24. November 2017 17.00-17.59

Biblioteksgatan öppnad- men HM-butiken kan flyttas efter branden

Biblioteksgatan öppnar i dag åter för gångtrafikanter inför Black Friday och julhandeln. Men det är oklart när eller om HM någonsin öppnar en butik i den brandhärjade fastigheten.
Läs mer om Black Friday och HM-butiken.

Nu skriver vi historia

DN 25/11 2017. Vi säger oss vara ett land som kommit långt i jämställdhetsarbetet. I Metoo-tider visar vi att det är sant.
Videoanalytiker tar plats i damernas VM-trupp
En vecka innan VM-premiären i handboll mot Polen förstärker förbundskapten Henrik Signell truppen. Erik Larholm blir videoanalytiker med uppgift att identifiera styrkor och svagheter hos damlandslagets motståndare.

Nätverklösningen på Nya Karolinska ses över för patientsäkrare system

Karolinska universitetssjukhuset har tecknat en överenskommelse med landstingsdirektören om en översyn av it-systemet på Nya Karolinska, för att bygga ett stabilare nätverk. – Innan vi fortsätter med sjukhusflytten, så måste vi komma tillrätta med problemen, säger sjukhusdirektör Melvin Samsom.
Läs mer om Melvin Samsom och Nya Karolinska.
Paula Bieler: Asylboendena har för hög standard
Har man fått ett utvisningsbeslut ska man inte få röra sig fritt i Sverige. Det säger Paula Bieler (SD), partiets migrationspolitiska talesperson, som också menar att många av våra asylboenden har för hög standard.– Sen får man se över om man ska ha olika former av förvarsplatser för de som fått utvisningsbesked och de som utfört kriminella handlingar, säger hon.
Läs mer om Paula Bieler och Sverige.
Lisa Magnusson: Genierna finns tack och lov inte på riktigt
Personkulten är ett misstag. I samma ögonblick som vi lär oss skilja på upphovsmakare och verk så dödar vi också den erbarmliga myten om geniet.
Jisander misstänkt för nytt bedrägeri
Thomas Jisander försökte enligt häktningsframställan tillsammans med två andra lura till sig nästan 120 miljoner från det norska statliga bolaget Eksportkreditt Norge mellan 2014 och 2015.
Hög chef på juristorganisation avstängd efter anklagelser om sexuella trakasserier
En hög chef på en välkänd ideell organisation har stängts av efter anklagelser om sexuella trakasserier. Mannen blev suspenderad från sin tjänst efter juristernas upprop #medvilkenrätt.
Lag Hasselborg till EM-final: Magiskt
De svenska curlingdamerna i Lag Anna Hasselborg är klara för EM-final efter 7–3 i semifinalen mot Italien. I finalen väntar Skottland för svenskorna, som tog silver i EM i fjol.
Försvaret i Allra-härvan: Vi ska syna åklagaren
En av advokaterna i Allra-härvan riktar nu skarp kritik mot åklagaren i målet.Det är Per E Samuelson – en av Sveriges mest rutinerade brottmålsadvokater – som ifrågasätter kammaråklagaren Thomas Hertz agerande i processen.– Jag har inte sett några bevis, vi ska syna åklagaren kort, säger Samuelson.
Minnesord: Sven Odn
Sven Odn har insomnat på Torsby sjukhus i en ålder av 64 år. Hans närmaste är hustrun Anna-Karin och barnen Sofia, Emma, Anton och Hanna.
Läs mer om Anna-Karin, Anton, Emma, Hanna, Sofia och Torsby.
Bill Emmott: Rusta er för Trumps handelskrig
KOLUMNEN. Bill Emmott är fd chefredaktör för The Economist. Under sitt första år hade USA:s president fullt upp med andra problem. Men raden av misslyckanden ökar bara risken för handelskrig under 2018.
Läs mer om The Economist.
JUST NU: Stort kaos i trafiken
Det råder under fredagseftermiddagen kaos på många håll i den sydsvenska trafiken.Inom loppet av 40 minuter har inte mindre än ett tiotal (!) trafikolyckor rapporterats in till polisen.Det råder klockan 16.45 stopp på både E22 – och två platser på E6.–Det är väldigt mycket trafikolyckor. Det är mörkt och regn och många fordon och personer som rör sig i slutet av dagen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i syd.
Läs mer om Anna Göransson och E22.
Vänsterpartist i Stockholm anklagad för sexuella trakasserier
Nu avslöjas att även en vänsterpolitiker i Stockholm anklagas för sexuella trakasserier. I veckan har tre Stockholmspolitiker avgått i spåren av Metoouppropet #imaktenskorridorer. Samtliga har hoppat av frivilligt – ingen har polisanmälts.
Fyra svenskar vidare till slopestylefinal
Fyra av sex svenskar gick till final när freeskiingåkarnas världscupsäsong fortsatte i österrikiska Stubai.
Läs mer om Stubai.
Hamilton i topp inför VM-finalen
Läs mer om VM-finalen.
Nu är det nästan bekräftat: Tesla Model 3 kommer med dragkrok
En av frågorna som ställs oftast bland alla som är nyfikna på nya Tesla Model 3, förutom vad den ska kosta och när den kommer till Sverige, är om den får dragkrok. Det har varit lite fram och tillbaka med den saken på sistone: bilarna som nu börjat rulla av bandet har inte dragkrok, men Elon Musk har bekräftat att Model 3 ska kunna dra släp. Alla är dock inte så hoppfulla – behovet av att kunna dra släp är ganska specifikt för europeiska bilägare och inte alls lika vanligt i USA. Nu har manualen för Tesla Model 3 dykt upp på nätet och svenska Teslaklubben var snabba att leta sig fra
Nu blir Android bättre på att uppskatta batteritiden
Ny beräkningsmetod utgår från hur just du brukar använda din mobil.
Läs mer om Android.