga med Gabriel Cancela och hur hon har handskats med hudsjukdomen.– Det har varit riktigt jobbigt, jag har känt mig ful och äcklig.
Kinesisk förskola misstänks ha drogat barn
En förskola i Peking misstänks ha drogat barnen. Enligt uppgifter från föräldrarna ska det också ha förekommit fysisk och mental bestraffning. Nu protesterar föräldrarna och myndigheter anklagas för att ha döljt händelserna, skriver BBC.
Läs mer om BBC och Peking.
Black Friday 2017: Här hittar du bästa hörlurarna – billigast
Passa på att köpa ett par sprillans nya hörlurar på Black Friday! Vi samlar bästa erbjudandena, oavsett vilken typ av hörlur du är ute efter.
Läs mer om Black Friday.
Efter kritiken – han föreslås bli ny ordförande i IFK Göteborg
GÖTEBORG. IFK Göteborg ska utse en ny ordförande.I dag presenterade valberedningen sitt förslag: Mats Engström, 62.– Det handlar om att ha en röd tråd i hela verksamheten. Det här känns som ett naturligt val, säger valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg.
Läs mer om Joakim Brinkenberg.
Fiasko av svenska herrarna – en vidare
Svenska damerna gjorde storsucc i prologen i Ruka.För herrarna gick det desto sämre. Calle Halfvarsson gick vidare – men både Marcus Hellner och Teodor Peterson rök direkt.
Läs mer om Ruka.För och Teodor Peterson.
Khalil, 14, rymde hemifrån för att kriga för IS
För ett och ett halvt år sedan rymde Khalil som då var 13 år gammal, hemifrån för att strida för terrororganisationen IS.Nu är han på ett rehabiliteringscenter i Syriens huvudstad Aleppo.Med sina 14 år är han nu yngst i sin klass, skriver CNN.
Läs mer om Aleppo.Med, CNN och Khalil.
Jomshof: Kommer rapportera om nån beter sig illa
Efter #metoo-uppropet startade Sverigedemokraterna fått in flera anmälningar.Partiet har därför tillsatt en säkerhetskonsult och en medarbetarundersökning.– Kränker man andra ska man inte stå på vår riksdagslista, säger Richard Jomshof till Svenska Dagbladet.
Nya Peugeot 308 med svenska priser
Peugeot 308 har fått en sedvanlig facelift innan nästa generation gör entr. Pris för billigaste versionen är lägre än för konkurrenter från både Kia och VW.
Läs mer om Kia.
Toppnamn lämnar svenska Microsoft – här är veckans chefsnytt
Svenska Coromatic hämtar sin nya koncernchef på Microsoft. Det senare bolaget har dock redan ersättaren plats. Dessutom plockar Tele2 in en marknadsprofil, PTS pratar spektrum och Dustin kryddar styrelsen.
Läs mer om Dustin, Microsoft och Tele2.
Black Friday-kaos sänkte Prisjakt – sajten svår att nå under förmiddagen
Årets mest intensiva shoppingdag verkar få servrarna att gå på knäna.
Läs mer om Prisjakt.
Toppnamn lämnar svenska Microsoft – här är veckans chefsnytt
Svenska Coromatic hämtar sin nya koncernchef på Microsoft. Det senare bolaget har dock redan ersättaren plats. Dessutom plockar Tele2 in en marknadsprofil, PTS pratar spektrum och Dustin kryddar styrelsen.
Läs mer om Dustin, Microsoft och Tele2.
Fotbollsfruns ilska i tv: Ni är såna svin
Rebekah Vardy ställdes inför en osannolik uppgift i ett brittiskt tv-program.Då tappade hon fattningen – och tog ut sin frustration på programledarna Anthony McPartlin och Declan Donnelly.– Ni är såna svin, säger Vardy enligt tidningen The Sun.
Udda förslaget: Sjöpungar ska stoppa övergödningen
Kent Stenhammar (S) har lagt en något udda motion som ska behandlas i kommunfullmäktige i Kungsbacka.Förslaget går ut på att etablera en odling av – sjöpungar.