24. November 2017 14.00-14.59

Android 8 Oreo kommer till Nokias flaggskeppstelefon

8 får 8 i mjukvaruuppdateringen som rullas ut i dag.
Läs mer om Oreo.

Regeringen föreslår kostnadstak för snabblån

Regeringen föreslår flera åtgärder för att åstadkomma en mer ansvarsfull marknad för snabblån och andra högkostnadskrediter.
Ohly portas från V-arrangemang
Vänsterpartiets förre partiledare Lars Ohly portas från alla partiets arrangemang efter sexuella trakasserier, uppger partiet.
Läs mer om V-arrangemang.
Skivrecension: En mer personlig Björk startar om
Ju mer konstmusikaliskt knepig Björks musik har blivit, desto mer personliga har hennes texter blivit. Nya Utopia är inget undantag, utan följer upp den förra skilsmässoskivan med teman som återuppbyggnad, spirituellt sökande och försiktig förälskelse.
Läs mer om Björk.

Lotta Olsson tipsar om nio nya deckare: Vägen till galenskapen

Kåda är en roman om hur en originell familj gradvis blir allt mer galen. Men är det en deckare? Jo, på första raden begås ett mord.
Greta Thurfjell: Kan man med gott samvete fortfarande skilja på verk och person?
Diskussionen om att skilja på verk och person känns tröttsam – men i dessa dagar är den svår att se förbi.
Tredje person häktad för mordet i Bromma
Ytterligare en person har häktats, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, med anledning av dödsskjutningen av en 28-åring, utpekad gangsterledare i Mariehäll, Bromma. Mannen är en 35-åring från Märsta.
Läs mer om Bromma, Mariehäll och Märsta.
Digitaliseringsfest landet runt – här är veckans it-affärer
Veckans affärssvep är en nedslagsresa genom stora delar av Sverige, där digitaliseringsbyggandet bjuder på webb, nät, kommunaldrift, administrationsverktyg, kontor och börsäventyr.
Läs mer om Sverige.
Den här 12-åringen är en av världens yngsta tatuerare
Vissa vet tidigt vad de ska bli när de blir stora.Den här killen är ett exempel.Han är 12 år gammal och en av världens yngsta tatuerare.
Kalla ställer in – efter succn
STOCKHOLM/RUKA. Charlotte Kalla nådde fram till semifinal i världscuppremiären.Svenskan var nöjd med sprinttävlingen – men lämnade också beskedet att hon inte tänker tävla mer i sprint under vintern.– Vanlig sprint ska jag inte köra i år, säger Kalla.
Läs mer om Kalla.
Finska beskedet: Kan starta polisutredning
Polisen i Helsingfors överväger att inleda en förundersökning efter svenska friidrottsstjärnan Moa Hjelmers uppgifter om att hon blev våldtagen i samband med Finnkampen 2011. Det skriver den finländska tidningen Iltalehti.
Läs mer om Finnkampen och Iltalehti.
Bil i krock med mitträcke på E6 – körfält avstängda
En bil har krockat med med mitträcket längs E6 i Göteborg.Olyckan har trafikpåverkan i norrgående riktning.– Vi har fått stänga av två körfält, och trafiken går långsamt, säger larm- och ledningsopertör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Julklappsilskan: Riktigt ledsen
Hon samlade in pengar så att deras barn skulle få julklapparna familjen inte hade råd med.Familjens reaktion var inte vad Agnes-Cecilia Karlsson räknat med.– Jag blev riktigt ledsen och besviken. Att man kan vara så otacksam, säger hon.
Therese Borssn ny expert i Eurosports OS-trupp
Som aktiv körde hon två OS och fyra VM. Nu kliver tidigare alpinstjärnan Therese Borssn in som sista expert i Eurosports OS-trupp. - Det ska bli jättespännande att få uppleva ett OS från den sidan, säger 32-åringen.
Läs mer om Therese Borssn.
Nilsson visade klass direkt – norskt fiasko premiären
Stina Nilsson visade vinnartakter direkt när hon vann sprinten i Ruka med tre tiondelar före Sadie Bjornsen från USA. Calle Halfvarsson tog tredjeplatsen i herrklassen där norrmannen Johannes Kläbo var helt suverän.
Läs mer om Ruka, Sadie Bjornsen och USA.
Hej helgkonsument: Niklas Strömstedt
Till helgen klär sig Niklas Strömstedt i röd sammet och hoppas kunna fynda en lövblås. Och för julstämning laddar han med adventskalender och egen julshow.
Skivrecension: Loreen tar ett stort kliv från klubbpopen
Fem år efter sitt genombrott tar Loreen hjälp av Amason för att skapa en mjukare, mer analog hippiepop. Men hon spelar ändå lite väl säkert.
Läs mer om Amason och Loreen.
Jonas Thente: Det är du som avgör vad som ska ingå i en litteraturkanon
Lagerberg och Strinderlöf, vafan dårå? Litteraturkanon är på tapeten igen, men vem eller vilka bestämmer över den egentligen? Jonas Thente vet.
Läs mer om Strinderlöf.
S-ministern ville inte skatta för EU-inkomster
Migrationsminister Helne Fritzon, S, vill inte skatta för inkomster från EU.Men hon får bakläxa från skattemyndigheten – som nu tar upp ytterligare 142 704 kronor till beskattning.Skatteverkets uppfattning är att sedvanliga privilegier, immunitet och lättnader inte innebär befrielse från nationell beskattning. skriver myndigheten i sitt beslut.
Läs mer om EU-inkomster.
Patienter vårdas i kulvertar – Danderyds sjukhus får skarp kritik
Det strider mot hälso- och sjukvårdslagen att patienter vårdas i kulvertar i väntan på vårdplats. Det slår Inspektionen för vård och omsorg fast, efter en inspektion på Danderyds sjukhus.
Läs mer om Inspektionen.
Aybmi Adby: Murar kan inte skydda ett samhälle
Nigerianska Aybmi Adbys debutroman Stanna hos mig har hyllats av kritiker runt om i världen. DN: Georg Cederskog har träffat henne.
Läs mer om Stanna.
Skivrecension: Femtonårige J.O.N gör gammal punk ny
Genom att spela punkklassiker på Göteborgs gator har femtonårige Jon Fredriksson lärt sig den tidigaste brittiska punkens idiom så väl att det låter som hans eget.
Läs mer om Jon Fredriksson.
Linköping ställs mot Manchester City
Linköping får tufft motstånd i kvartsfinalen av Champions League. De svenska mästarna lottades mot engelska Manchester City
Läs mer om Manchester City.
Skivrecension: Fascinerande variationer av och på Chopin
Michail Pletnev gör ett nytt Chopinprojekt med fokus på omtolkningar, både i andra kompositörers vidarearbetningar och Chopins egna variationer över Mozart.
Läs mer om Chopin, Chopinprojekt och Mozart.
Slutsatsen att kvinnor inte kan AI är skitsnack
Kvinnliga entreprenörer passar bäst inom smink eller e-handel. Svåra saker som AI och deep tech får grabbarna ta hand om. Det är i korthet budskapet som inkubatorn Sting sänder ut.
Läs mer om Sting.
Nye Northug krossade alla
Johannes Hösflot Kläbo satte fart – och då hade inte Halfvarsson eller någon annan något att sätta emot.Men svensken fick en hedrande tredjeplats.– Kläbo är i ett annat universum, säger Hård.
Läs mer om Halfvarsson och Hård.
Oljeutsläpp på väg mot Västkusten
Ett oljeutsläpp utanför danska Läsö rör sig mot Bohuslän.– Flyget har varit ute och kört över det under förmiddagen och inte sett något ännu, men vi fortsätter sökandet och håller koll under helgen, säger Angelica Johansson, operatör vid kustbevakningens ledningscentral.
Northug bara på 17:e plats i premiären
Petter Northug har det inte lätt nu. Inte uttagen till världscupen och i konflikt med förbundet. På fredagen gick det inget vidare heller. Men kanske kan han satsa på en delvis ny karriär.
Skivrecension: Johan Hörln har järnkoll på 50- och 60-talsjazzen
Tillsammans med den amerikanska trombonisten Andy Hunter leder altsaxofonisten Johan Hörln en ny grupp som kunde vara modellerad på självaste Dave Hollands fantastiska kvintett.
Läs mer om Andy Hunter och Johan Hörln.
Skivrecension: Filmisk musik med öronen på helspänn
Som stumfilmsmusiker med fascination för detaljer blir Matti Byes skira pianomusik ofrånkomligt filmisk, trots att den just den här gången är helt fristående.
Boktoppen vecka 47 – DN:s kritiker listar veckans bästa böcker
DN:s kritiker listar de bästa böckerna just nu.
Vd köper och säljer i Amnode
Lars Save, vd i Amnode, har köpt 1 miljon aktier för 0:166 kronor styck och sålt 1,7 miljoner aktier för 0:149 kronor styck den 20 november.
Läs mer om Amnode.
Svensk sprintsucc i världscuppremiären
Det blev svensk succ direkt i världscuppremiären.Stina Nilsson tog hem sprinten i Ruka – och Ida Ingemarsdotter kom fyra.– Det var inget snack om saken, säger experten Anders Blomquist i SVT.
Läs mer om Ida Ingemarsdotter, Ruka och SVT.
Skivrecension: Darin var roligare som popstjärna
Nyss fyllda trettio siktar en vuxen Darin nu på att göra musik som kan finnas i bakgrunden medan livet pågår. Som en sommarstugetapet.
Läs mer om Darin.
Skivrecension: PnB Rock suddar ut hiphopgränser
PnB Rock är en typisk representant för den moderna hiphop som suddar ut gränser mellan rap och sång, mellan album och mixtape, mellan underground och mainstream.
Skivrecension: Noel Gallagher har nått fram till 90-talet
I stället för att återförena Oasis har Noel Gallagher nu kommit fram till ett annat 90-tal med sitt soloprojekt, präglat av triphop och dansant Madchesterpop.
Läs mer om Madchesterpop och Noel Gallagher.