24. November 2017 12.00-12.59

Brummeruppbackade Bodenholm Capital har sålt allt i Humana

Omsorgsbolaget Humanas näst största ägare, Brummeruppbackade Bodenholm Capital, har på torsdagen sålt hela sitt innehav om 3,2 miljoner aktier, nästan 6 procent av bolaget.

Skolpersonalen satt på Oscar – nu får han rekordskadestånd

Oscar* blev fasthållen i skolan. Nu har Skolverket beslutat om att han får 110 000 kronor i skadestånd. En väldig lättnad, säger han.
Läs mer om Oscar och Skolverket.
FN meddelar: Tre döda i Mali
FN meddelar att minst tre FN-soldater har blivit dödade i Mali. I nuläget finns det än så länge inga uppgifter om några svenskar ska ha blivit dödade.
Läs mer om FN-soldater och Mali.
Mosk i Sinai attackerad
Moskn i norra Sinai attackerades under fredagsbönen.Nu uppger källor inom egyptiska säkerhetstjänsten att dussintals personer har skadats, rapporterar AP.
Läs mer om Sinai.

Idrottare uppmanas anmäla övergrepp under OS

I spåren av #metoo-uppropen har sexuella övergrepp blivit en fråga inför vinter-OS. Idrottare uppmanas att anmäla kränkningar under spelen i Sydkorea i februari.
Läs mer om Sydkorea.
SD-motion: Dra in medborgarskap för arbetslösa
Medborgarskap ska kunna dras in för den som är arbetslös. Det föreslås i en av motionerna som diskuterades på Sverigedemokraternas landsdagar på fredagen. – De enda som har naturlig rätt att bo i Sverige är vi svenskar, sade riksdagsledamot Jeff Ahl (SD).
Läs mer om Jeff Ahl och Sverige.
Rökutveckling i Boliden-gruva
Det är rökutveckling i Bolidens gruva i Garpenberg i Dalarna.
Läs mer om Boliden-gruva, Dalarna och Garpenberg.
Amerikanska artisten död, 59 år gammal
Amerikanska artisten Tommy Keene har gått bort, 59 år gammal.Dödsfallet offentliggjordes med ett pressmeddelande på Keenes hemsida, skriver Variety.Tommy dog oväntat och fridfullt i sin säng står det i pressmeddelandet.
Läs mer om Tommy Keene och Variety.Tommy.
Storbråket: Ni är pinsamma
Florentino Perez har dömt ut Arsenal som pinsamma.Det hävdar spanska Diario Gol.
Läs mer om Arsenal och Diario Gol.
FN meddelar: Tre döda i Mali
FN meddelar att minst tre FN-soldater har blivit dödade i Mali. I nuläget finns det än så länge inga uppgifter om några svenskar ska ha blivit dödade.
Läs mer om FN-soldater och Mali.
Pensionsfond slängs ut från PPM-systemet
Aggressiv marknadsföring, otydlig information och oskäligt långa avtalstider – nu kastar Pensionsmyndigheten ut pensionsfonden Advisor Världen från fondtorget. Men fondspararna behöver inte vara oroliga för att deras pengar försvunnit.
Bianca Ingrosso slår tillbaka efter kritiken
Bianca Ingrosso visar signaler på att hon är nära att gå in i väggen.Fansen ber henne att lugna tempot, nu ryter realitystjärnan ifrån mot ovälkomna råd:Jag har aldrig sagt att jag har gått in i väggen eller är utmattad! Jag säger bara att jag är på god väg att komma dit!
Martin Melins exfru flyttar med barnen
Martin och Christina Melin köpte huset 2002 och renoverade allt.Sedan skilsmässan har Christina bott kvar själv där med barnen.Huset ligger etta på klicktoppen –för 4,5 miljoner kronor kan det bli ditt.
Läs mer om Christina och Christina Melin.
Paret Mandelmanns exklusiva julfirande
Succparet Gustav och Marie Mandelmann i Mandelmannsgård blir julvärdar i tv-rutan.Nu bjuder Kristallen-vinnarna in till ett unikt julfirande med korvstoppning, dans och julfrukost.– Det är en väldigt bra avslutning på ett odlingsår, säger Gustav Mandelmann om julavsnittet.
Svensk rivstart på Europatouren
Läs mer om Europatouren.
Villa i brand – väg avspärrad
Brandkår försöker just nu släcka en fullt utvecklad villabrand, utanför Strömstad. under släckningsarbetet så har man stängt av vägen fram till branden. Det är i nuläget oklart om någon kommit till skada.
Läs mer om Strömstad.
Här har villapriserna ökat mest i Sverige
I Timrå och Säter har villapriserna ökat mest i Sverige de senaste tio åren.Det visar ny statistik från Svensk Mäklarservice.Men alla som ägt villa senaste tio åren är vinnare.
16-åring våldtog flicka på idrottsdag – döms
På fredagen kom domen mot den 16-åring som åtalats för våldtäkt mot barn efter att han våldtagit en flicka under en idrottsdag med skolan.16-åringen döms för sexuellt övergrepp mot barn och ungdomsvård.Trots att 16-åringen tidigare är dömd för ofredanden mot tre flickor fick han gå kvar på skolan.
Linna vann mål om sexuella trakasserier på julfesten
Trots att tiotusentals kvinnor skrivit under Metoo är antalet som anmäler sexuella trakasserier på jobbet en minoritet. En som drivit sin sak rättsligt och vunnit är 21-åriga Linna som drabbades på företagets julfest. – Rättssystemet fungerade. Det känns skönt. Jag hoppas att fler anmäler, säger hon .
Läs mer om Linna och Metoo.
Malin Fransson: Sexskämten. Jag förträngde och gick vidare för att vara en av grabbarna
På väg till en bortamatch med ett lags supporterklubb för att göra ett reportage. Under den flera timmar långa bussresan visas porrfilmer non stop. Min enda tanke – du får absolut inte visa att du bryr dig utan helst skämta lite. Kliver in i omklädningsrummet för att hinna ta citat innan pressläggningstiden.
100 personer i säkerhetskammare
Runt 100 anställda vid Bolidens gruva i Garpenberg har satts i en säkerhetskammare på grund av rökutveckling, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Garpenberg.
Lastbil och mc i svår olycka
En lastbil och en motorcykel har krockat på riksväg 44.Vägen är helt avstängd.– Det rör sig om en allvarlig olycka, säger Tommy Emriksson, inre befäl vid Samhällsskydd Västra Skaraborg.
Grotesco släpper musiken till flyktingmusikalen
Nu släpper Grotesco musiken från hyllade Flyktingkrisen – en musikal. Humorgruppen tidigarelägger det planerade släppet på strömningstjänsterna på grund av den stora efterfrågan.
Läs mer om Flyktingkrisen och Grotesco.
Sofia våldtogs under träningsläger: Folk visste, men det tystades ner
När Sofia Billger var 14 år och tränade jujutsu våldtogs hon av en manlig 26-årig kampsportare i samband med en fest. Många visste vad som hänt, men ingen sa något. Två år senare gjordes en polisanmälan, men utredningen lades ner. Nu berättar 25-åriga Sofia om händelsen. Och hon gör det för sin ofödda dotters skull. – Jag vill att idrotten ska vara en plats där hon är trygg.
Läs mer om Sofia.
Musikaliska resor på jorden – och vidare ut i kosmos
För alla oss som älskar repetetiv musik mellan folkmusik, minimalism och jazz är det julafton redan nu, skriver Dan Backman om Goran Kajfe nya grupp Tropiques, en avknoppning med mer minimalistisk profil.
Läs mer om Dan Backman och Goran Kajfe.
Publikrekordet är på väg att krossas
Linköping ser ut att krossa publikrekordet i damernas hockeyliga SDHL.Inför matchen mot HV 71 på söndag har 7600 biljetter förhandsbokats.– Det vore självklart jätteroligt, framför allt för att öka intresset för damhockeyn, säger förra stormålvakten Kim Martin Hasson.
Läs mer om Kim Martin Hasson.
Rektorns skarpa brev – efter stöket
En del elever som åker skolbuss till skolan i Bengtsfors har uppfört sig illa.Därför har ansvariga skickat ut ett brev till föräldrarna om problemet.– Vi vill sätta ner foten för att resorna ska vara säkra. Vi kräver inget mer än normalt hyfs av våra elever. De som inte rättar sig efter det ta sig till skolan på annat sätt, säger Patrik Edvardsson, biträdande rektor.
Läs mer om Patrik Edvardsson.
84-årig man drogades – medvetslös i 36 timmar
Med en ofrivillig kopp kaffe drogades en 84-årig man medvetslös i sin bostad.Mannen hittades av anhöriga – ett och ett halvt dygn senare, naken på sitt sovrumsgolv.10 000 kronor, ID-kort och ett bankkort försvann i samband med händelsen, från 84-åringens hem.– De hann dricka lite kaffe, men efter en kort stund mindes han inte något mer, säger Jimmy Serrano, kammaråklagare vid åklagarmyndigheten i Malmö.
Läs mer om ID-kort, Jimmy Serrano och Malmö.
Ännu ett fondbolag kastas ut från PPM
Advisor slängs ut från Pensionsmyndighetens fondtorg.Det avslöjar Dagens industri i dag.
Läs mer om PPM.
Författare om Akademiens kopplingar: Allting är så patetiskt
Författare reagerar nu på Svenska Akademiens kopplingar till Kulturprofilen. Akademiens djupt mossiga grundstruktur har möjliggjort att man låtit honom hållas, säger David Lagercrantz till DN.