24. November 2017 16.00-16.59

Mona Sahlin straffas för skattebrott

Hon deklarerade inte för alla inkomster de senaste två åren.Nu döms den tidigare S-toppen Mona Sahlin till böter för skattebrott rapporterar nyhetsbyrån Siren.– Totalt sett handlar det om ett skatteundandragande på över 217 000 kronor. Hon har erkänt brott och godtagit strafföreläggandet, säger kammaråklagare Arne Fors till Siren.
Läs mer om S-toppen Mona Sahlin och Siren.

Tre bilar i olycka på E45 – stor trafikpåverkan

Tre bilar har kolliderat längs E45 i centrala Trollhättan.Olyckan begränsar framkomligheten i trafiken.– Det är en genomfartsled, så trafikpåverkan blir stor, framför allt i norrgående riktning, säger Peter Grönros, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.
Läs mer om E45 och Trollhättan.Olyckan.
Häktas för dödsskjutning i Bårslöv
Två personer har häktats, misstänkta för inblandning i mordet på en 20-åring i Bårslöv utanför Helsingborg i slutet av oktober.
Läs mer om Bårslöv och Helsingborg.
Mona Sahlin straffas för skattebrott
Mona Sahlin (S) har lämnat oriktiga skatteuppgifter vid två tillfällen under 2015 och 2016. Det slår Ekobrottsmyndigheten fast.

Carl Johan von Seth: EU vinner inga hjärtan i öst

Ukraina förtjänar att erbjudas en långsiktig väg till EU-medlemskap.
Läs mer om EU-medlemskap och Seth.
Twitter får stöd för bokmärken - snart kan du spara dina favorit-tweets
Funktionen testas för närvarande och kommer troligtvis att rullas ut till allmänheten inom kort.
Jailbreak av IOS är på väg att dö ut
Efter nedstängningen av två stora programarkiv på Cydia ser det mörkt ut för jailbreak-entusiaster.
Läs mer om Cydia.
Mona Sahlin döms för skattebrott
Tidigare S-ledaren Mona Sahlin döms till böter för skattebrott, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Timell ännu inte förhörd för misstänkt våldtäkt
Martin Timell utreds för en misstänkt våldtäkt – men har ännu inte blivit förhörd, enligt nya polisuppgifter till Expressen.Kvinnan som gjort polisanmälan har tidigare sagt:– Efter tre försök till uppgörelse, så får jag göra jobbet som TV4 borde ha gjort, för länge sedan. Så känner jag. TV4 borde ha anmält detta.
Läs mer om Expressen.Kvinnan och TV4.
Man som misstänkts för mord på Luna, 4, har släppts
Den person som anhölls tidigare i veckan misstänkt för mordet på Luna, 4, och tre andra personer har släppts, rapporterar GP.– Det finns inte tillräckliga skäl för häktning, säger kammaråklagare Stina Lundqvist till tidningen.
Läs mer om Luna och Stina Lundqvist.
Herrstedt: SD i framkant i arbetet mot sexuella trakasserier
SD:s kvinnoförbund ska öppna en mejladress för att fånga upp berättelser i samband med #metoo-kampanjen. – Partiet har legat i framkant och jobbat med detta, sade förbundets ordförande Carina Herrstedt.
Läs mer om Carina Herrstedt.
Lag Hasselborg klart för EM-final
De svenska curlingdamerna i Lag Anna Hasselborg är klara för EM-final efter 7–3 i semifinalen mot Italien. I finalen väntar vinnaren mellan Skottland och Schweiz för svenskorna som tog silver i EM i fjol.
Twitter får stöd för bokmärken - snart kan du spara dina favorit-tweets
Funktionen testas för närvarande och kommer troligtvis att rullas ut till allmänheten inom kort.
Per Wästberg: Jag har svårt att känna dåligt samvete
Kulturprofilen tilldelades en orden efter rekommendation från Per Wästberg. I dag ser Per Wästberg kulturprofilens verksamhet i nytt ljus.
Läs mer om Per Wästberg.
Avlivade trafikskadat rådjur – fick bilen förstörd
Ett rådjur blev svårt trafikskadat och eftersöksjägaren skulle precis avliva det när förbipasserande skrek mördare och krossade bilrutan.– Människor förstår inte att vi är ute för att ta hand om skadade djur, säger NVR-ansvarig polis Mats Berg till Svensk Jakt.
Läs mer om Svensk Jakt.
Joggande poliser – skräckexempel utomlands
Poliserna i Oskarshamn ville skapa lugn och trygghet för joggande kvinnor genom att hänga med på kvällsturerna. Nu har nyheten om de joggande poliserna spritt sig utomlands – inte minst i högerextrema kretsar som använder initiativet som ett skräckexempel, skriver P4 Kalmar.
Läs mer om Oskarshamn.
Skyddstopp på sjukhus efter dödshot
En patient ska ha jagat personal med ett tillhygge och dödshot mot personal gör att fyra fackförbud gått samman och anmäler skyddstopp på en avdelning på Östra sjukhuset i Göteborg, skriver SVT Nyheter Väst.– Nu har man nått en gräns där medarbetarnas säkerhet inte längre kan upprätthållas, säger huvudskyddsombudet Matilda Eriksson, till SVT.
Mona Sahlin straffas för skattebrott
Mona Sahlin straffas för skattebrott.Det rapporterar nyhetsbyrån Siren.– Totalt sett handlar det om ett skatteundandragande på över 217 000 kronor. Hon har erkänt brott och godtagit strafföreläggandet, säger kammaråklagare Arne Fors till Nyhetsbyrån Siren.Följden blir villkorlig dom och 50 dagsböter på totalt 23 000 kronor.
Herrstedt: SD har legat i framkant i arbetet mot sexuella trakasserier
SD:s kvinnoförbund ska öppna en mejladress för att fånga upp berättelser i samband med #metoo-kampanjen. - Partiet har legat i framkant och jobbat med detta, sade förbundets ordförande Carina Herrstedt.
Läs mer om Carina Herrstedt.
Erik Helmerson: Förbjud omorganisationer
Eftertänksamma reformer är bättre än huvudstupa revolution. Det är dags för ett förbud av omorganisationer!
Mona Sahlin straffas för skattebrott
Mona Sahlin har lämnat oriktiga skatteuppgifter under 2015. Det slår Ekobrottsmyndigheten fast.
SVT: Därför är vi tysta om julvärden
Med bara en vecka kvar till första advent har SVT fortfarande inte presenterat årets julvärd.Nu förklarar SVT varför beskedet dröjer: julvärden har inte har haft tid att göra en presskonferens.– När du vet vem det är kommer du förstå, säger Åsa Paues, kommunikationsansvarig på SVT.
Läs mer om SVT.
Åtalas för stämpling till mord på SHL-spelare
En ung kvinna fattade tycke för en SHL-spelare.Efter att ha fått nobben ska hon ha försökt få spelaren mördad,skriver SVT Västernorrland.Nu åtalas hon för bland annat olaga förföljelse och stämpling till mord.– Man får tyvärr leva med hot i den här branschen, tyvärr. men när ens familjemedlemmar hotas, bland annat syskonbarn, då har det gått för långt. Då är det jättejobbigt, säger spelaren till SportExpressen.
Läs mer om SportExpressen.
Bil kraschade in i busshållplats
Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till västra Lund där en bil har kört in i en busshållplats.–Vi är på plats nu, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral klockan 16.00.
Läs mer om Anna Göransson och Lund.
Erik Ohlsson: Numera råder närmast krigstillstånd på delar av den omstridda Sinai-halvön
Terrorgrupperna som regelmässigt utför dåd i Egypten, främst i norra Sinai och i och omkring huvudstaden Kairo, brukar normalt inte attackera mosker. Oftast är det kyrkor eller militära installationer som är målet för deras terror.
Läs mer om Egypten, Kairo, Sinai och Sinai-halvön.
Efter DN:s avslöjande: Åklagaren utreder skrotning av fartyg
En svensk åklagare kommer nu att utreda skrotningen av svenska fartyg i Indien. DN har tidigare avslöjat hur dessa skrotas på ett miljöfarligt och för arbetarna riskfyllt sätt.
Läs mer om Indien.
Jag får hellre ett barn själv, än med fel person
Har jag inte träffat rätt man innan jag fyllt 38 så skaffar jag barn själv. Den tanken har Katarina Edgren burit med sig länge. I dag, 38 år gammal, väntar hon sitt första barn. Själv.
Läs mer om Katarina Edgren.
Cloudflare har planerat den perfekta hämnden om USA slopar nätneutraliteten
USA är på väg att lagstifta bort nätneutraliteten. Om det sker har nätjätten Cloudflares vd funderat ut en genial hämndaktion.
Läs mer om USA.
Leveranstiden för Iphone X kortas ytterligare
Nu behöver du inte vänta mer än max två veckor om du beställer från Apple Store.
Läs mer om Apple Store och Iphone X.
Fira jul och nyår på svenska slott och herrgårdar
Få en drömjul på en vacker herrgård i Sverige. Ni slipper pynta, fixa skinkan eller ta hand om disken. Här är 12 mysiga herrgårdar att fira jul och nyår på där ni kan njuta av god mat, härlig stämning, skön natur och kanske ett spabesök.
Läs mer om Sverige.
Säljer superbilen – är 10 miljoner dyrare än en ny
Priset på runt 22 miljoner kronor avskräckte inte köparna.Samtliga 500 exemplar hittade snabbt sina hem – bland annat hos fotbollspelaren Christiano Ronaldo.Nu säljs det första begagnade exemplaret betydligt dyrare än en ny.
Svensk man död i bilolycka i Alicante
Den svenska familjen var ute och körde bil på spanska solkusten.Av oklar anledning kraschade bilen under färden – och en svensk man i 50-årsåldern omkom.– Vi var i kontakt med de anhöriga, säger Patric Nilsson, kansliråd på UD.
Läs mer om Alicante och Patric Nilsson.
Nära 1300 psykologer i nytt upprop
Nära 1300 psykologer har skrivit under ett nytt upprop. Det skriver DN.I uppropet skriver de inte om sina egna erfarenheter - utan riktar fokus mot dem som söker hjälp efter att ha blivit utsatt för sexuella övergrepp.
Psykologernas upprop: Om ni berättar lyssnar vi
Så många historier vi hört. Om och om igen, skriver psykologerna i sitt upprop där de vill rikta fokus mot alla de patienter som farit illa av sexuella kränkningar och övergrepp.
De har skrivit under psykologuppropet
Här är psykologerna som skrivit under uppropet:
Pettersson: Världscupen kunde inte börjat bättre
RUKA. Vi har spekulerat i månader, veckor och dagar. Vi tror att vi har koll, vi tror vi vet, vi är säkra på vilka namn som kommer att vara där uppe.Sedan kommer snösmockan.Kvar i drivorna ligger åtta lika knockade som chockade norska stjärnåkare.Högst upp på pallen kliver Stina Nilsson.Säg så här: Världscupen kunde inte ha börjat bättre.
Läs mer om Stina Nilsson.Säg.
Psykologer i #metooupprop: Berättelser från de mest utsatta får inte bli bortglömda
Nu väljer även många av landets psykologer att medverka i kampanjen #meetoo. De berättar inte om egna erfarenheter av övergrepp. I stället vill de rikta fokus mot dem som söker hjälp efter att ha utsatts för sexuella kränkningar och övergrepp.